İstanbul-İzmir yolunda rekabet artıyor

banner113

Şehirlerarası yolcu taşımacılığının iki önemli firması denizyolu ulaşımında yeni bir dönem başlattı. İDO, Metro Turizm’le; BUDO, Kamil Koç’la gerçekleştireceği aktarmalı seferlerle seyahat süresini kısaltıyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 23.09.2014, 12:12 29.09.2014, 11:42 Taşıma Dünyası
İstanbul-İzmir yolunda rekabet artıyor

İDO’nun daha önce gerçekleştirdiği ve daha sonra durdurduğu İDOBÜS projesi bu sefer daha farklı bir yapıda hayata geçti. 


İDO-Metro Turizm işbirliği 

İDO ve Metro Turizm arasında gerçekleşen işbirliği ile İstanbul-İzmir arasında halen karayolu ile 9 saat süren yolculuk 5,5 saate iniyor. 

Anlaşma ile entegre biletler hem Metro’dan hem de İDO’dan alınabilecek. Biletini alan yolcu Yenikapı iskelesinden İDO Feribotu ile Bandırma’ya gidecek, Bandırma’da beklemekte olan Metro otobüsüne binerek yolculuğuna hiç ara vermeden devam edecek. Böylece 9 saat süren yolculuk 6,5 saatte tamamlanacak. 

Anlaşma çerçevesinde İDO’nun dış hat biletleri, Metro Travel Acentelerinde de satılacak. Anlaşma ile İDO’nun herhangi bir sefer iptalinde Metro Turizm devreye girecek. Bu durumlarda yolcular belirlenen feribot saatinde Metro Travel otobüsleriyle Bandırma’dan İstanbul’a, ya da İstanbul’dan Bandırma’ya karayoluyla taşınacak. Böylece sefer iptallerinde vatandaşlar yolculuğunu ertelemek zorunda kalmayacak.

BUDO-Kamil Koç işbirliği 

Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO), Kamil Koç firması ile yaptığı yeni işbirliğiyle hem İstanbul-İzmir arasını 2 saat kısalttı hem de Kamil Koç ile BUDO aktarmalı yapılan seferlerde vatandaşlara ücretsiz deniz yolculuğu imkanı sağladı.
Kamil Koç firması ile BUDO arasında yapılan işbirliğinde, Erdek-Avşa-Tekirdağ BUDO biletini ibraz eden yolculara, Kamil Koç’tan Erdek biletlerini 20 TL yerine 16 TL’ye alma imkanı sunulmuştu. İki firma arasında yapılan yeni işbirliğiyle bu kez İstanbul ve İzmir arasındaki mesafe iki saat kısalıyor. Kamil Koç ile İstanbul kalkışlı İzmir, Manisa ve Balıkesir seferlerini BUDO aktarmalı yapan yolculardan, deniz yolculuğu için hiçbir ek ücret alınmazken, yolculuk süresi de 2 saat kısalmış oldu.
Bursa’dan 3, İstanbul’dan da 3 olmak üzere günlük 6 seferde uygulanacak kampanyadan yararlanmak isteyenler Kabataş ve Mudanya BUDO gişelerinden Kamil Koç biletlerini alabilecekler. Mudanya’daki Kamil Koç satış noktası ile Balıkesir Kamil Koç acentesinde de BUDO bilet satışlarına başlandı.

İdo ve Metro Turizm İstanbul-İzmir yolunda işbirliği

Kamil Koç ile İstanbul-İzmir yolu 2 saat kısaldı

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159