3. Köprü haksızlık, Ohal sonrası eylemdeyiz

banner113

TOFED Genel Başkanı Birol Özcan: Artan maliyetler otobüsçüyü zorluyor. Yaz beklediğimizden daha bereketli geçti. Umutsuz olmasak da kışın şartlarımız ağırlaşacak. 3. Köprü ağır para, zaman ve yolcu kayıpları getiriyor. Taşımalarımız çok olumsuz etkileniyor. OHAL sonrası eylem dahil her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız.

banner114
GÜNDEM 12.09.2017, 12:45 12.09.2017, 13:13 Taşıma Dünyası
3. Köprü haksızlık, Ohal sonrası eylemdeyiz
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 

Yaz çok hareketli geçti 
Başkan Özcan, “Yaz tatili dönemiyle birlikte 10 günlük tatilde otobüslerimiz dolu gitti, dolu döndü. Hala da hareketlilik devam ediyor. Okulların açılması ile Eylül ayı sektörümüz için çok verimli geçecek” dedi. 

Kış zor geçecek 
Yaz döneminde elde edilen kazancın kış sezonunu telafi edip etmeyeceği yönündeki sorumuza Birol Özcan’ın cevabı, “Zor görünüyor, ama olumsuz sözler de dile getirmek istemiyorum. Kış zor geçecek. En büyük sorunumuz Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Üçüncü köprü zorunluluğu çok ciddi maliyetler getirmeye devam edecek. Yapılan açıklamalarda Kınalı-Odayeri bağlantı yolunun 2018 içerisinde açılması ile otobüsler buraya yönlendirilecek. Bu da birçok zorluk daha getirecek” oldu. 

Zorunluluğa yönelik eylem 
Üçüncü köprü zorunluluğunun kalkmasına yönelik bir umudu olup olmadığı sorusunu da Birol Özcan şu şekilde cevapladı: “Benim bu zorunluluğun kalkmasına yönelik umudum hala var. OHAL yasası kalktıktan sonra, TOFED başkanlığına da hala devam ediyor isem, üçüncü köprü zorunluluğu da hala kalkmamış ise bu zorunluluğun kalkmasına yönelik bir eylem gerçekleştireceğim. Tarifesiz taşımacılık yapan otobüslerin birinci ve ikinci köprüyü kullanma hakkı varken, tarifeli taşımacılığa bu dayatma neden yapılıyor, bunu anlamak mümkün değil. Üstelik belgeler de birleşiyor. Bu büyük bir haksızlık. Biz demokratik şekilde tepkimizi otobüsçünün hakkını savunmak adına göstereceğiz. Bugün OHAL yasası yüzünden bu tepkimizi gösteremiyoruz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159