İlk Skoda tramvay Eskişehir’e ulaştı

Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla kent içi ulaşımda kullanılan otobüs ve tramvay filolarını güçlendirmeye devam ediyor. Hizmete sunduğu araçlarda son teknolojiyi yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ihale çerçevesinde dünyaca ünlü Skoda firmasından aldığı 14 yeni tramvay setinin ilki Eskişehir’e ulaştı.

banner114
DEMİRYOLU 08.03.2018, 13:06 08.03.2018, 14:36 Taşıma Dünyası
İlk Skoda tramvay Eskişehir’e ulaştı

ESTRAM filosuna katılacak olan 14 yeni Skoda marka tramvayın ilk seti Eskişehir’e ulaştı. 30 metre uzunluğunda, 273 yolcu kapasiteli tramvaylarda iç ve dış kamera sistemi, son teknoloji klima sistemi, bilgi monitörleri ve güzergâh ekranları bulunuyor.

Yeni tramvayların montaj, kabul ve eğitim dönemi olacak

Kalan 13 setin peyderpey özel tırlar ile Eskişehir’e getirileceğini ifade eden ESTRAM yetkilileri, setlerin tamamının teslim edilmesiyle birlikte, ESTRAM atölyelerinde yapılacak olan montajların ardından çeşitli testlerin ve kabul işlemlerinin başlayacağını ifade ettiler. İşlemlerin tamamlanmasıyla birlikte vatmanlara sürücü eğitimleri verilecek ve tramvayların hangi hatlarda çalışacağının belirlenmesiyle yeni tramvaylar hizmete başlayacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159