23.04.2018, 12:37

Busworld Fuarı Türkiye’nin yüz akıdır

 Busworld Fuarı Türkiye’nin yüz akıdır
Busworld Turkey, bu yıl ilk defa İzmir’de açıldı. Kaygılananlar vardı, ama Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, titiz bir çalışma sergileyerek gerçekten iyi bir fuar organize edilmesini sağladı. Böyle bir fuarı İzmir’e kazandırdıkları için kendilerini tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. Türkiye için önemli olan İzmir ve Ege bölgesinin böyle güzel bir fuara kavuşmasıdır. Tüm sektör adına teşekkür ediyorum. 

Otomotiv sektörü Türkiye ekonomisi için önemli bir sektördür. Türkiye’nin ihracatının yüzde 16’sını karşılayan ve direkt 50 bin istihdam yaratan çok önemli bir sektördür. Bu sektörün değerli temsilcileri bu fuarda bir araya geldi.

Otomotiv sektörünü otobüs sektöründen ayırmak mümkün değildir. Gerek otomotiv gerekse otobüsçülük sektörünün kalkınma ve gelişmesinde Busworld’ün çok büyük önemi vardır. 

İlk defa, 1996 yılında Busworld’e katıldığımda Türk firması olarak Belçika’da 3-5 tane firma vardı. Bu yıl gittiğimizde firmaların yüzde 40’ının Türk firması olduğunu görmekten gurur duydum. 

Busworld Fuarı, dünyanın tek otobüs ihtisas fuarı olma özelliğini taşımaya devam ediyor. Bu fuara o yıllarda katılan temsilcilerimizin bugün çok büyüdüklerini görüyorum ve bugün İngiltere’de Türk koltuklarıyla seyahat ediliyor. Özellikle otomotiv yan sanayimizin istihdam payı çok büyük. Otomotiv yan sanayii, 8 milyon dolar ihracat yapıyor toplamda. 

Türkiye’nin taşıyıcı sektörü otomotiv sektörüdür. Otomotiv sektörümüzün gelişmesinde önemli bir payı olan Busworld Fuarının Türkiye’de yapılması, ülkemiz için önemlilik taşıyor. Busworld Fuarının bundan sonraki senelerde de devam etmesini, otomotivcilerimizin de destekleyerek fuara katılmalarını istiyorum. Çünkü Türkiye otomotivi, dünyaya bu kapıdan açılıyor. 
Türkiye’de diğer fuarlarımız da var ama Busworld’ün ihtisas fuarı olması otobüs sektörümüz açısından çok önemlidir. 

Busworld Fuarı, hepimizin fuarıdır, onun için bizim fuarımız diyorum. Busworld Fuarı otobüs, otomotiv ve ulaştırma sektörümüze hayırlı olsun. Bu fuar her yıl yenilendikçe, otomotiv ve otobüsçülük sektörü dünyaya daha çok açılacak, ülkemizin ekonomisine daha çok gelir getirecektir. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159