EPDK: Kaçak akaryakıt denetimleri artacak

banner113

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Başkan Vekili İmran Okumuş, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti.

banner114
ENERJİ 14.04.2014, 13:13 17.04.2014, 13:15 Taşıma Dünyası
EPDK: Kaçak akaryakıt denetimleri artacak
Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Başkan Vekili İmran Okumuş, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti. 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile tavan fiyat uygulamasını görüştüklerini belirten Okumuş, başından beri, tavan varsa taban fiyat uygulaması da getirilmeli dediklerini vurguladı. “Keşke ikinci kez hayata geçen tavan fiyat uygulamasında taban da denenseydi” diyen Okumuş, Türkiye’de akaryakıt kaçakçılığı değil, vergi kaçakçılığı yapıldığını iddia etti: “Belli yerlerde ucuz mazot adı altında 10 numara yağlar satılıyor. Eğer taban uygulaması da gelirse bu kaçakçılık biter ve vergi kaybı da önlenir. 

Israrla bu konuyu gündeme getirdiklerini ifade eden Okumuş, denize verilen ÖTV’siz yakıtın karaya döndüğünü de söyledi: “Sadece istasyonların değil, istasyon dışı satışların da denetlenmesini istiyoruz.” 

Taban fiyat uygulaması 

EPDK Başkanı Yılmaz, denetimlerin artıracağını kaydederek, 20 Mayıs’tan itibaren bayiinin ve ana dağıtım şirketlerinin tavan uygulaması ile ne yapacaklarına bakıp, tekrar müdahalede bulunabileceklerini söyledi. Katkılı yakıtlardan yapılan usulsüz satışların vergi kaybına neden olduğunu ifade eden Yılmaz, bu konuda görüşmeye açık olduklarını vurguladı.

“Bizim aldığımız mesaj, 20 Mayıs’tan sonra da tavan fiyat uygulamasının devam edeceği yönünde” diyen İmran Okumuş, uygulamanın tüketici için güzel olduğunu, ancak burada birilerinin memnun ederek, 13 bin bayi ve 80 dağıtım şirketini mağdur ederek memnuniyet sağlamanın yanlışlığını da ifade etti. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159