İlk Tourismo Düzce Güven Kooperatifine

banner113

Mercedes-Benz Türk’ün görkemli bir törenle sektöre tanıttığı yeni Tourismo otobüslerin teslimatları başladı. İlk iki Tourismo Düzce Güven Kooperatif filosuna katıldı. Tourismo’nun satışını Hasmer Otomotiv gerçekleştirdi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 12.02.2018, 11:31 15.02.2018, 09:57 Taşıma Dünyası
İlk Tourismo Düzce Güven Kooperatifine
Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde gerçekleşen teslimat töreni ile yeni Tourismo’nun ilk iki adeti Düzce Güven Kooperatifi filosuna katıldı. Düzce Güven Kooperatifi bünyesinde hizmet veren Karadağ Tarım Ürünleri iki adet yeni Tourismo satın aldı. Araçlar Mercedes-Benz Türk bayii Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin tarafından Karadağ Tarım Ürünleri Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Karadağ’a ve araç kaptanlarına teslim edildi.  

Otobüsçülükten kopulmuyor 
Savaş Karadağ 28 yaşında genç bir bireysel otobüsçü. Baba Mehmet Karadağ da bir dönem bireysel otobüsçülük yapmış, sektörden ayrılmış. Tarım ürünleri ve akaryakıt sektöründe faaliyet göstermeye devam etse de aile, otobüsçülükten kopamamış ve tekrar otobüsçülüğe dönmüşler. Savaş Karadağ Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 

Kooperatif yapısı bireyselciyi koruyor 
Düzce Güven Kooperatif bünyesinde 44 ortak ile hizmet verdiklerini belirten Savaş Karadağ, “10 yıldır şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında hizmet veriyoruz. Karadağ Tarım Ürünleri şirketimiz adına 6 aracımız var.  Bunlardan 5’i Mercedes” dedi. Kooperatif yapılanmasının bireysel otobüsçünün hak ve hukukunun korunması anlamında doğru sonuçlar verdiğine dikkat çeken Savaş Karadağ, “Sektörde bireysel otobüsçüler azalıyor, ama biz kooperatif bünyesinde 10 yılı aşkın süredir hizmet veriyoruz. Kooperatif kurulduğunda 58 ortak iken bugün çok doğru sonuçlar veren 44 ortak ve 44 araç yapısına gidildi. Burada bazı hatlarımızı kaldırdık, sıraları sabitledik. Kooperatiflerin en büyük avantajı herkesin bireysel olması. Hepimiz eşit sıralara gideriz. ‘Ben şu sıraya gitmem, buna gitmem’ gibi aykırılıklar olmaz. Hepimizin tur sistemi aynıdır. Şirketler kendi araçlarını güzel sıralara koyarken, bireysel araçları daha kötü sıralara koyarlar. Bizde böyle bir durum yoktur. Komisyon yüzde 15’tir. Kendi yazıhanelerimizin olması da avantaj sağlıyor.  Araçlarımızın en eski modeli 2015. Rakiplerimize göre çok daha güçlü yapılanmamız var. Zararı da, kârı da ortak şekilde paylaşıyoruz. Bizde hizmet standartı en üst seviyedir. Denetimi kendi içimizde çok sıkı şekilde yaparız. Güvenli sürüşe yönelik kaptanlara da düzenli eğitimler veririz. Bölgenin ilklerini gerçekleştiririz. Doğu illeri hariç Düzce merkezli Trabzon, Antalya, İzmir, Ankara, Kütahya, Bursa ve İstanbul gibi büyük illere yönelik seferlerimiz var” dedi.  

Yeni Tourismo’yu çok beğendik 
2012 yılından beri yeni çıkan otobüsleri hep ilk alan otobüsçüler arasında olduklarını belirten Savaş Karadağ, “Sektörde beklentilerimiz çok büyük. Artan maliyetlere rağmen 2018 yılının iyi geçeceği inancıyla yeni yatırımlar yapıyoruz. Yeni Tourismo’nun da ilk ikisini almak bize nasip oldu. Gerçekten çok güzel araçlar. Biz yıllardır hep Travego’yu tercih ediyorduk, ama yeni Tourismo mükemmel bir araç. Bu otobüs Travego ayarında. Yeni kasaya yakışacak bir ürün olmuş. Piyasaya çok güzel etkileri olacak. Yakıt tüketimi de çok iyi. Harem’e gidiş-gelişte 91 litre yakıyor. 2016 araçlara göre daha iyi sonuçlar aldık. Biz yıllardan beri Mercedesçiyiz. Her yerde servisi var. Hizmeti iyi. Bu işi yapacaksanız ben Mercedes’i tavsiye ederim. Her konuda sahip çıkılıyor. Araç değişimlerinde önemli kolaylıklar sağlıyorlar. Yeni Travego 2+1 çıkarma planı olduğunu öğrendik. Yeni Travego’dan da alma planımız var” dedi.  

Yeni Tourismo hayırlı olsun 
Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin, yeni Tourismo’nun sektör tarafından da çok uzun süredir beklendiğine dikkat çekerek, “Yeni Tourismo’nun ilk iki aracının teslimatını bugün yıllardır iş ortağımız olan Düzce Güven Kooperatifi bünyesinde hizmet veren Karadağ Tarım Ürünleri’ne yapıyoruz. İşbirliğimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek. Bu aracın satışında Mercedes-Benz Finansman, kasko ve bakım ilave garanti hizmeti de sağlandı. Yeni Tourismo’nun hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159