Port Akdeniz’den Uzakdoğu’ya aktarmasız seferler başladı

Gerçekleştirdiği yatırımlarla hizmet kabiliyeti, hızı, kapasitesini geliştiren Port Akdeniz, hayata geçirdiği uygulamalarla da ihracatçılara maliyetlerin düşürülmesi ve zaman kazandırılmasına yönelik fırsatlar yaratan Port Akdeniz, şimdi de çok önemli bir başka avantaj sunuyor.

banner114
YÜK/EŞYA 03.05.2017, 12:59 03.05.2017, 13:06 Taşıma Dünyası
Port Akdeniz’den Uzakdoğu’ya aktarmasız seferler başladı
Port Akdeniz’de artık, aktarmasız doğrudan Uzakdoğu seferleri başladı. CMA&CGM Shipping Company’nin Antalya Limanı’ndan ilk doğrudan Uzakdoğu seferini gerçekleştirecek CAPE MAYOR isimli konteyner gemisi, 01 Mayıs 2017 tarihinde Antalya Limanı’na yanaştı. 

Antalya ve bölgesinin en önemli ihracat kapılarından Port Akdeniz – Antalya Limanı, Türkiye mermer ve doğaltaş ihracatının da en fazla yapıldığı liman olma özelliğini taşıyor. Limandan gerçekleştirilen ihracatın büyük bir bölümü ise başta Çin olmak üzere Uzakdoğu ülkelerine yapılıyor. Kısa süre önce gerçekleştirdiği liman sahasının tamamının betonlanması ve ekipman alımları ile tüm alt yapı yatırımlarını tamamlayarak 2017 yüksek sezonuna hazırlanan Antalya Limanı, 1 Mayıs itibari ile mermer ve doğaltaş ihracatına yönelik “Liman geçici gümrüklü sahasına 14 gün süreyle ücretsiz yük alınması ile ilgili uygulama” hizmeti ile de maliyet ve zaman konusunda önemli avantajlar sunuyor. 

Uzakdoğu’ya aktarmasız, doğrudan, düzenli seferler

Port Akdeniz, MSC, CMA&CGM, ZIM, ARKAS, MAESK, HAPAG, COSCO gibi dünyanın önde gelen konteyner hatlarının sağlamış olduğu hizmetlerle ihracatı gerçekleştirilen mermer ve doğaltaş ürünlerinin Uzakdoğu’ya taşınmasında, şimdi çok önemli bir başka avantaj daha sunmaya başladı. Bölgeden gerçekleştirilen ihracatlarının büyük bir çoğunluğu Uzakdoğu ülkelerine yapılmasına karşın direkt sefer olmaması nedeni ile özellikle transit sürelerde sıkıntı yaşayan ihracatçıların, bu sorunu artık çözülüyor. CMA&CGM Shipping Commany, Port Akdeniz’den ihracat ürünlerini Uzakdoğu’ya aktarmasız direkt taşıyacak olan düzenli seferler başlatıyor. 

CAPE MAYOR ilk sefer için Port Akdeniz’e yanaştı

CMA&CGM Shipping Company’e ait 28.000 gross tonluk ve yaklaşık 222 metre uzunluğundaki CAPE MAYOR isimli konteyner gemisi, gerçekleştireceği ilk aktarmasız Uzakdoğu seferi için 01 Mayıs 2017 tarihinde Antalya Limanı’na yanaştı. CAPE MAYOR’un yaklaşık 24.000 ton yük alması Akdeniz’de diğer bir limana uğrak yaptıktan sonra 25 gün gibi kısa bir sürede direkt olarak Malezya’nın Port Klang limanına gitmesi planlanıyor. 


“Bölgeden yapılan ihracata ivme kazandıracak”

Antalya Limanı’ndan Uzakdoğu’ya aktarmasız ve direkt düzenli seferlere başlamasının önemine değinen Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, “Limanımızda gerçekleştirdiğimiz alt yapı yatırımları ile 2017 yüksek sezonuna hazırlıklarımızı tamamlayarak girdik. Ayrıca ticari limanımızda gerçekleştirilen ihracatın büyük bir bölümünü oluşturan mermer ve doğaltaş için de özel bir avantaj sunmaya başladık. Liman geçici gümrüklü sahasına mermer ve doğaltaşta 14 gün süreyle ücretsiz depolama imkanı sunuyoruz. Mermer ve doğaltaş ihracatçısının hem maliyet yükünü hafifleten, hem de kazandırdığı zamanla daha efektif operasyon imkanı tanıyan sunduğumuz bu avantajla birlikte Antalya Limanı’ndan Uzakdoğu’ya aktarmasız doğrudan seferlerin başlaması, çok önemli ve birbirlerini tamamlayan bir fırsat yaratıyor. Uzakdoğu’ya başlatılan bu düzenli seferlerin, başta mermer ve doğaltaş olmak üzere bölgeden gerçekleştirilen ihracata katkı sağlayarak ivme kazandıracağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159