30.07.2020, 10:29

2.Bahar

Hepimizin hizmet verdiği, Karayolu şehirlerarası otobüs taşımacılığı, her anlamda zahmetli, yatırım ve işletme maliyeti yüksek, özverili ve yoğun çalışmayı gerektiren; kırılgan bir yapıya sahip, rekabeti bol çok dinamik bir sektördür. Bu yüzden her yatırımcı için cazip olmayan, buna karşılık eğer gönül bağınız oluşmuş ise herşeye rağmen çıkmanın, ayrılmanın, kopuşların zor olduğu büyük ve ilginç bir sektördür.  

Geçmişte hepimizin bir şekilde hizmet aldığı, hafızlarımıza kazınmış bazı markalar, çeşitli sebeplerden dolayı ticari hayatlarını devam ettiremeyerek tarihteki yerlerini aldılar. Bu firmaların hayatlarını sona erdiren sebeplerini burada tartışmak yerine sadece sonuçları itibariyle değerlendirilmesi daha doğru olacaktır. 

Bu süreçte, kapanan firmalar olduğu gibi oldukça fazla sayıda yeni firma kuruldu ve karayollarımızda boy göstermeye başladı. Bazı firmalar, “marka” haline geldikleri için ticari hayatlarını tamamlamış olsalar bile hafızalarda hala yer almaya devam ediyor.

Bu nostaljik markalardan hatırlayabildiklerimi burada belirtmeye çalışacağım. Bilgimin yeterli olmaması veya hafızamın zayıflığı nedeniyle isimlerini zikredemediğim firmalar için şimdiden hepinizden özür dilerim.

İlk dönem için, İnanöz, Aran, Bosfor, Sezai Adalı, Güzel İzmir gibi bazı firmaları hatırlıyorum. Sonrasında ise Varan, Uludağ, Çanakkale Seyahat, Denizli Seyahat, Paklale, Palandöken, Hatay Pan, Boss, Gazanfer Bilge, Hakiki Koç, İpek, Şampiyon Hersekli, Asya Tur, Kontaş, Mersin İtimat, Niğde, Gülhan, Atan Kardeşler, Şirin Sakarya, Sezer Turizm vb. firmalar oldu.

Değerli dostlar, bu yazının ana fikri, geçmişte sektörde çok önemli bir yeri olan Varan ve Asya Tur firmalarının, yine yeniden karayollarımızda görülmeye başlamasıdır. Bu markalar nostaljik olmaktan ziyade güncel ve karizmasını muhafaza eden markalardır.

Varan ve Asya Tur firmalarını, yeniden karayollarımızda görmek keyif ve heyecan verici oldu. İnşallah bu firmalarımız, ikinci hayatlarında da ilk hayatlarında olduğu gibi müşteri teveccühlerini yakalarlar ve hala hafızalarda olan kalite seviyesi ve hatta geçerek yaşamlarını devam ettirirler. 

Yazıma da başlık yaptığım 2. Baharın yukarıda söz ettiğim ve girişimcileri tarafından yeniden hayata döndürülen markalarımıza, sektörümüze ve yatırımcılarına hayırlar ve bol kazançlar getirmesini diliyorum. Darısı hala hafızlarımızda yer alan “marka” olmuş firmaların başına…

Bu hafta yaşayacağımız Kurban Bayramının ise insanımıza, ülkemize ve dünyamıza hayırlar getirmesi dileğimdir.

Hepimizin Kurban Bayramı Mübarek olsun. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159