Karsan'dan Atak ve Star geliyor

banner113

Batı Avrupa’da ilk kez Busworld Kortrijk’te tanıtımı yapılan Karsan markalı küçük otobüsler, Busworld Turkey’de yeni ticari isimleriyle ilk kez Türk ziyaretçilerine tanıtıldı.

banner114
BUSWORLD 2014 24.04.2014, 20:00 29.04.2014, 10:01 Taşıma Dünyası
Karsan'dan Atak ve Star geliyor
Karsan markalı yeni nesil toplu taşımacılık ailesinin “CXL” ve “MPXL” proje kodlu en yeni üyeleri, Comvex’in ardından düzenlenen Busworld Turkey Fuarı’nda ticari isimleriyle görücüye çıktı. İsimleri Karsan Atak ve Karsan Star olarak belirlenen küçük otobüslerin müşterilere teslimatlarının 2014’ün ortasında başlaması planlanıyor.

Karsan, CNR Fuar Merkezi Salon 1’de yer alan 950 metrekarelik standında Karsan Atak ve Karsan Star’ın yanı sıra farklı iç yerleşim, koltuk seçeneklerine sahip JEST minibüsleri ile kendi fabrikasında ürettiği BredaMenarinibus marka 12 ve 18 metre CNG’li otobüslerini fuar boyunca 24-27 Nisan tarihleri arasında sergileyecek. 

Kentsel dönüşüm geçiren şehirlerin toplu taşımacılık ihtiyaçları da değişiyor. Toplu taşımacılığa modern, çağdaş ürün ve hizmet çözümleri sunan Karsan kentlerde yaşanan bu dönüşüme çözüm ortağı olacak yeni araçlarını bu misyonla pazara sunuyor. Toplu ulaşım sistemlerine yeni bir soluk getirecek Karsan Atak “Halk istedi Karsan yaptı!” sloganıyla yola çıkıyor. Kısa mesafe şehirlerarası taşımacılık ve turizm/personel  taşımacılığı amacıyla hizmet verecek KarsanStar ise “Yollarda uçak konforu” sloganıyla pazara sunuluyor.



Karsan CEO'su Murat Selek, Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı (Solda)

Karsan standında basınla biraraya gelen Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı; bu ürünlerin pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerinin Karsan Pazarlama aracılığı ile yürütüleceğini ifade ederken, “Şehirler kentsel dönüşüm projeleri ile yenilenerek insanlaramodern ve çağdaş yaşam alanları oluşturuyor. Kentsel dönüşümün en önemli parçalarından biri olan toplu ulaşım da kentlerdeki değişime ayak uydurmak üzere yenileniyor, modernleşiyor. 'Ulaşımda Kentsel Dönüşüm' yaklaşımının sonucu olan Karsan Atak ve Karsan Star, Karsan’ın son teknolojiyle ürettiği iki yeni küçük otobüs modeli. Batı Avrupa’daki ilk tanıtımını Ekim ayında Busworld Kortrijk fuarında yaptık. Türkiye’de ise Comvex Fuarı’nın ardından ilk kez Busworld Turkey’de prototip değil fabrikamızda üretilmiş final ürünlerimizi sergiliyoruz. Yılın ortasında müşterilerle buluşacak ürünlerimiz örme şasili gerçek birer otobüs olarak tasarlanmıştır. Halkımızın çağdaş toplu taşıma kullanma isteğini gördük ve Karsan Atak’ı bu ihtiyaçlara göre tasarladık. Atak, engelsiz erişimin yanı sıra, yolcu ve sürücü konforunu en çağdaş normlarda sağladığı ve 12m otobüslerin konfor, donanım ve özelliklerini çok daha ekonomik olarak 8m de sunduğu için tercih edilecektir. Bu boyda, bu özellikleri taşıyan bir başka araç daha yok. Servis, turizm ve kısa mesafe şehirlararası taşımacılık için de yüksek konfor beklentilerini dikkate alarak, en konforlu küçük otobüs olarak Karsan Star’ı yaptık” diye konuştu.



Karsan Atak

Karsan’ın Atak ismiyle piyasaya çıkacak 8 metrelik küçük otobüsü, biniş ve inişleri  kolay hale getiren “alçak taban” ve aracı yana yatırabilen ECAS sistemiyle dikkat çekiyor. Katlanır engelsiz erişim rampası ile tekerlekli sandalye kullanan yolcular için hayatı kolaylaştıran Karsan Atak’ın, panoramik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlarken, farklı koltuk dizilişleri ve geniş iç yapısı sayesinde yolcu kapasitesi 60 kişiye kadar çıkıyor. Sürücü için manuel vitesin yanı sıra robotize vites seçeneği ile maksimum sürüş konforu sağlayan Atak, Euro V-EEV emisyon normlarına uygun motoruyla mükemmel yakıt ekonomisi sağlıyor. Atak, yukarıdaki özelliklerinin yanı sıra düşük manevra kabiliyetiyle şehiriçi taşımacılığına ideal olup, izole sürücü kabini, bağımsız ön süspansiyon gibi özellikleriyle hem konforlu hem de güvenli bir seyir imkanı sunarken, ek olarak, arkada yerleşimli motor sayesinde bakım kolaylığı da sağlıyor. Atak’ın Euro VI Dizel versiyonunun ise 2014’ün  ortasında  pazara çıkması planlanıyor. 


Karsan Star

Karsan’ın kısa mesafe şehirlerarası taşımacılık ve turizm/personel  servisi konseptli küçük otobüsü Star ise, 8 metre uzunluğunda, 31 yolcu kapasiteli ve 4.25m3 ile sınıfının lider bagaj kapasitesine sahip. Arkadan motor yerleşimiyle titreşimsiz ve sessiz bir yolculuk sağlayan, geniş diz mesafesi sunan, önde bağımsız süspansiyonuyla, raylı koltuk sistemiyle farklı koltuk dizilimlerine sahip ve geniş donanım seçenekleriyle yollarda uçak konforu sunuyor. Düşük işletim giderleriyle kullanıcısının yüzünü güldürecek olan Star, segmentinde lider özellikler sunuyor.

 JEST ile İnternet Bağlantılı Engelsiz Yolculuk Keyfi

İlk kez Mayıs 2013’te pazara sunulan, modern ve kullanışlı gövde yapısı, alçak taban ve rampa uygulamasıyla engelleri tamamen kaldıran küçük otobüs JEST, düşük yakıt ve bakım giderlerine sahip yeni teknoloji motoru ile avantaj sağlıyor. Segmentinde büyük beğeni toplayan JEST, 2014 yılı itibarıyla daha da zengin donanım seçenekleriyle pazara sunuluyor. ESP güvenlik kiti, aluminyum alaşımlı jantlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, Galaxy tipi koyu renkli camların yanısıra, araçta daha birçok yenilik bulunuyor. JEST, kliması ve opsiyonel wi-fi bağlantısıyla yolculukları keyifli kılıyor. Farklı koltuk yerleşim seçeneklerine imkan sağlayan yapısı ile rahatlığı ön plana çıkaran JEST, tasarımı ve çevreci özellikleriyle de gelişen ve değişen şehirlerin dokusuna uyum sağlıyor. Pazara çıktığı günden bugüne satışı 700’e yakın adetlere ulaşan Karsan JEST şehiriçi kısa mesafe toplu taşıma segmentinde en önemli oyuncu olma özelliğini taşıyor.    

Karsan Üretimi BredaMenarinibus’lar İki Farklı Versiyonu ile Fuarda

Karsan’ın Bursa fabrikasında üretimini gerçekleştirdiği İtalyan BredaMenarinibus marka 12 metre CNG’li ve 18 metre körüklü CNG’li otobüsleri tam alçak tabanlı ve engelli erişimine uygun yapılarıyla dikkat çekiyor. Her iki otobüs de sınıflarının en geniş iç koridor alanlarına sahip. İETT ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ne toplamda 580 adet, İtalya’nın farklı belediyelerinde kullanılmak üzere de 90 adet 8m, 12m ve 18m dizel ve CNG’li ürün Karsan tarafından üretilmişti.

Kısaca Karsan 

1966 yılında kurulan Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., 1979-1998 yılları arasında Koç Grubu çatısı altında faaliyet göstermiş, 1998’de İnan Kıraç’ın çoğunluk hisselerini almasıyla birlikte Kıraça Holding bünyesine dahil olmuştur. 1981 yılından itibaren %100 yerel sermayeyle ticari araç üreten bir firmadır. 2009 yılında belirlediği “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan; bugün Bursa’da yer alan modern ve esnek tesislerinde lisans altında Hyundai Truck HD75/35 hafif kamyonlarını, BredaMenarinibus marka otobüslerini ve kendi markası altında JEST’i üretmektedir. Yılın ortasında ise JEST’in bağlı olduğu aynı ürün ailesinin yeni üyeleri “Atak” ve  “Star” küçük otobüslerini pazara çıkarmayı hedeflemektedir. Bu ürünlerin pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini ise Karsan Pazarlama aracılığı ile yürütmektedir. Yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı Karsan, İSO’nun (İstanbul Sanayi Odası) yaptığı araştırmaya göre 2012 yılı "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" sıralamasında 151. sırada yer almaktadır. Halka açık bir Şirket olan ve Borsa İstanbul'da işlemgören Karsan’ın Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) kayıtlarındaki fiili dolaşımdaki pay oranı 2014 Nisan ayı itibariyle %34.23'tür. 



İnan Kıraç, direksiyonda.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159