banner69

16 bin kamyon, 4 bin otobüs sattı

banner113

2009 yılında kurulan ve Mercedes-Benz Türk’ün kamyon ve otobüs alanındaki ikinci el faaliyetlerini sürdüren TruckStore ve BusStore, bu süre zarfında yaklaşık 20 bin adetlik kamyon ve otobüs satışına imza attı. TruckStore ve BusStore markaları ile bugüne kadar toplamda 17 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirildi.

banner114
GÜNDEM 08.10.2019, 16:32 08.10.2019, 16:48 Taşıma Dünyası
16 bin kamyon, 4 bin otobüs sattı
Mercedes-Benz Türk’ün kamyon ve otobüs alanındaki ikinci el faaliyetlerini sürdüren TruckStore ve BusStore 10. yılını kutluyor. Mercedes-Benz Türk Genel Müdürlük Kampüsü’nde bulunan TruckStore & BusStore binasında İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, İkinci El Kamyon ve Otobüs Satış Direktörü Didem Daphne Özensel, TruckStore Grup Müdürü Kıvanç Aydilek ile BusStore Grup Müdürü Oytun Balıkçıoğlu’nun katılımıyla 10. yıl toplantısı gerçekleştirildi. 

10 yılda büyük işler yapıldı

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün
, “TruckStore ve BusStore, 2009 yılında, yine krizin yaşandığı bir ortamda kurulmuştu. Bugün yine bir kriz var. Ama BusStore ve TruckStore markalarını kutluyorum. 10 yılda çok büyük işler yapıldı. Dileğimiz önümüzdeki yıllarda çok daha büyük işler yapabilmek. İkinci el otobüs ve kamyon ihracatımızda çok ileriye gideceğimize inanıyoruz” dedi.

Hizmet ve güven sattık

Mercedes-Benz Türk İkinci El Kamyon ve Otobüs Satış Direktörü Didem Daphne Özensel de, “10’uncu yılı geride bırakıyoruz. Bu 10 yılda 16 bin kamyon ve 4 bin otobüs satışı gerçekleştirdik. Biz sadece araç satmadık, hizmet sattık, güven sattık. Müşterilerimize tek çatı altında tüm çözümleri sunduk. Güven vermek zaman istiyor ve bu 10 yıllık süreç bize özel müşteriler kattı. Bu da ekibimizin, şirketimizin, 9 satış noktası ile bayilerimizin başarısı. İlk defa kamyon ihracatı yaptık. Bu yıl 40 adetlik otobüs satışı yaptık. Pazarda araç bulmak zorlaştı, biz de ilk defa serbest alım modeline geçtik. 2019 yılında yeni süreçler tasarladık. Sosyal medyayı, yurtdışı müşterilerimize de ulaşmak için çok etkin şekilde kullanıyoruz. Şu anda yürümeye başladık, 2020’de koşmaya başlayacağız. Neden biz Avrupa’nın en büyük ikinci el ticaret merkezi olmayalım? Bunun üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize, çalışanlarımıza ve Sayın Oytun Balıkçıoğlu ve Kıvanç Aydilek’e teşekkür ediyorum” dedi. 

Pazar çöktü mü?

Süer Sülün, Taşıma Dünyası’nın “yaşanan ekonomik kriz sonrasında sıfır araç pazarında yaşanan düşüşle birlikte ikinci el yapılanmasında ve anlayışında bir değişiklik yaşanıyor mu, yaşanacak mı” sorusunu şu şekilde cevapladı: “Son normal yılımız, ticari araçta 2015’ti. Son normal yılı baz alırsanız pazardaki bugünkü daralma yüzde 85. Buna daralma da değil, çökme diyebiliriz. Aslında bizim felsefemizde, anlayışımızda bir değişiklik olmadı. Biz, değer zincirinde, bütün halkalarda müşterilerimizin yanında olmak istiyoruz. İkinci el de bu anlamda çok önemli bir fonksiyon, çünkü sadece birinci ele destek vermek yeterli olmuyor. 30-40 otobüsü bir anda almak, 400-500 kamyonu alıp satmak çok kolay değil. Finansman açısından da çok kolay değil. Bizim kuruluş felsefemizde bir değişiklik yok ama ekonomik dalgalanmalar var. Bu dalgalanmalardan dolayı ikisini de yapmak zor. Biz istiyoruz ki daha fazla adetler yapalım. Ama bu yıl daha istisna bir yıl. Hem birinci elde hem
ikinci elde daralma var.”

Faiz kampanyası hareketlendirecek

Üç kamu bankasının hayata geçirdiği faiz kampanyasına yönelik soruya da cevap veren Süer Sülün, “Bu kampanya bizim için de geçerli. Biz de bankalarla görüşüyoruz. ÖTV ticari araçta çok büyük bir yük değil. Burada finansman en büyük problem. Bu önemli bir adım, pazarı biraz hareketlendirecek. Ağır vasıta işiniz varsa yatırım yapıyorsunuz. Otobüs ve kamyon tarafında 500 bin TL kredi önemli bir avantaj getirecek. Turizm iyi gidiyor. 2020’da bu hareketliliği özellikle otobüste göreceğiz” dedi. 

17 ülkeye ihracat

21 kişilik bir ekibin çalıştığı TruckStore ve BusStore markaları; Gürcistan ve Almanya ile başlattığı ihracat faaliyetlerini bugün Almanya, Hollanda, İspanya, Polonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Macaristan, Portekiz, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Makedonya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, KKTC ve Suudi Arabistan olmak üzere 17 farklı ülkeye gerçekleştiriyor. ■



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159