Trabzon yeni otogara 2022 yılı başında kavuşacak

banner113

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’umuzun çok uzun yıllardır beklediği yeni otogar, son derece modern bir eser olarak şehre apayrı bir görünüm kazandıracak. 2022 yılının başında yeni otogarımızı hizmete açacak şekilde hareket ediyoruz” diye konuştu.

banner114
ŞEHİRLERARASI 15.02.2021, 20:58 22.02.2021, 15:17 Erkan YILMAZ
Trabzon yeni otogara 2022 yılı başında kavuşacak

Seçim çalışmaları sırasında kendisine gelen şikayetlerin başında otogar konusunun bulunduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Şehirlerarası Otobüs Terminali, son yıllarda şehrin adeta kanayan yarası haline gelmiş önemli bir sorundu. Mevcut otogar ihtiyacı karşılayamaz hale gelmekle birlikte, görüntü olarak da Trabzon’a yakışmıyordu. 40 yıl önce yapılan otogarın yenilenmesi seçim vaatlerimiz arasındaydı. Göreve gelir gelmez yer tespiti yaptık. Otogarı mevcut yerinden Galericiler Sitesi’nin ve bizim de Fen İşlerimizin olduğu alana taşıyacağız. Bu noktada şehre yakışır bir terminal yapmak için ilk adım olan proje çalışmamızı tamamlayıp, ihalesini yaptık. Trabzon için çok önemli bir proje. O bölgeye değer katacak, Trabzon’umuzun çok uzun yıllardır beklediği yeni otogar, son derece modern bir eser olarak şehre apayrı bir görünüm kazandıracak. 2022 yılının başında yeni otogarımızı hizmete açacak şekilde hareket ediyoruz” diye konuştu.

Ulaşım Master Planı’nın bir şehrin ulaşım alanındaki anayasası olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Ulaşım Master Planı Trabzon’da uzun yıllardır hep konuşulan ama bizim adım attığımız işlerden bir tanesidir. İhalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde de sözleşmeyi imzalayıp işe başlayacağız. Şehrin dinamikleri ve üniversitemizin de içerisinde olacağı bir çalışma yürütüyoruz. Planla birlikte Trabzon’un ulaşım durumu bilimsel yöntemlerle, ayrıntılı şekilde incelenecek ve ortaya konulacak. Ulaşım Master Planı birçok anlamda ilimizin ulaşım sorunlarına gerçek anlamda çözüm üretecek. Bu nedenle bu projeye çok önem veriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159