17.10.2016, 11:24

Bakanlıktan sektörün kalbinde hizmet

Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün İstanbul Otogarı’nda bir irtibat bürosu oluşturması için çok çabaladık. İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne atanan Cem Murat Yıldırım ile Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’ne atanan Saim İliçoğlu’nu TOFED heyeti olarak ziyaret ettiğimizde bu talebimizi yineledik, otobüsçülerin bir taşıt kartı almak için Yeşilköy’deki Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne iki kez gitmek durumunda kaldığını dile getirdik.  Birincisinde evraklarını görüp onların verdiği şifre ile bankaya para yatırılıyor. Dekontu götürmek için bir kez daha gidiliyor.  Otobüsçüler, taşıt kartından otobüs kaydını düşürmek için de Bölge Müdürlüğüne sık sık elaman gönderiyorlardı. Biz bütün birimlerin değil, sadece şehirlerarası otobüsçülere yönelik bir irtibat bürosu kurulması yönünde müracaatta bulunduk. 

Büro hazırlandı
Bu talebimize, sağ olsunlar, hem İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü hem de Kara Ulaştırması Genel Müdürü onay verdi. Bu onayın ardından otogarın hizmet binasının içinde Bölge Müdürlüğüne otogar çıkış evraklarının alındığı kısımda bir yer tahsis edildi. Bu yer kısa sürede hazırlandı ve hizmete hazır hale getirildi. Otobüsçüler bundan sonra her türlü hizmetlerini Yeşilköy’e gerek kalmadan otogarda alabilecekler.  Büro, 3 personel ile 20 Ekim’den itibaren bu büroda hizmet verecek. Bu irtibat bürosu kaçak, korsan taşımacılığa karşı tedbir olacak. Bölge Müdürlüğünün elemanları otobüsleri giriş-çıkışları çok rahat kontrol edecekler.  

Vatandaşa yerinde hizmet 
Cumhurbaşkanı ve Başbakanın her zaman dile getirdiği, vatandaşa yerinde hizmet eden devlet mantığı karayolu yolcu taşımacılığında da hayata geçti.  Artık Bölge Müdürlüğü ekipleri sektörün kalbinde hizmet verecekler. Bu talebimiz için bize olumlu dönen ve bunu hayata geçmesini sağlayan İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürüne, Kara Ulaştırması Genel Müdürüne ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz.  

İSPARK ile görüşme 
Bunun yanı sıra, geçen hafta Alibeyköy Terminali’ni de işleten İSPARK’ın yönetimini de ziyaret ettik.  Heyette TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkanı Birol Özcan, Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan, TOF Başkan Vekili Tahsin Yücefer, IPRU adına da ben yer aldım. İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut ve Otogar İşletmeleri Müdürü Hamdullah Kan ile görüştük. Ataşehir’de yapılacak cep terminali ile ilgili konuştuk. Otogarın giriş-çıkış-ticari alanlarının İSPARK tarafından işletilmesi, yazıhanelerin kullanım hakkının ise TOF-TOFED ve sektör kuruluşlarının ortaklaşa hayata geçireceği bir komisyon tarafından hak sahiplerinin belirlenerek tahsis edilmesi talebi iletildi.  Ataşehir Cep Otogarı projesinin geliştirilmesi için İSPARK ile görüşmelere devam edeceğiz.
Herkese iyi haftalar diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159