FKT'den, Engelli Bölgesi Sistem Çözümleri

banner113

FKT Koltuk Sistemleri A.Ş. firması, Busworld fuarında engelli taşımacılığa uygun sistemini tanıttı.

banner114
BUSWORLD 2014 29.04.2014, 10:05 05.05.2014, 13:17 Taşıma Dünyası
FKT'den, Engelli Bölgesi Sistem Çözümleri

Koltuk üreticilerinin önde gelen markası FKT standını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım ile birlikte ziyaret etti. FKT Gene Müdürü Ömer Çavuşoğlu, koltuk ürünleri hakkında bilgiler verdi. 

FKT Gene Müdürü Ömer Çavuşoğlu ile Busworld 2014 Fuarında görüştük.

ERKAN YILMAZ / BUSWORLD 2014 İSTANBUL


Karayolu taşımacılığında, son dönemde zorunlu hale gelen ve hukuksal yaptırımlar ile güvence altına alınan “Engelli Bölgesi Sistem çözümleri” alanında FKT Koltuk Sistemleri A.Ş., Busworld Fuarı’na damgasını vurdu diyebiliriz.
Bu bağlamda, FKT Koltuk Sistemleri A.Ş., otobüslerde engellilerin hayatını kolaylaştıran ve Amerika ile Avrupa’da uygulanan, Türkiye’de ise  önümüzdeki yıllarda zorunlu olması beklenen ve  karayolu taşımacılığında engelliye yer ayıran koltuk sistemini Busworld fuarında tanıttı. 

FKT’nin Amerika’dan uyarladığı sisteme göre, raylı sistem kullanılarak arka koltuk sabit bırakılıyor ve ön koltuğun oturakları kaldırılarak engelli kullanımına sunuluyor. FKT Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Çavuşoğlu ile bu sistemin yanı sıra 2009 yılında kurulan FKT’nin öyküsünü ve pazardaki konumunu konuştuk. 

Hali hazırda karayolu taşımacılığında “Engelli Bölgesi Sistem Çözümleri” noktasında bazı çözümlerin olduğu aşikardır.Ancak mevcut çözümlerin efektif olup olmadığı tartışma konusudur.Şöyle ki; mevcut engelli bölgesi çözümleri arasında, engelli bölgesindeki yolcu koltuğunun ayak bağlantılarının, taban rayından sökülmesi ve araç bagaj bölgesine taşınması gibi oldukça zaman alan ve efektif olmayan çözümler yaygındır. Özellikle şehir için karayolu yolcu taşımacılığında yaygın olarak kullanılan bu çözüm, hızla gelişen toplumsal yaşam alanlarında, araç sürücülerinin efor kaybına neden olduğu gibi zaman kaybını da arttırmaktadır. FKT’nin bu konseptte sunduğu çözüm son derece efektiftir. 

1. Her şeyden önce özürlü bölgesinde yer alan koltuğu büyük biz zahmet ile yerinden sökmeye gerek yok!

2. Özel dizayn edilen kilitleme mekanizması ve katlanır koltuk oturak mekanizması ile hiç zahmet çekmeden koltuklar taban rayının üzerinde hareket ettirilerek engelli vatandaşımız için kullanım alanı açılıyor. Nasıl mı? Çok basit! Sadece koltuk ayakları arasında bulunan metal bara ayağınızla dokunup koltuğu öne doğru ittirerek… Koltuğu başka bir yere taşımak yok! Zahmet yok! Ekstra efor kaybı yok !

3. Peki FKT’nin bu çözümü sadece tek tip koltuk için mi geçerlidir? Hayır! FKT Koltuk Sistemleri A.Ş.’nin ürettiği koltuklarda uyguladığı modüler yapı ile şehiriçi ve şehirler arası koltuk modellerinin tamamına bu sistem adapte edilebilir.
Bir dünya markası olma yolunda adım adım ilerliyoruz...

2009 yılında kurulduktan sonra geçen 5 sene içerisinde 210  kişinin çalıştığı, 10 bin m2 alanda kendi üretimini yapan bir şirket haline geldiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, “Üretim yerimizde süngerhane, kaynakhane bulunuyor. 5 adet kaynak robotumuz devreye girdi.Biz geçen seneyi 17 milyon Euro ciro ile kapattık. Man’ın Neoplan aracının koltuklarını Türkiye’den gönderiyoruz. Haftada 3 tırımız Almanya’ya gidiyor. Scania, Volvo gibi müşterilerimizi portföyümüze kattık. Amerika’da MCI, NEWFLYER gibi müşterileri portföyümüze kattık. Toplu taşıma dışında trende ve tramvayda ciddi başarılar elde ettik. Bursa’da Durmazlar, Konya’da Skoda ile İstanbul’da İstanbul Ulaşım ile birlikte büyük projeler yürütüyoruz. Kalite anlayışımızı günden güne geliştiriyoruz.Karayolu taşımacılığında ISO TS 9001 , 16949, 14001, 18001 belgelerine sahip olurken Türkiye’de raylı sistemler alanında ilk IRIS sertifakısına sahip koltuk üreticisi olma ünvanını elde ettik. Kısacası FKT Koltuk Sistemleri A.Ş olarak bir dünya markası olma yolunda adım adım ilerliyoruz.

Türkiye, yolcu koltuğu üretiminde dünyanın merkezidir…

Koltuk sistemleri konusunda Türkiye’nin otobüs üretiminde olduğu gibi merkezi bir ülke konumunda olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bursa’da 70’den fazla koltuk üreticisi var ancak bu üreticilerden kaçının OEM dediğimiz müşteri ağına hizmet verdiğini soracak olursanız iki elin parmaklarını geçmez. FKT Koltuk Sistemleri A.Ş. olarak , kurulduğu 2009 yılından itibaren yakaladığı hızlı ivme ile bahsi geçen 10 firma arasında öncü firma olmayı başarmıştır diyebiliriz.Tabi bu başarının bedeli çok ağır oldu.Ancak hangi büyük başarının arkasında büyük bir bedel yok ki?

Gerçek koltuk üreticisinin farkı…

Koltuk üretiminde de merdiven altı üretim yapan  firmaların olduğunu ve bu firmaların 10 yıl önce aldığı belgelerle piyasada iş yaptıklarını aktaran Çavuşoğlu, “Biz koltuğumuzun homologasyonunu yapıyoruz ve 3 ayda bir testleri yeniliyoruz. Bunu hiçbir koltuk üreticisi yapmıyor. Biz her değişikliği ana sanayimize bildirmek mecburiyetindeyiz. Yan sanayi değişikliğini bildirmemiz lazım ve bu kriterleri tekrar göz önünde tutarak tekrar testler yapılıyor ve bunlar hep maliyete neden oluyor. Burada gerçek koltuk üreticisinin farkı ortaya çıkıyor” dedi.

2014 Yılı Büyüme Hedefimiz %20

Çavuşoğlu, FKT’nin 2014 yılı içerisinde, geride kalan 4 ayı hedeflerinin üzerinde bir satış ivmesi ile sonuçlandırdıklarını  belirterek hedeflerinin bir önceki yıla göre %20 oranında büyümek olduğunu belirtti. ■



FKT Gene Müdürü Ömer Çavuşoğlu ile Busworld 2014 Fuarında


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159