Varan Turizm’de ayrılık!

banner113

Bir süredir yönetim kademesinde ayrılıklar olduğu yönünde sektörde söylentiler dolaşıyordu. Aldığımız bilgilere göre Varan Turizm CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan ile Varan Turizm ortaklarından Abdullah İslam’ın şirketle bağlarını kopardıkları söylendi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 10.10.2020, 17:55 10.10.2020, 18:19 Taşıma Dünyası
Varan Turizm’de ayrılık!

Varan Turizm, yeni sahipleri ve yöneticileriyle 9 Temmuz 2020’de 16 otobüs yatırımı ile seferlerine başladı. 4 Eylül’de filosuna 33 yeni otobüs daha kattı ve 7 haftada 50 bin yolcu taşıdığını açıkladı.

Bir süredir yönetim kademesinde ayrılıklar olduğu yönünde sektörde söylentiler dolaşıyordu. Ancak bir açıklama yapılmamıştı. Bugün güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Varan Turizm CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan ile Varan Turizm ortaklarından Abdullah İslam’ın şirketle bağlarını kopardıkları söylendi.

Varan Turizm'in yolculuğu:

Köklü şehirlerarası yolcu taşıma firması Varan, sektörde ilk üç lider firmalarından biriydi. Enis Pekuysal'dan Ulusoy satın aldı, ancak bir süre sonra firma zora düştü ve faaliyetlerine ara verdi. Bir grup iş insanı markayı satın alarak sektörde yeniden yola çıktılar.

Hedef üç yılda ilk üç’e girmekti
Varan Turizm CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan, kuruluş toplantısında; “Hedefimiz üç yıl içinde Varan’ı en fazla yolcu taşıyan ilk üç markadan biri haline getirmek” olarak açıklamıştı.
  
Erdoğan; “İlk etapta yaklaşık 80 Milyon TL değerinde otobüs ve 20 Milyon TL’lik alt yapı ile toplamda 100 Milyon TL’lik bir yatırımla seferlerimize başlıyoruz. Hedefimiz; 2020 sonunda 200 Milyon TL’lik toplam yatırıma erişerek 100 araçlık filo kurarak yıl sonuna kadar 1.5 Milyon yolcuya hizmet verebilmek. Tabi pandemi sürecinin de etkisiyle bu yılı bir hazırlık yılı olarak kabul ediyoruz. Bu nedenle bizim önceliğimiz otobüs ve sefer sayılarından ziyade varan yolcusunun memnuniyetini, onların güvenliğini ve sağlığını korumak.” demişti.

7 haftada 50 bin yolcu taşıdı
Varan Turizm İcra Kurulu Başkanı Kemal Erdoğan, “İlk seferimizi yapmamızın 7’inci haftası tamamlandı. 31 noktaya sefer düzenler durumdayız. Yaklaşık 50 bin civarında yolcu taşıdık. Yine yaklaşık olarak 63 noktada bilet satar duruma geldik. Çok kısa sürede çok hızlı ilerleme kaydettiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz; daha çok yolcudan ve daha çok noktadan ziyade yine niteliksel olacak” diye açıklamıştı.

33 Otobüs daha aldı
4 Eylül 2020’de Varan Turizm, 33 adet yeni otobüs alımı gerçekleştirerek 2020’nin bu alandaki en büyük yatırımına imza atmıştı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159