Özel Diyarbakır yola çıktı

banner113

Diyarbakır’ın 7’nci firması Özel Diyarbakır, 5 Haziran Cuma günü İstanbul Otogarı’nda düzenlenen yazıhane açılışı ile yola çıktı. Filosunda 18 özmal otobüs bulunan Özel Diyarbakır, Gelecek Otomotiv ile 10 adetlik Travego otobüs yatırımı anlaşması da yaptı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 11.06.2020, 12:22 12.06.2020, 12:05 Taşıma Dünyası
Özel Diyarbakır yola çıktı
Açılış törenine firma sahibi Yılmaz Özkaçar, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, İstanbul Otogarı Müdürü Fahrettin Beşli, 168 Yazıhane Platformu Sözcüsü Erdem Yücel ile çok sayıda sektör mensubu katıldı. 


Yeni bir anlayış 
Özel Diyarbakır Firma Sahibi Yılmaz Özkaçar, bölgenin yeni bir anlayış ile yolcuya hizmet verecek bir firmaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Bölge insanımıza şehirlerarası ulaşım sürecinde yeni bir soluk getireceğiz. Hizmet kalitesi ile fark yaratacağız. Koronavirüs süreci öncesinde firmamızı kurmaya karar verdik ancak virüs ile açılışı erteledik. Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte 5 Haziran’da ilk seferlerimize başladık. Diyarbakır’dan İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Antalya, Mersin, Iğdır, Hatay servisimizi açtık. İstanbul 3, Ankara 2, Mersin’e 3 sefer yapacağız günde. Yeni araçlar gelince çalışmamız daha da yoğunlaştı, yoğunlaşacak” dedi. 


10 Travego anlaşması 
Şu anda filolarında 18 araçları bulunduğunu, ama bunu 30’a çıkarmak istediklerini belirten Özkaçar, “10 adetlik Travego alımına yönelik Gelecek Otomotiv ile anlaştık. Bu araçlar özmal olacak. Kiralıkları da filomuza katmak istiyoruz. Yeni Travego araçlarımız gelince daha büyük bir açılış gerçekleştireceğiz” dedi. 

Biz sezondan umutluyuz
Yüzde 50 doluluk şartının da normalleşme süreci ile çok kısa sürede kaldırılacağına inandığını belirten Yılmaz Özkaçar, “Şu an Diyarbakır-İstanbul bilet fiyatı 300 TL ve yolculuk talebi yoğun. 65 yaş üstü ve 18 yaş altına yönelik kısıtlamalar olduğu için de talep düşük kalıyordu, talebin daha da artacağını düşünüyoruz. Biz sezondan yine de umutluyuz” dedi. 


Firma açmak yürek işidir
TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, “Çok zor bir süreç yaşadık. Normalleşme süreci ile hareketlilik başladı. Bugün yeni bir firma açılışı var. Bir tarafta kapananlar bir tarafta açılanlar, sektör yaşamaya devam ediyor. Ben bu yatırımı yapan firma sahibi Sayın Yılmaz Özkaçar’a çok teşekkür ediyorum. Böyle bir dönemde firma açmak, cesaret işidir, yürek işidir. Sektörümüze büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Ülkemizin en önemli şehirleri arasında yer alan Diyarbakır’ın böyle güzel bir firmaya ihtiyacı vardı. Kazasız ve belasız bol kazançlar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

Açılışa ihtiyacımız vardı 
Otogar Müdürü Fahrettin Beşli de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizim böyle bir açılışa ihtiyacımız vardı. Özel Diyarbakır ile aslında yolcu taşımacılığının bir açılışı oldu. Birazdan yapacağımız duanın hem bu işletme için hem bütün sektör için hayır getirmesini dileyeceğiz. Bu tür gayretler, yeni firmalar değerli. Hem otogara yeni güçler veriyor hem bu konudaki heyecanı tazeliyor. O yüzden bu açılış çok önemli. Özel Diyarbakır’a bol kazanç diliyoruz. Güzel bir dönemin de açılışı olsun.” 

Bu sektör çok kıymetli
168 Yazıhane Platformu Sözcüsü Erdem Yücel de, “İnsanların en kıymetli varlıklarını, annelerini, babalarını, eşlerini, çocuklarını taşıdığı için bu sektör, çok kıymetli ve onurlu bir sektör. Diyarbakır’ın Özel’ine kavuştuğunu düşünüyorum. Allah hayırlı, uğurlu etsin, bol kazanç versin” dedi. ■



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159