Raylı sistem için protokol imzalandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ankara’ya giderek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüştü ve ardından Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak ile protokol imzaladı

banner114
DEMİRYOLU 20.03.2018, 15:53 20.03.2018, 16:02 Taşıma Dünyası
Raylı sistem için protokol imzalandı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak olan Belsin-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nın 16 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararının ardından önemli bir aşaması daha tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ankara’ya giderek Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile bir süre görüştü. Başkan Çelik tarafından yapılan temasların en önemlisi Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak ile imzalanan protokoldü. Başkan Mustafa Çelik, Genel Müdür Erol Çıtak ile birlikte Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın huzurunda Belsin Anafartalar-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent Tramvay Hattı’nın protokolünü imzaladı.



7 km’lik tramvay hattı
Bakanlar Kurulu’nun 16 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/11363 sayılı kararı çerçevesinde imzalanan protokol uyarınca Belsin Anafartalar-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent Tramvay Hattı’nın yapımını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üstlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, 7 kilometrelik Tramvay Hattı’nın yapımına bu yıl başlanacağını belirtti. Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağı hattın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından da Talas Mevlana-Aşık Veysel Bulvarı Tramvay Hattı’nın temelinin atılacağını ifade eden Başkan Çelik, her iki hat ile birlikte Kayseri’deki ulaşımı çok daha fazla rahatlatacaklarını ve konforlu ulaşımı daha da yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Demiryolu projeleri
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Veysi Kurt ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Görüşmelerde yapılacak olan Yeni Gar Binası, Banliyö Hattı ve Araçları, Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı, Şehir İçinde Kalan Demir yolu Geçitleri, Lojistik Köy ve Serbest Bölge ile Demir yolu Bağlantısı gibi şehrimizi ilgilendiren tüm projeler masaya yatırıldı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159