Kamil Koç, Avrupalı FlixBus’a katılıyor

banner113

Avrupa’nın en büyük şehirlerarası seyahat hizmeti veren girişimi FlixBus ve özel sermeye şirketi Actera, Türkiye’nin en köklü ve lider otobüs şirketi Kamil Koç’un, FlixBus’ın geniş sefer ağına dahil edilmesi konusunda anlaşmaya vardı. FlixBus’ın teknolojisi, yüksek kalite standartları, çevreci ve akıllı seyahat olanakları Türkiye’deki otobüs yolcularıyla buluşurken, Kamil Koç ülke genelindeki faaliyetlerini büyütmeye devam edecek. Anlaşmanın ilgili kurumların onayına istinaden en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 22.08.2019, 12:16 24.08.2019, 11:10 Taşıma Dünyası
Kamil Koç, Avrupalı FlixBus’a katılıyor
Uluslararası düzeyde seyahat hizmeti sunan, Avrupa’nın en hızlı büyüyen seyahat girişimi FlixBus ve özel sermaye şirketi Actera, Türkiye’nin en köklü ve lider otobüs şirketi Kamil Koç’un, Avrupa’nın en geniş şehirlerarası otobüs ağına sahip FlixBus’a katılması konusunda anlaşmaya vardı. Kamil Koç’un ülke çapında sunduğu seferler, Avrupa ve ABD’de 29 ülkede, 2 binden fazla noktada günde 350 bin sefer sunan FlixBus ağının bir parçası haline gelecek. Kamil Koç, Türkiye’deki otobüs yolcularına kusursuz bir müşteri deneyimi sunmak için FlixBus’ın yenilikçi teknoloji platformuna entegre edilecek. Entegrasyon sürecini takiben Türkiye’deki seyahatseverler bir sonraki yolculuklarını planlamak, bilet satın almak, sefer saatine 15 dakika kala iptal işlemi gerçekleştirmek ve yeniden rezervasyon yapmak, rötarlar ve yolculuklarıyla ilgili diğer önemli bilgilerle ilgili anlık bildirimler almak için FlixBus’ın mobil uygulamasından faydalanabilecekler. Söz konusu anlaşmanın, ilgili kurumların onayına istinaden en kısa sürede tamamlanması öngörülüyor. 

Teknoloji ve girişimcilik ruhu yerel deneyimle buluşuyor

Anlaşmayla ilgili değerlendirmede bulunan FlixMobility Kurucusu ve CEO’su Jochen Engert, “Kamil Koç’u ailemize katarak Türkiye seyahat pazarında yeni bir dönem başlatacağımız için çok heyecanlıyız. Biz FlixBus olarak herkes için çevreci ve akıllı bir seyahat deneyimi sunma vizyonuyla hareket ediyoruz ve yenilikçi ruhumuzu, akıllı teknolojik hizmetlerimizi ve yüksek güvenlik ve kalite standartlarımızı Türkiye’deki otobüs yolcularına sunarken, Kamil Koç’un neredeyse yüz yıllık deneyim ve bilgisinden faydalanacağımız için mutluyuz. Mevcut ürün ve hizmetlerle ilgili yapacağımız değerlendirmelerin ardından, müşteri deneyimini iyileştirmek için sefer ağımızı daha da genişletmeye, veriye dayalı çözümlerimiz ve algoritmalarımızla tarifelerimizi müşteri taleplerine göre iyileştirmeye odaklanacağız. Teknoloji platformumuz ve diğer yeniliklerimizle Türkiye’deki otobüs yolcularına uygun maliyetli, yüksek kaliteli ve daha bütüncül bir seyahat deneyimi sunacağız” dedi.

Yerel girişimden uluslararası oyuncuya

2013 yılında Alman otobüs piyasasının serbestleştirilmesinin ardından faaliyetlerine başlayan FlixBus, kullanıcı dostu rezervasyon sistemi ve yaygın sefer ağı sayesinde bütçeleri ne olursa olsun tüm seyahatseverlere dünyayı keşfetme imkanı sağlıyor. Şirket çok kısa bir sürede Avrupa’nın en geniş otobüs ağı haline gelerek bugüne kadar 100 milyondan fazla insanın seyahat deneyimlerinin bir parçası oldu. Teknoloji girişimi, e-ticaret platformu ve sürdürülebilir bir ulaşım şirketinin eşsiz bir birleşimi olan FlixBus, halihazırda 29 ülkeye yayılan ve daha da fazla ülke ve bölgede hizmet verme vizyonuyla hareket eden geniş bir ağ kurdu. FlixBus altı yıldan kısa sürede Almanya, İtalya, Fransa, Benelüx ülkeleri ve Polonya gibi pek çok Avrupa ülkesinde pazar lideri haline gelirken sektörde 10 binden fazla yeni iş imkanı yarattı. Şirket, sadece 2018 yılında Avrupa ve ABD’de 45 milyon seyahatseverin tercihi oldu.

FlixMobility Hakkında

FlixMobility, FlixBus ve FlixTrain markaları aracılığıyla rahat, uygun maliyetli ve çevre dostu seyahat için yeni alternatifler sunan bir girişimdir. FlixMobility özgün iş modeli ve yenilikçi teknolojisi sayesinde oldukça kısa bir sürede Avrupa’nın en geniş uzun mesafe otobüs ağını kurdu. Şirket, 2018 yılında ilk çevreci uzun mesafe tren seferlerini başlatırken aynı yıl Almanya ve Fransa’da tamamen elektrikli otobüslerin kullanımını içeren pilot projeyi de hayata geçirdi. FlixMobility 2013 yılından beri Avrupa’da 100 milyondan fazla insanın seyahat etme biçimini kökünden değiştirirken sektörde binlerce yeni iş imkanı yarattı. Şirket 2018 yılında FlixBus ABD ile yeni seyahat alternatiflerini Amerika Birleşik Devletleri’nde de sunmaya başladı.  

Avrupa’nın ve ABD’nin çeşitli yerlerinde bulunan Flix ekibi, teknoloji geliştirme, ağ planlama, operasyon kontrolü, satış ve pazarlama, kalite kontrolü ve ürün gamı genişletme konularında çalışıyor. Yeşil FlixBus filosu ve planlanmış günlük hizmetler farklı bölgelerdeki yerel KOBİ paydaşları tarafından yürütülürken FlixTrain, özel tren şirketleri ile iş birliği halinde faaliyetlerini sürdürüyor. Söz konusu iş birlikleri sayesinde inovasyon, girişimcilik ruhu ve güçlü bir uluslararası marka, geleneğin deneyimi ve kalitesiyle buluşuyor. Teknoloji girişimi, e-ticaret platformu ve geleneksel ulaşım şirketinin eşsiz bir birleşimi olarak FlixMobility, büyük uluslararası kuruluşlar karşısında lider olarak konumlandı ve Avrupa’nın şehirlerarası seyahat sektörünü kökünden değiştirdi. Daha fazla bilgi için https://tr.flixbus.com/kurumsal/flixbus-hakkinda adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Actera Hakkında
Actera, danışmanlığını yaptığı fonların 3,3 milyar ABD$’ını aşan sermaye bazı ile Türkiye’deki yatırımlara odaklanmış en büyük özel sermaye şirketidir. Yatırım yapılmış olan şirketler toplamda 35.000’den fazla çalışana ve 5 milyar ABD$’ını aşan ciroya sahiptir. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159