Gelecek Otomotiv’den Turgut Reis Group Turizm Seyahat’e 2 Tourismo

banner113

Karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe 25 yıldır hizmet yolculuğunu sürdüren, sektörün lider firmalarından Turgut Reis Group Turizm yeni yatırımlarla otobüs filosunu büyütmeye devam ediyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 04.11.2020, 12:29 08.11.2020, 16:35 Erkan YILMAZ
Gelecek Otomotiv’den Turgut Reis Group Turizm Seyahat’e 2 Tourismo

Mercedes-Benz Türk bayii Gelecek Otomotiv Turgut Reis Group Turizm’e 2 Tourismo satışı gerçekleştirdi. Araçların teslimatı, 28 Ekim Salı günü Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen törenle Gelecek Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Cüneyt Ergün tarafından Turgut Reis Group Turizm Seyahat CEO’su Tolgahan Reis, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal Reis ve Ali Fuat Reis’e yapıldı.Yeni yatırımlar ve sektörün mevcut durumuyla ilgili Turgut Reis Group Turizm Seyahat CEO’su Tolgahan Reis Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.

2020’de para kazanma derdinde değildik

Bütün dünyanın zor bir dönem yaşadığını belirterek açıklamalarına başlayan Tolgahan Reis, “Yaşanan bu zorlu süreçte bizim önceliğimiz bu yılı sermayemizi koruyarak kapatmak yönünde oldu. Hamdolsun Allah’a 2020 yılını sermayemizi korumuş olarak kapatmaya hazırlanıyoruz. Düşüncemiz ve hedefimiz bu yönde oldu. Para kazanma derdinde değildik. 2020 yılından kazanç beklemedik ama ona rağmen yatırımlarımıza da devam ettik. Bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz” dedi.

Sermayeyi korumayı nasıl başardık

Bu zorlu süreçte sermayeyi korumayı nasıl başardınız, neyi doğru yaptınız?” sorusunu yönelttim Tolgahan Reis’e onun cevabı şu şekilde oldu: Şirketler grubumuz bünyesinde 1000’e yakın çalışanımız var. 11 farklı sektörde ülkemize katma değer sağlıyoruz. Hiçbir şekilde personel sayımızı bu süreçte azaltmadık. Aksine yüzde 15 civarında personel sayımızı da artırdık. Bu süreçte daha çok müşteri odaklı hizmet vermeye, kar etmesek de en azından zarar etmeden hizmet süreçlerimizi tamamlamaya çaba gösterdik. Bugüne kadar da bu şekilde devam ettirdik. Koronavirüs süreci bize böyle durumlarda insanların aslında eşit olduğunu gösterdi. Zengin de aynı, fakirde aynı. Herhangi bir zorluk ortamında zengin sınıf, jetlerine, özel uçaklarına biner kaçabilirlerdi ama şimdi zengin de bunu yapamaz hale geldi. Virüsün bir öğretisi de ayaklarımızın üzerinde durmanın ne kadar önemli olduğunu göstermesi oldu. 24 saat sonra ticari faaliyetlerimizin tamamının durabileceğini gördük. Biz böyle bir durumda nasıl davranmamız gerektiğini de öğrenmiş olduk. Sadece biz değil herkes bu süreçten çok önemli dersler aldı” dedi.

Örnek alınan bir firma olmanın gururunu yaşıyoruz

25 yıl önce Turgut Reis Turizm’i kurduklarında ulusal firmaları örnek aldıklarını ve bu doğrultuda ilerlediklerini belirten Tolgahan Reis, “Şimdi biz örnek alan değil, örnek alınan bir firma haline dönüşmenin gururunu yaşıyoruz. Sektörün lider ve öncü firmaları arasına girmek bizi mutlu ediyor” dedi.

Özel terminal belgesine sahip 4’üncü firmayız

Tüm Türkiye genelinde özel terminal belgesine sahip 4’üncü firma olduklarını da belirten Tolgahan Reis, “Kars’ta terminalimiz belediye otogarı ile alakalı değil. Bizim kendi terminalimiz var. Firmayı kurduktan sonra terminal belgesi alabilen 4’üncü firmayız. T2 yetki belgesine sahibiz. Bu terminalden kalkış yapıyoruz” dedi.

Aşkla çalışan yorulmuyor, büyüyor

Tolgahan Reis, şirketin yönetimini 4 yıl önce üstlendiğini belirterek, “ 2. Jenerasyon iş başında diyebiliriz. Turgut Reis Turizm bir aile şirketi. 10 kardeşiz ve hepimiz bir yandan çalışıyoruz. Herkes bir işin başında. Ailede en küçüğü benim. 26 yiğenimiz var. Bu işi sevmeden yapamazsınız. Bu işi biz Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle ‘aşkla’ yapıyoruz. Aşkla çalışanda yorulmuyor, büyüyor” dedi.

2 adet aldık, yeni yatırımlar 2021’de

2020 yılına yönelik 6 adetlik bir otobüs yatırımı planladıklarını ama Koronavirüs süreci başlamasıyla birlikte bu planı 2 adete çektiklerini belirten Tolgahan Reis, “Kalan 4 adetlik yatırımı da 2021 yılına erteledik. Ama burada tabii Koronavirüsün seyrinin nasıl olacağı da etkili olacak. Eğer Koronavirüs 2021 sezon sürecinde de devam ederse yine de 2 otobüs yatırımı yaparız ve 4’e tamamlarız” dedi.

2018 bilet fiyatlarını yazabildik

Filolarında 16 adet özmal otobüs bulunduğunu ve tamamının da Mercedes marka olduğunu belirten Tolgahan Reis, “Bu yıl sezonda beklediğimiz fiyat oranını yakalayamadık. Virüsün yanı sıra bunda uçakların sosyal mesafe şartı olmadan tam kapasite taşıma yapmaları üstelik bunu da bilet fiyatlarını düşürerek yapmaları etken oldu. Artan maliyetlere, azalan yolcuya rağmen 2018 yılının fiyatlarını bu yıl yazdık, 2019 fiyatlarını yazma imkanı bile olmadı. Şu anda da en fazla yüzde 70 kapasite imkanı ile devam ediyoruz. Ama artık sezonda bitti ve bunu yakalama imkanı da yok” dedi.

Sektör çok zor durumda ve sahibi de yok

Sektörün çok zor durumda olduğunu belirten Tolgahan Reis, “Otobüs sektörü şu an can çekişiyor ve sahibi de yok. Meslek örgütleri olsun, dernekler olsun otobüs camiasına bir fayda yok, sadece adları var, tabela olarak” dedi.

Gelecek Otomotiv yatırım tercihinde etkili

2020 yılına yatırımında bulunmaya devam edeceklerini açıklayan Tolgahan Reis, “ancak bizim filomuz ticari koşullarımıza uygunluk sağladığı ve bizi koruyup, kolladıkları sürece Mercedes’ten başka araç olmaz. Biz bu ilgi ve desteği görmesek bu yatırımı da yapmayız. 5 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bunu istediğimiz bayiden alabilirdik ama gerek Gelecek Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Sayın Cüneyt Ergün olsun, gerekse Gelecek Otomotiv’in CEO’su Sayın Bekir Koman olsun bize ilgilerini ve desteklerini yoğun şekilde gösterdiler. Sayın Koman ayrıca Kars’ın Selim ilçesinden bizim de hemşerimiz. Burada hemşericilik faktörü de çok büyük etken oldu. Bu insanlar orada olduğu sürece bundan sonraki yatırım planlarımızı da yine Gelecek Otomotiv ile yapıyoruz” dedi.

İşbirliğimiz 2021’de de devam edecek

Gelecek Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Cüneyt Ergün, Turgut Reis Turizm’in her zaman emin adımlarla sektörde yürüdüğüne dikkat çekerek, “Hizmet süreçlerinde kaliteye, güvenliğe çok önem veren bir firma. Turgut Reis Turizm ile işbirliği yapmaktan mutluyuz. Firmanın filosunun tamamı Mercedes marka araçlardan oluşuyor. Yeni yatırım tercihinde de Mercedes her zaman öne çıkıyor. 2021 yılında da yeni yatırım süreçlerinde işbirliği yapacağımıza inanıyoruz. Tourismo araçların firmaya hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum’ dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159