40 Otokar Sultan aldı, 60 Sprinter alacak

Gürsel Tur, Pandemiye rağmen 2020’nin ilk 8 ayında 120 adetlik bir araç yatırımı yaptı. Eylül ayındaki 40 adetlik Otokar Sultan ile araç yatırımı 160 adete çıkmış oldu. Yatırımlarının bununla sınırlı kalmayacağını belirten Gürsel Tur Şirket Araçları Koordinatörü Umut Demircan, “60 adetlik Sprinter alımımız daha olacak. Bununla birlikte 2020 yılı için Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Levent Birant’ın belirlediği 150 araçlık yatırım hedefini 220’ye taşımış olacağız ” dedi.

banner114
GÜNDEM 03.09.2020, 14:05 03.09.2020, 15:05 Taşıma Dünyası
40 Otokar Sultan aldı, 60 Sprinter alacak
ÖZEL HABER/ ERKAN YILMAZ

Gürsel Tur Şirket Araçları Koordinatörü Umut Demircan, araç yatırımlarına yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. Pandemiye rağmen belirlenen hedefler doğrultusunda ilerlediklerini belirten Umut Demircan, “Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Levent Birant, yine yılın başında Taşıma Dünyası’na verdiği röportajda, 150 araçlık bir yatırım hedefini açıklamıştı. Bu hedefler doğrultusunda araç yatırım planını oluşturduk. Pandemiye rağmen 2020’nin ilk 8 ayında irili, ufaklı 120 adetlik bir yatırım yaptık. Bugün filomuza 31 adet Otokar Sultan’ı kattık. 9 adetini de Eylül ayı içinde katacağız. Araçları da Otokar bayi Atalay Otomotiv'den aldık. Bu alım sürecinde 26 aracı da takasa verdik. Bu yatırımla 150 araç hedefinin üstüne çıktık. Toplam 160 adetlik araç yatırımı gerçekleşti. Yine bu yıl içinde 30 adet Sultan otobüsü filomuza kattmıştık. Bu yıl için toplam Sultan yatırımı 70 adet oldu. Özmal araç filomuzdaki Otokar Sultan sayısı da 170 adete çıktı” dedi.




60 Sprinter alacağız

Gürsel Tur olarak araç yatırımlarının bununla sınırla kalmadığını da belirten Umut Demircan, “Mart ayında 20 Sprinter alımımız olmuştu. Şu an Mercedes-Benz ile 60 adetlik Sprinter alımına yönelik görüşmeler sürüyor. Sanırım gelecek hafta içinde Sprinter araçların alımı da tamamlanacak. Mercedes-Benz bayii Gelecek Otomotiv’den 60 Sprinter alacağız. Toplamda araç alımımız 220 olacak. 2020 için planlanan 150 adetlik yatırımın da 70 kadar üstüne çıkmış olacağız” dedi.




Otokar Sultan ve Mercedes Sprinter tercihleri


Otokar Sultan ve Mercedes Sprinter tercihlerini ise Umut Demircan şu şekilde açıkladı: Otokar Sultan diğer markalara göre biraz pahalı. Ama sağlamlık, dayanıklılık, yakıt ekonomisi, bakım maliyeti ve garanti süreçlerine baktığınızda diğer araçlardan çok çok öndeler ve liderler. Özellikle garanti sürecinde bizi hiç üzmeden ne yapılması gerekiyorsa, arkasında durdular. Filomuzda 170 kadar Otokar Sultan oldu. Sprinter içinde ‘yıldız’ zaten. Her zaman yaptıkları aracın arkasında durdular ve bugüne kadar Sprinter araçlarda da hiçbir sıkıntı yaşamadık. Onun içinde filomuzun tamamı 300 adet Sprinter oldu.




Personelin daha sınırlı kapasite taşınması ile araç ihtiyacı oldu


Pandemiye rağmen yatırım yapmalarını da Umut Demircan şu şekilde açıkladı: Okul tarafı durmasına rağmen, personel tarafı devam etti. Hatta araç kapasitesinde daha sınırlı şekilde personel taşıma talebi ile yeni araç ihtiyacı da yüzde 40 oranında arttı. Hala da ihtiyaç var. Evden çalışma süreci bazı şirketlerde devam etse de üretim alanında çalışan personel işe gitti. Yeni alınan bu araçlar İstanbul ve Kocaeli tarafında personal servislerinde kullanılacak. Okulların ne zaman açılacağı da belli değil. Biz personel tarafında ihtiyaca uygun yatırımlar yaptık” dedi.


2021 araç yatırımı


2021 yılı araç yatırımı ile ilgili de bilgiler veren Umut Demircan, “2021 planları henüz çıkmadı. Ancak Gürsel Tur, her yıl araç yatırımı 100’ün altına inmiyor. 2021 için 100’ün altında araç yatırımı olmaz, üstünde olur” dedi.



Araçlarda ve personelde Pandemi önlemleri


Umut Demircan, Pandemi sürecinin başlaması ile hem taşınan personele hem de kaptanlara yönelik tüm önlemleri aldıklarını da belirtti: Tüm araçlarımızda maske, el dezenfektanı bulunuyor. Sürücülerimiz yüz koruyucu maskeler takıyor. Sürücülerin yolcu ile temas etmesini önleyecek şeffaf paneller oluşturduk. Sürücülerimizi düzenli olarak COVİD-19 testi yapıyoruz. Firmalar da bu testi istiyor. Aynı şoförün personeli taşımasını istiyor. Araç oturma prosedürleri var. Yolcular belirlenen koltuklara oturuyorlar. Vardiya araçlarımız hergün, personel araçlarımız ise iki günde bir kendi personelimiz tarafından ilaçlanıyor. Şu an araçların içinde otomatik ilaçlama yapan aparatlar çıktı. Onları monte ediyoruz, test edeceğiz şu an. Başarılı olursa tüm araçlara monte edeceğiz” dedi.

 

Yorumlar (1)
Olivier AUPECLE - TELMA France - [email protected] 3 yıl önce
Otokar ve Anadolu Isuzu ve Temsa'da Telma retarder fren sistemi opsiyon var mi .
banner117
15
açık
banner159