Şehirlerarası ve turizm taşımacısı yüzde 50 mağduru

banner113

İTO Meclis Üyesi ve Turizm Taşımacıları Derneği Genel Sekreteri Mehmet Öksüz, 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci ile yüzde 50 taşıma şartında yeni düzenlemelere gidildiğini belirterek, “Şehiriçi taşımalarda yüzde 50 sınırlaması kalkarken şehirlerarası ve turizm taşımacılığında neden devam ettiğini anlamak gerçekten çok mümkün değil. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun bu konuyu tekrar değerlendireceğine ve şehirlerarası ile turizm taşımacılığına müjdeli haber vereceğine inanıyorum” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 02.06.2020, 17:38 14.06.2020, 23:42 Taşıma Dünyası
Şehirlerarası ve turizm taşımacısı yüzde 50 mağduru
1 Haziran itibariyle taşımacılara büyük sıkıntılar oluşturan yüzde 50 taşıma şartında yeni bir düzenlemeye gidildi. Bu düzenlemeye gore şehiriçi toplu taşımalar yüzde 50 taşıma şartından muaf tutulurken şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve turizm taşımacılığı bu kapsama alınmadı. İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Turizm Taşımacıları Derneği Genel Sekreteri Mehmet Öksüz, “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, taşımacılık sektörünün sorunlarıyla çok yakından ilgileniyor. Koronavirüs sürecinde de sektörün taleplerini dinledi. Ancak virüs sürecinde yüzde 50 taşıma şartının getirilmesi tüm sektörü ağır maliyetler yükledi. Zaten çok büyük ekonomik kayıplar yaşayan sektör bir an once normale dönüş sürecinin başlamasını bekler oldu. 1 Haziran ile birlikte normalleşme sürecinde yeni adımlar atıldı. Yüzde 50 taşıma şartında da yeni düzenlemeye gidildi. Burada şehiriçi taşımacılar için yüzde 50 taşıma kapasitesi şartı kalkarken şehirlerarası ve turizm taşımacıları için bu adım atılmadı. Buda sektör mensuplarında büyük üzüntü yarattı” dedi.


İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya çağrımız var: 
Şehirlerarası ve turizm taşımacılığında da %50 kaldırılmalı

Genelgenin yayınlanmasının ardından bir anda taşımacıların mutlu olduğunu ve her alanı kapsadığını düşündüklerini belirten Mehmet Öksüz, “Ancak anlaşıldıki şehirlerarası ve turizm taşımacılığında yüzde 50 şartı devam ediyor. Neden devam ettiğini anlamak ise çok güç veya ne zamana kadar devam edecek. Eğer daha once yayınlanan genelgedeki 1 Ekim tarihi esas alınacaksa taşımacıların bunu sürdürebilmesi mümkün değil. Ben buradan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya sesleniyor ve bu uygulamanın tekrar değerlendirilmesi ve alınacak tedbirlerle birlikte bu şartın şehirlerarası ve turizm taşımacılığından da kaldırılması. Daha once aynı aile bireylerinin farklı koltuklarda oturtulmasının yalnışlığını ifade etmiştik. Bu yalnışlık giderildi. Şimdi sıra şehirlerarası ve turizm taşımacılığında da yüzde 50 sınırlamasının kaldırılması. Sayın Bakanımızın bu konuda adım atacağına inanıyorum” dedi.

Restaurantların saat 22.00’de kapanması 

İkinci bir konunun da restaurantların saat 22.00’ye kadar açık olma şartı olduğunu belirten Mehmet Öksüz, “ Bu karar da bir yandan turizme çok ciddi zarar veriyor. Zaten birçok vatandaş o saatlerde yemeğe otururken siz restaurantın kapatılmasını talep ediyorsunuz. Bunun içinde bir adım atılacağına ve bu saat sınırlamasının dad aha ileriye taşınacağına inanıyorum” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159