Anadolu Isuzu’dan 12 metrelik Citiport

banner113

Anadolu Isuzu, Busworld Fuarı’nda; yeni 12 metrelik toplu ulaşım otobüsü Citiport’un yanı sıra yeni 9.5 metre turizm otobüsü Visigo, şehiriçi toplu ulaşım otobüsü Citibus ile Turkuaz, Novo Lux ve Novociti modellerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

banner114
BUSWORLD 2014 28.04.2014, 13:25 28.04.2014, 13:41 Taşıma Dünyası
Anadolu Isuzu’dan 12 metrelik Citiport

Anadolu Isuzu, Busworld Fuarı’nda 30. yaşını kutladı. Isuzu, yeni 12 metrelik toplu ulaşım otobüsü Citiport’un yanı sıra yeni 9.5 metre turizm otobüsü Visigo, şehiriçi toplu ulaşım otobüsü Citibus ile Turkuaz, Novo Lux ve Novociti modellerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.  


Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Anadolu Isuzu’nun Japon Isuzu ile ortaklığının 30’uncu yılını kutladıklarını ve 30 yıldır ticari hayatın tam kalbinde yer alarak Türk ekonomisinin gücüne güç katmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. 

100 bin kamyon, 35 bin midibüs

Arıkan, “30 yılda 100 binin üzerinde kamyon ürettik. Dünyanın dört bir köşesine sattığımız midibüslerde toplam üretimimiz 35 bini geçti. 170 binin üzerinde araç satışı gerçekleştirdik. Hizmet ağımızı 33 satış ve 122 servis noktasına çıkardık. 60’tan fazla ülkeye 13 bin araç ihraç ettik. 650 milyon dolar üzerinde ihracat cirosunu ulaştık. Yurtdışında distribütörlük ağımızı 27 ülkeye ve yaklaşık 113 servis noktasına ulaştırdık. 2004 yılından beri de midibüs segmentinde ihracat lideri olmayı başardık. Ar-Ge merkezimizde 70’in üzerinde mühendis, ürün geliştirme ve tasarım faaliyeti üzerinde çalışıyor. 2015 sonuna doğru yeni Ar-Ge merkezimizi hizmete açacağız. 2013 yılında sadece Anadolu Isuzu için değil, Türkiye için önemli bir adım atarak ülkemizde D-Max üretimine başladık. Bu tesis Avrupa’da ilk D-Max üreten tesis oldu” dedi.



Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan ve Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay

Yeni Citiport şehrin yeni lideri 

“Bugün daha fazlasını başarma arzusundayız” diyen Arıkan, “30 yaşımıza yeni bir vizyonla giriyor, inovatif yatırımlarla sürdürülebilir bir büyüme hedefliyoruz. Ticari araçlarda global bir oyuncu olma arzusundayız ve bu konuda çok iddialıyız. Global işbirliği fırsatlarına ve rekabete hazırız. Yeni pazarlar konusunda iştahlıyız. Sürdürülebilir bir büyümeyi sağlayabilmek için Avrupa ve mevcut bölgelerle sınırlı kalmayarak ihracat coğrafyamızı büyütmeye odaklanacağız. Yatırımlarımız ve ürün çeşitlendirme faaliyetlerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Pazara sunacağımız yeni ürünlerle daha önce yer almadığımız segmentlere de hitap edebileceğiz. Bugün de yeni bir modelle karşınızdayız. Anadolu Isuzu artık 12 metre şehir içi toplu ulaşım segmentine de hitap edecek. Yeni Citiport aracımız şehrin yeni lideri olmaya aday bir araç” diye konuştu.

Türk mühendislerce tasarlandı 

Anadolu Isuzu Teknik Direktörü Hakan Özenç, ailenin yeni üyesi 12 metrelik Citiport aracı, Ar-Ge merkezlerinde tasarladıklarını belirterek, “Aracımızı kalite, satın alma, planlama ve üretim süreçlerinden geçerek pazara sunma noktasına getirdik. Önce müşterilere ve toplu ulaşım kullanıcılarına sorduk, araştırmalar ve incelemeler yaptık. Hem müşteriler hem de araçları kullananlar için ideal bir araç tasarlamaya çalıştık. Bu tasarımın başına insan, teknoloji, güvenlik konforu koyduk. Toplu ulaşım otobüs pazarında en ideal aracı yaratmaya çalıştık ve pazara sunduk” dedi.

Toplu ulaşımda büyüme 

Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Türkiye’nin en önemli büyüme alanlarından birinin toplu ulaşım olduğunu vurgulayarak, “Toplu ulaşımdaki hızlı büyümenin önümüzdeki dönemde süreceğine inanıyoruz. Geçen yıl rekorlar elde edildi. Bu rekorlar önümüzdeki yıllarda yine kırılacak ve yeni rekorların geleceğine inanıyoruz. Yeni aracımız Citiport’ta Euro 5 Cummins motor var; Euro 6’sı da geliyor. Isuzu’nun da onayıyla artık farklı motorları kullanmak istiyoruz. Farklı motorlarla farklı segmentlerde yer almak istiyoruz. Yeni Citiport, mevcut 12 metre araçlardan farklı çizgilere sahip. Tamamı Ar-Ge merkezimizdeki Türk mühendisler tarafından tasarlandı. Bu aracı oluştururken müşterilerle de konuştuk, onların beklenti ve ihtiyaçlarına en uygun aracı üretmek için çalıştık. Çevreyi, teknolojiyi, güvenliği ve konforu en ön planda tuttuk. Bu araç 1,5 yıllık bir çalışmanın ürünü. 30’uncu yılımızda Citiport aracımızın tüm müşterilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. ■


Citiport: Şehrin yeni yıldızı 

Citiport’da tekerlekli sandalye kullanıcılarına ayrılan özel renkli alan, işitme engelliler için bilgi ekranları, görme kaybı olan yolcular için yüksek kontrast ve sesli bilgilendirme sistemleri ile hareket kabiliyeti düşük yolcular için kolay ulaşılabilir destek elemanları bulunuyor. Kneeling özelliği sayesinde ise araç yana doğru eğilerek engelli yolcuların kolay inip-binmesi sağlanıyor. Araç içerisindeki eğim maksimum 4,5 derece ile sınırlandırılarak, hareket kabiliyeti düşük yolcuların çok daha rahat seyahat etmeleri sağlanıyor. Yolcuların araç içinde tutunmasını kolaylaştıran üçlü koruganlar, segmentinde ilk kez Citiport’da. Toplu ulaşımda yolcuların en fazla ihtiyaç duydukları uygun iklimlendirme, 39 kW gücündeki üstün klima sistemi ve homojen dağılmış kalorifer sistemi ile kusursuz sağlanıyor.

Elektronik kontrollü valfler sayesinde hızlı tepki veren tam havalı EBS fren sistemi, durak freni, hem ayaktan hem elden kumandalı şanzımana entegre 3 kademeli intarder ve yokuşta geri kaymama özelliği ile hem yolcuların hem de kullanıcının güvenliği garanti altına alınıyor.

Separatörle ayrılmış özel şoför kabini ve koltuk pozisyonuna göre ayarlanabilen, görüş açısını bozmayan direksiyon miline entegre gösterge paneli sayesinde şoförün yalnızca yol ile ilgilenmesi sağlanıyor. Havalı, ayarlanabilir sürücü koltuğu ve standart elektrikli şoför camıyla şoförler için yolculuklar Citiport ile artık çok daha konforlu. Ön panele entegre iç ve dış kamera ekranı ile şoförler aracın her köşesine rahatlıkla hakim olabilecekler. Citiport’da kullanılan en yeni teknolojiyi içeren Multiplex sistem ise müşteri ihtiyaçlarına göre esnek tasarım ve üretim imkanı sunuyor. 

Standart olarak ZF marka 6 ileri tam otomatik vites ve 6 silindirli dizel commins rail turbo motor ile pazara sunulacak Citiport,  Anadolu Isuzu markasını taşıyacak.



Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Isuzu standını ziyaret ederek yeni otobüs Citiport’u inceledi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159