Turizmde umut, otobüse yatırım getiriyor

banner113

Mercedes-Benz Türk Bayii Has Otomotiv tarafından gerçekleştirilen satış ile Aker Otobüs İşletmesi AŞ ve Derya Turizm’e 10 adet Travego 15 teslimatı gerçekleştirildi 50’inci yılını yaşayan firma, 50’inci yıla özel 50 yeni otobüs yatırımı planının 10 adetlik bölümünü hayata geçirdi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 12.02.2018, 11:09 15.02.2018, 09:57 Taşıma Dünyası
Turizmde umut, otobüse yatırım getiriyor
1 Şubat Perşembe günü Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Aker Otobüs İşletmesi AŞ ve Derya Turizm firma sahipleri Şevket Ak, Emre Ak, Cengiz Gayret, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Kurt, Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Otobüs Satış Müdürü Soner Balaban katıldı.  

Turizm sektörüne mesaj 
Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Kurt, Aker ve Derya Turizm grubuna 10 adetlik Travego 15 teslimatı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Markamıza gösterdikleri teveccüh için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Kazasız, belasız bol kazançlı işler diliyorum. Bu projeyi gerçekleştiren bayimize ve ekibimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Travego ürünümüz bizim amiral gemimiz. Aker ve Derya grubuna bu tercihlerinden dolayı da kutluyorum. Bu yatırımın yılın başında gerçekleşmesinin turizm sektörüne çok önemli bir mesaj olduğuna da inanıyorum” dedi. 

Turist sayısı artıyor 
Turizm sektörünün son iki yıldır çok ciddi bir daralma yaşadığına dikkat çeken Alper Kurt, “2015 yılına göre 2016’da turist sayısında yüzde 30’luk bir daralma yaşandı. 2017 verileri de yeni açıklandı. Yüzde 28’lik bir artış var. Her ne kadar 2015 yılının 36 milyonluk turist sayısını henüz yakalayamamış olsak da 32,4 milyon seviyesine gelmiş olması da önemli bir artışın olduğunu gösteriyor. Bu sinyaller çerçevesinde yeni yatırımlarında şekilleneceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

2018’den beklentimiz büyük  
Aker ve Derya Turizm firma sahibi Şevket Ak, bu yıl turizm sektöründe olumlu gelişmeler beklediklerini ve bu beklentiyle bu yatırım planını hayata geçirmek istediklerini belirtti. 

50 yeni otobüs yatırımı 
Aker ve Derya Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ak, zor iki yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Çok ağır ve zor geçen iki yıl oldu. Biz sadece turizm taşıma alanında değiliz, servis taşımacılığı ve yurt dışı tarifeli hatlarımız da var.  2018’in çok daha iyi geçeceğini ümit ediyoruz. Bu yatırımın farklı bir anlamı da İstanbul’da faaliyete geçişimizin 50’inci yılı. Bu sene hedeflerimiz büyük. 50’inci yılda 50 yeni araç alımı hedefliyoruz. Turizm sektörünün de bu olumlu sinyalleri verdiğini görüyoruz. Bu yatırımların bizimle sınırlı kalmayacağını diğer firmaların da yeni araç yatırımı yapacaklarını düşünüyorum” dedi.

Travego tercihimiz 
Emre Ak, Travego tercihlerinin nedeni de şu şekilde açıkladı: “Bu bir paket alım. Travego’nun yeri ayrı her zaman. Biz daha geniş yelpazede hizmet verebilmek, her ihtiyacımıza yönelik kullanabilmek adına bu yatırımı gerçekleştirdik. Bu aracı her an her yere gönül rahatlığıyla gönderebiliriz. Belli bir sınırımız yok. Çok yönlü esnek kullanabileceğimiz araç. Derya Tur tarafında uluslararası alanda hizmet veriyoruz. 15-20 günlük uzun turlarımız oluyor. Bu turlarda Travego araca sahip olmamız sayesinde müşteri memnuniyetinin artacağına inanıyoruz. Ayrıca yeni araçlar güvenlik anlamında da çok olumlu sonuçlar veriyor. Travego’nun teknolojik altyapısı da bizi cezbetti. Sonuçta uzun yollara çıkıyoruz. Bu yollarda zaman zaman karşımıza hiç beklemediğimiz engeller çıkabiliyor. Aracın teknolojik olarak destek vermesi ayrı bir artı bizim için…” 

Filonun yüzde 30’u Mercedes 
Bu yatırımla birlikte araç parkının yüzde 30’unun Mercedes markasından oluştuğunu belirten Emre Ak, “Bu yatırımla 130’un üzerinde aracımız oldu. Yeni yatırımlarla bu oran yüzde 50’ye kadar çıkacaktır. Bu yatırım sürecinde Mercedes-Benz Finansman da bize destek oldu ve uygun şartlar sundu” dedi.  

Antalya’da gelişmeler var 
Aker ve Derya grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gayret de turizmin başkenti Antalya’da çok önemli bir beklentiler olduğuna vurgu yaparak, “Antalya’da 1 milyon 375 bin yolcu taşıma kapasitemiz var. Bu, Antalya turizm taşımacılığının yüzde 10’unu oluşturuyor. Bu yıl için Antalya’da beklentiler çok yüksek. Bu alanda ‘hayal ekilip, hayal biçiliyor’, zaten öyle olmasa, bu işi yapamazsınız. Biz de 50 yıldır hayal peşinden gidiyoruz. 
Antalya’da çok güzel gelişmeler var. Özellikle Rusya pazarında büyük bir artış var. Tur operatörlerinden aldığımız bilgilere göre, Avrupa pazarında yaklaşık yüzde 25, yüzde 30 civarında artış bekliyoruz. Avrupa’da asıl ağırlık Alman pazarıdır. Ama özellikle Rusya ve İngilizlerde inanılmaz bir artış var. En önemlisi şu ki; Türkiye yaklaşık 6 aydır güven sorununu aşmış durumda. Türkiye’ye karşı güven var. Bizim için bu çok sevindirici” dedi.

Kriz dönemlerinde yatırım 
Aker ve Derya Grubu olarak hep kriz dönemlerinde yatırım yaptıklarına dikkat çeken Cengiz Gayret, “Krizleri fırsatlara çeviriyoruz denilebilir, ama böyle olunca riskli büyümüş oluyoruz. Risk almadan da ticaret olmuyor” dedi. 

Bireysel otobüsçü sorunu var 
Kısa vadede bireysel otobüsçünün sektöre dönüşünün mucizelere bağlı olduğunu belirten Cengiz Gayret, “Ulaştırma Bakanlığı’nın D1 ve D2 belgelerindeki kısıtlamaları ve piyasalardaki düşüşler bireysel arabacıyı bitirdi. Bireysel otobüsçülerin sektörde var olması çok önemli. Sektöre geri dönüşlerinin sağlanması gerekiyor. Bireysel otobüsçünün yanı sıra sektörümüzde yetişmiş kaptan bulmakta zorlanıyoruz. 2 bin lira verirken elimizin titrediği kaptana 250-300 bin Euro’luk aracı teslim ediyoruz. Turizm şoförlüğü ayrı gereksinimleri olan bir iş. Taksi veya kamyondan indirdiğiniz şoförü ağır vasıta ehliyeti var diye otobüse oturttuğunuzda verimli sonuçlar alamazsınız” dedi.

Doğru zamanda, doğru yatırım 
Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali de, “Her yatırım hesap kitap işidir. Tabii ki otobüsçü de bunu yapar. Ama bir de hissettiğiniz, kokladığınız ama rakama gelmeyen şeyler var. ‘Yenilenmeyen, yenilir’ derler...  Taşımacılık alanında rekabet hat safhada. Bence doğru zamanda doğru bir yatırım yapılmıştır. Travego tercihi de her işe yönelik kullanım açısından önemli. Bu yatırım hayırlı, uğurlu olsun” dedi.  

Müşterisinin çözüm ortağı 
Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül de Mercedes-Benz Türk’ün her anlamda müşterisinin çözüm ortağı olduğuna dikkat çekerek, “Yatırım sürecinde sadece araç alımı değil, finansman imkanı, takas imkanı, sigorta imkanı, garanti hizmetleri gibi her ihtiyaca yönelik çözümler sunuluyor” dedi.  ■







Yorumlar (1)
eyüpserçe 6 yıl önce
İstanbul çankırı Çerkeş nıyeok bayramlardahemreziloluyoz
banner117
15
açık
banner159