banner69

Hızlı Tren Halkalı'da

banner113

İstanbul içindeki hızlı tren ve banliyö hatları (yıl sonunda) tamamlanıyor.

banner114
YOLCU 28.05.2018, 09:37 28.05.2018, 09:43 Taşıma Dünyası
Hızlı Tren Halkalı'da
Halkalı-Gebze arasında kesintisiz banliyö tren ulaşımı sağlanacak. 
● Yüksek hızlı trenler kendi hatlarından Haydarpaşa’ya gelebilecek. 
● YHT’den banliyöye geçilerek Avrupa yakasına ulaşılabilecek. 
● Bazı hızlı trenler Halkalı’ya kadar aktarmasız hizmet verecek. 
● Ankara-Sivas YHT hattı da 2019 yılında hizmete girecek.
● İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Konya, Karaman, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve çevresi arasındaki yolcu taşımaları hızlı trenle yapılabilecek. 
23 Mayıs Çarşamba günü Halkalı Tren İstasyonu'ndan Kazlıçeşme İstasyonu'na kadar test sürüşüne katılan UDH Bakanı Ahmet Arslan, incelemelerde bulundu.

Arslan, Halkalı'dan Gebze'ye mevcut banliyö hatlarının metro standardına getirilmesi ve Marmaray araçları kullanılmak suretiyle 77 kilometrelik güzergahın hiçbir aktarma olmadan 115 dakikada kat edilmesi anlamında önemli açıklamalarda bulundu: "Memnuniyetle ifade etmek isterim ki 20 kilometrelik Avrupa ve 43 kilometrelik Anadolu yakasında da yüzde 82'lik ilerleme sağladık. Hedefimiz, test sürüşlerini bitirerek aralık ayı sonu itibarıyla hattın tamamını işletmeye açmak."

Halkalı-Gebze banliyö hattında toplamda 43 istasyon bulunacağını kaydeden Arslan, istasyonların 7’sinin (Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı) aynı zamanda ana hat trenlerinin, yüksek hızlı trenlerin durduğu istasyonlar olacağını bildirdi.

Arslan, Ankara'dan kalkan hızlı trenlerin şu an Pendik'e geldiğini kaydederek, şunları söyledi:
"Yüksek hızlı trenler, sene sonu itibarıyla Haydarpaşa'ya gelecek. Yüksek hızlı trenlerimize hizmet verecek Haydarpaşa Garındaki restorasyon çalışmalarını bitiriyoruz. YHT’lerimizin bir kısmı Marmaray hattını kullanarak Halkalı'ya kadar gelebilecek. Önümüzdeki yıl Sivas'a kadar olan hattı da bitireceğiz. Sivas'tan kalkan bir YHT önümüzdeki yıldan itibaren Haydarpaşa'ya ve Halkalı'ya kadar gelebilecek. Şu an inşaat çalışmaları devam eden Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattını bitirdiğimizde YHT’lerimiz Avrupa'ya kadar gidebilecek." ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159