Taşkın Arık: Tur veya transfer yapılacaksa TÜRSAB belgesi mecburi

banner113

TÜRSAB Başkan Danışma Kurulu Üyesi ve System Transport Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Arık, “TÜRSAB olarak bizde hiç bir belgeye gerek kalmadan TÜRSAB belgemiz ile taşımak istiyoruz.Ancak şuan ki yasalara göre bir Tur veya Transfer yapılacaksa TÜRSAB belgesi mecburi” dedi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 04.12.2020, 15:37 04.12.2020, 15:42 Erkan YILMAZ
Taşkın Arık: Tur veya transfer yapılacaksa TÜRSAB belgesi mecburi

İstanbul UKOME gündeminde yer alan ve tartışmalara neden olan turizm servis aracı güzergah izin belgesi teklifi ile ilgili görüşleri yayınlamaya devam ediyoruz. UKOME toplantısında teklif içinde yer alan TÜRSAB düzenlemesinin olmasın görüşleriyle ilgili Taşkın Arık, değerlendirme de bulunmuştu. Ardından TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım ve Turizm Taşımacıları Derneği Genel Sekreteri Mehmet Öksüz, TÜRSAB belgesinin zorunlu tutulamayacağına yönelik Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulunmuşlardı. Mustafa Yıldırım ve Mehmet Öksüz’ün açıklamalarının ardından TÜRSAB Başkan Danışma Kurulu Üyesi ve System Transport Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Arık yeni bir açıklama daha yaptı.

Taşkın Arık’ın yazılı olarak Taşıma Dünyası’na gönderdiği açıklama şu şekilde:

TÜRSAB olarak bizde hiç bir belgeye gerek kalmadan TÜRSAB belgemiz ile taşımak istiyoruz. Ancak şu anki yasalara göre bir tur veya transfer yapılacaksa TÜRSAB belgesi mecburi. 1618 sayılı yasada 4925 atıfta bulunularak bu faaliyetleri D2 B2 A1’li belge ile yapılması söyler. Uzun zamandır söylediğim; “sektörün kanayan yarası” D2”B ildiğiniz tüm korsan ulaşımlar bu belge ile yapılıyor. Bu belge”tarifesi arizi taşıma belgesi olduğu için aklınıza gelen tüm ulaşım bu belge ile yapılıyor. Bu belge UBER ve korsan taşımaya bildiğiniz yol açıyor. Bir an önce bu belgenin alınma şekli tamamen değişmeli. Belge “Turizm Belgesi” olmalı v TÜRSAB faaliyetleri ile eş güdümlü olmalı. Kimsenin TOF veya TTDER ile TÜRSAB’ı çarpıştırdığı yok. Beni tanıyan herkes bilir doğru için çalışırım. Şu an ulaşımcı tarafı turu dahi belgesiz yapmak istiyor olmaz. Belediye tur ve transfer Turizm faaliyetleri ile ilgili belge verecekse TÜRSAB belgesi olması mecburidir. Yapılan işin turizm faaliyeti olduğu nereden bilinecek, yoksa fal mı açılacak? UETDS’nin TÜRSAB acenteleri faaliyetleri ile birleşmesi ile olacak. Herkes işini yapacak. Bende, sende, ulaştırmada. Belediyede yasa açık kimse kafasına göre popülist bir yaklaşım sergilemeyecek. Her şey İstanbul için, her şey ülkemiz için .

Yorumlar (1)
Kazım aydınlı 3 yıl önce
O zaman sizde kolaylaştırın tursab belge alımını. Illa şirket olacak diyorsunuz. Taşıma yapan gerçek kişilerde Şahıslarda alsin bu belgeyi
banner117
15
açık
banner159