banner69

150 Otobüslük ihaleyi Altur-Havaş-Free Turizm kazandı

banner113

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü İstanbul genelinde yeni havalimanına toplu taşıma alanında hizmet verecek Bagajlı Lüks Taşımacılık BLT hatlarının oluşturulması için 150 otobüslük ihale yapıldı. İhaleyi Altur-Havaş-Free Turizm konsorsiyumu kazandı.

banner114
GÜNDEM 04.09.2018, 14:27 05.09.2018, 11:25 Taşıma Dünyası
150 Otobüslük ihaleyi Altur-Havaş-Free Turizm kazandı
İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü İstanbul genelinde yeni havalimanına toplu taşıma alanında hizmet verecek Bagajlı Lüks Taşımacılık BLT hatlarının oluşturulması için 150 otobüslük ihale yapıldı. 

İhaleye TUREX, SARILAR, ALTUR - Havaalanı Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ)-Free turizm konsorsiyumu, PLATFORM TURİZM, İstanbul Halk Ulaşım şirketleri katıldı.

TUREX, SARILAR, İstanbul Halk Ulaşım şirketleri teşekkür ederek ihaleden çekildiler.

ALTUR - Havaalanı Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ)-Free turizm konsorsiyumu,
PLATFORM TURİZM
ihale yarışına devam etti.

Yeni Havalimanı'na ulaşım için düzenlenen "Bagajlı Lüks Taşımacılık İhalesi"ni Altur-Havaş-Free turizm konsorsiyumu kazandı.

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İstanbul genelinde Yeni Havalimanı toplu ulaşım entegrasyonu kapsamında, "Bagajlı Lüks Taşımacılık (BLT) Hatlarının" oluşturulması ve taşımacılığın uygun araçlarla karşılanması amacıyla 18 hat üzerinde 150 otobüs ile 10 yıl süreli toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama ihalesi gerçekleştirdi.

İETT Genel Müdürlüğü’nün Beyoğlu’ndaki binasında basına kapalı yapılan ihale sonuçlandı.

İhaleyi en yüksek teklifi veren Altur-Havaş-Free Turizm konsorsiyumu kazandı.

İhale şartnamesi gereğince bagajlı lüks taşımacılık yapacak olan ve günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarında, uzaklığına göre 12 ile 30 TL arasında ücret alınacak. İşletmeci 6 yaşına kadar olan çocuklardan ise ücret alamayacak.

En çok aracın konulacağı yer ise 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattı olacak. Her 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek. Bu hattın ücreti ise 18 TL olacak. En pahalı ve en uzak hat ise Pendik ilçesinden olacak. Bu hatta ise 5 araçla sefer düzenlenecek. 93 kilometrelik Pendik hattının ücreti ise 30 TL olacak.

29 Ekim'de hizmet verecek
İhaleyi kazanan işletme, araçları 25 Ekim'de hazır hale getirecek ve havalimanının açılışının yapılacağı 29 Ekim'de hizmet vermeye başlayacak. Araçlar, İstanbul çalışma şartlarında hizmet verecek. Sözleşme süresince 5 yaşından büyük araçlarla çalışılmayacak.



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159