Deniz taksilerimiz ilk etapta 50 adet olacak

banner113

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Talebe göre sayıyı arttırabiliriz. 2021’in yaz aylarında hizmete almayı planlıyoruz. Hem sayısal anlamada, hem daha sürdürülebilir ve hizmet vermesi anlamında deniz takside 50 yetmiyorsa daha fazlasını hedefimize koymalıyız. Deniz taksilerimiz, 10 kişi kapasiteli olacak ve sizi Adalar’dan Sarıyer’e, Beylikdüzü’nden Üsküdar’a, Pendik’ten Bakırköy’e taşıyacak dedi

banner114
DENİZYOLU 18.01.2021, 00:37 Erkan YILMAZ
Deniz taksilerimiz ilk etapta 50 adet olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehir Hatları’nın 170’nci kuruluş yıl dönümünde, Haliç Tersanesi’nde üretilecek olan deniz taksilerin lansmanına katıldı. Programda, CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, başta İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı olmak üzere CHP Meclis Üyeleri ile İBB üst yönetimi hazır bulundu.

Belli bir tarife ve güzergaha bağlı kalmaksızın hizmet verecek

Törende ilk olarak konuşan, Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, “Deniz Taksiler, deniz filomuzda en küçük gemileri olarak hizmet verecek, fakat büyük bir açığı kapatacak. Belli bir tarife ve güzergaha bağlı kalmaksızın hizmet verecek” dedi.

Haliç Tersanesi’nin 600 yıllık geçmişiyle muazzam bir alan, çok güçlü bir mekan olduğunu dile getiren Başkan İmamoğlu, deniz ulaşımını kullanırken geçirilen zamanı kaliteli kılmak istediklerini vurguladı. “Yüzde üçlerin bile altına inmiş deniz ulaşımını, gerçekten yüzde onlara, hatta daha yukarılara taşıma arzusundayız. İstanbul halkı, denizde seyahat etmenin keyfini yaşamalı, yaşayacak. Vapur hizmetlerinin kesintisiz olması lazım. 24 saat hizmet verme anlayışına geçtik. Adalar, vapurlar için İstanbul için önemli bir destinasyon. Oraya yapılan seferlerimizi artırdık. Anadolu yakası ve Adalar bağlantısını sağladık. Aynı zamanda Boğaz içerisinde farklı seyahat aşamalarını geliştiriyoruz. Beykoz ve Sarıyer bunlardan birkaçı. Her anında kentin ucuz ulaşımla halkın hizmetine sunduk. Belirli saat dilimlerindeki çok fayda verdi ve sayıyı artırdı. ” dedi.

Deniz taksilerin rengini İstanbullular belirleyecek

Bu törenin ardından, İmamoğlu, Dedetaş ile birlikte deniz taksinin prototipine ilk reçineyi sürerek, “Tüm İstanbul’umuza hayırlı olsun” dedi. Deniz taksilerin rengini İstanbullular belirleyecek. Vapur iskelelerine konulan kiosklardan oy verecek vatandaşlar, deniz taksilerde görmek istedikleri renkleri belirleyecek. Programdan sonra kiosk başına geçen İmamoğlu, konuklar arasında yer alan Eren Erdem, Doğan Subaşı ve Kemal Çebi’nin oy kullanmasını isteyerek, “Benim oy vermem doğru olmaz. Lütfen siz oy verin” dedi ve deniz taksi için ilk oylama yapıldı. Tüm İstanbulluların oy vereceği sistem, 24 Ocak’a kadar devam edecek.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159