Continental Bayram Tatili Yolculuğu için Alınması Gereken Önlemleri Hatırlatıyor

Kurban Bayramı tatilinin sıcak yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte, değişen yol koşullarına hazırlıklı olunması için sürücülerin araç bakımlarını tamamlamaları gerekiyor. ‘Yola Çıkana Arka Çıkar’ sloganıyla hareket eden Continental, lastik ve yağ değişiminden fren ve motor bakımına kadar bir araç için gerekli tüm sürecin tatil yolculuğu öncesinde tamamlanmasının önemli olduğunu belirtirken pandemi sonrasında girilen normalleşme döneminde de araçlardaki hijyen kontrolünün ve tedbirlerin devam etmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

banner114
FAYDALI BİLGİ 20.07.2020, 12:51 29.07.2020, 13:22 Taşıma Dünyası
Continental Bayram Tatili Yolculuğu için Alınması Gereken Önlemleri Hatırlatıyor
Mevsimin değişmesiyle birlikte ısınan hava,  araçların yol koşullarına  uygun şekilde hazırlanmasını zorunlu kılıyor. Sıcak havalara denk gelen Kurban Bayramı tatilinde uzun yola çıkacak olan hem binek hem de ticari araç sahiplerinin güvenli bir sürüş için araçlarını sıcak hava koşullarına hazır duruma getirmeleri gerekiyor. Continental, güvenli bir sürüş deneyimi için lastik ve yağ değişiminden fren ve motor bakımına kadar aracın ihtiyaç duyduğu tüm bakımın yaptırılması gerektiğinin altını çiziyor.
 

Güvenli bir sürüş için yaz lastiklerine geçiş yapılmalı
Kış lastikleri, havaların ısınmasıyla birlikte fren mesafesini artırıyor ve yol tutuş performansını azaltıyor. Bu sebeple yaz aylarında yaz lastiklerinin kullanılması büyük önem taşıyor. Sürüş güvenliğini artırmak için araca takılan tüm lastiklerin aynı desene sahip olması; aksi bir durumda ise aynı aks üzerinde aynı desen yapılarına sahip lastiklerin kullanılmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Lastiklerde yasal diş derinliği minimum 1,6 mm olmasına rağmen daha güvenli sürüş için diş derinliğinin 3 mm’nin altına düşmemesi oldukça önemli. Continental, yola çıkmadan önce ise lastik hava basıncının ve stepnelerin düzenli olarak kontrol edilmesi konusunda uyarıyor.
 

Güneş ışığı lastik hava basıncında değişmeye yol açıyor
Güneş ışığına uzun süre maruz kalmış lastikler ısınır ve lastiğin içerisindeki hava basıncı yükselir. Sürücüyü yanıltabilecek bu gibi durumlar için Continental, yola çıkmadan güneş faktörünün dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyor. Araçların rot-balans yani ön düzen ayarlarının yapılmasının yanı sıra amortisörleri, amortisör takozları ve diğer süspansiyon sistemlerinin kontrol edilmesi yaz bakımı için gerekli. Fren balataları için de uyarıda bulunan Continental, hidrolik sıvısının tam olması gerektiğini; eskimiş aşınmış yaralanmış ve çatlaklar oluşmuş ise vantilatör kayışı ve triger kayışının yenisi ile değiştirilmesi gerektiğini aktarıyor.

Araç hijyeni her zamankinden önemli…
Pandemi sonrasında girilen normalleşme döneminde, araçlardaki hijyen ve dezenfekte kontrollerinin ihmal edilmemesi gerekiyor. Kullanım öncesi ve sonrasında araç içinin detaylı bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken önlemler ise şu şekilde olmalı:
 
o Araç kapı kolları, vites kolu, döşemeler, araba anahtarı ve direksiyon gibi sık temas edilen yerler temiz bir bez ve dezenfektanla düzenli olarak temizlenmeli.
o Torpido, araç ekranı ve multimedya sistemleri gibi kısımların gün içinde temizlik sıklığı artırılmalı.
o Araç temizliği ve el hijyeni için kullanılan kolonya ve dezenfektan gibi ürünlerin ısınan havalarla birlikte araç içinde bırakılmamasına dikkat edilmeli.
o Polen ve hava filtreleri kontrol edilmeli.
 
Araç bakımı ve hijyen önlemleri kadar dikkat de önemli
Araç bakımının uygun şekilde yapılması ve hijyen önlemlerinin alınmasının yanı sıra güvenli bir yolculuk ve sürüş deneyimi için sürücülere de büyük rol düşüyor. Bu noktada da;

o
Güvenli bir yolculuk için yola çıkmadan önce sağlıklı ve derin bir uyku alınmalı.
o Uyku, halsizlik ya da ağırlığa neden olacak yiyeceklerden kaçınılmalı ve enerji verecek gıdalar tercih edilmeli.
o Yolculuk sırasında kısa da olsa mutlaka iki saatte bir mola vermeye gayret edilmeli.
o Aracın yakıt düzeyi kontrol edilmeli ve tüketilecek yakıt miktarı hesaplanmalı. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159