Eurasia Rail, 2-4 Mart 2017’de sektörü bir araya getirecek

Sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin en önemli halkalarından olan demiryolu sektörü, Türkiye’de üretilen tramvayın yerli ekonomiye katkısıyla dikkat çekiyor. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail, yerli projeler ile gelişmeye devam eden demiryolu sektöründeki en son ürün, hizmet ve teknolojileri, sektör profesyonelleriyle buluşturmaya hazırlanıyor.

banner114
DEMİRYOLU 28.11.2016, 15:12 05.12.2016, 09:17 Taşıma Dünyası
Eurasia Rail, 2-4 Mart 2017’de sektörü bir araya getirecek
Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’nin grup şirketleri arasında yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail; 2 – 4 Mart 2017’de 7’inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 30 ülkeden 300 marka ve firmanın yer alacağı fuar; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve T.C. Devlet Demiryolları’nın ev sahipliğinde, TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ, TÜLOMSAŞ ve KOSGEB’in desteğiyle düzenleniyor. 

Modern dünyayı şekillendiren en önemli sektörler arasında yer alan demiryolu, Türkiye’deki hızlı gelişimini başarılı ile sonuçlanan yerli yatırımlar ile sürdürüyor. Yurt dışından 2,3 milyon avro bedelle ithal edilen tramvayın emsalinin Bursa'da faaliyet gösteren yerli bir firma tarafından 1,6 milyon avro karşılığında üretilmesi, yerli üretimin ekonomiye katkısını gözler önüne seriyor. 

ITE Turkey Nakliye & Lojistik Grup Direktörü Moris Revah: “Bursa’da Türk mühendisleri tarafından Avrupa standartlarında hayata geçirilen tramvay üretimi, hem Türkiye ekonomisi hem de Türk demiryolu sektörü için oldukça önemli bir yatırım. Avrupa standartlarında üretilen yerli tramvay ile Türkiye, üretim konusunda dünya standartlarını yakaladı. Demiryollarında modernizasyon ve taşıma kapasitesi arttırmak üzere başta Avrupa ülkelerinin yatırımları devam ediyor. Ülkemiz ise yaptığı üretimin ihracatını artırmak üzere yeni pazarlar arayışında. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek ikili iş görüşmelerinin sektör ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Dünyanın dört bir yanından üretici ve tedarikçilerin ürün, hizmet ve teknolojilerini sergileyecekleri fuarı, 10.000’i aşkın demiryolu profesyonelinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Profesyonel ziyaretçilerin sektörün önde gelen üretici firmalarıyla buluşmasını sağlayan, yenilikleri yakından takip etmelerine fırsat sunan Eurasia Rail, eş zamanlı düzenlenecek konferans ve seminer programları ile de sektörel bilgi ve deneyim paylaşımı konusunda önemli bir platform oluşturacak.







Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159