18.12.2018, 11:25

Çözüm için ilk adım

12 Aralık’ta 23 Nolu Meslek Komitesinin organize ettiği Ulaştırma ve Turizm Çalıştayı’nda, TOFED Genel Başkanımız Sayın Birol Özcan ile birlikte görüşlerimizi ve taleplerimizi ilettik. Özellikle burada dile getirdiğimiz noktalardan birincisi, havaalanı taşımalarında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün çıkardığı Yönetmelik ile taşımacılık alanına müdahalesini konuştuk. Üstelik Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün çıkardığı ilk yönetmeliği, TOFED olarak Danıştay’a taşımış ve bunun iptal edilmesini sağlamıştık. Ama yine aynı Genel Müdürlüğün, etrafından dolaşarak yeni bir Yönetmelik daha çıkardığını ifade ettik. 

Kurul eksikliği 

Taşımacılık alanına yapılan müdahalelerin yaşanmasındaki en büyük etkenin; çok uzun süredir dile getirdiğimiz ama bir türlü hayata geçmesi mümkün olmayan Yolcu Taşımacılığı İstişare Kurulu’nun oluşturulmaması olduğunu da ifade ettik. Bu kurulun oluşturulması için eski Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İlçioğlu’nun da yazılı desteğini almamıza rağmen olmadı. İstanbul özelinde, valilik bünyesinde bir yolcu taşımacılığı kurulunun oluşturulmasının da önemine bir kez daha dikkat çektik. Bu tür kurulların hayata geçmesi bizim mevzuat açısından yaşadığımız sorunlara çok büyük çözüm imkanı sağlayacak. 

UKOME’de temsil konusu

Toplantıda özellikle vurguladığımız bir diğer nokta da UKOME’de temsil konusu oldu. UKOME’de taşımacıların oda nezdinde temsilini sağlayacak bir adımın atılması gerekiyor. Bunu öncelikli konu haline getirip adımlar atmalıyız. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159