Ankara-Niğde Otoyolu açıldı

banner113

4 Eylül 2020 tarihinde otoyolun 1. ve 3. kesimlerini hizmete açıldı. 152 km uzunluğundaki otoyolun 2. kesimi de tamamlandı. Otoyol ile Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ile Tuz Gölü, Derinkuyu, Göreme ve Kapadokya otoyol bağlantısına kavuştu. 1,3 milyon metre fiber optik ağı ve yol boyunca yerleştirilen 500 trafik sensörü ile donatılan otoyol, oluşabilecek tehlikeli durumlara karşı gerek operatörleri gerek sürücüleri uyaracak şekilde tasarlandı.

banner114
GÜNDEM 16.12.2020, 23:26 Erkan YILMAZ
Ankara-Niğde Otoyolu açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans bağlantısı ile katıldığı Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılışını gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin en akıllı otoyolu olarak hizmet vereceğini söyledi:

4 Eylül 2020 tarihinde otoyolumuzun 1. ve 3. kesimlerini hizmete açmıştık. 152 kilometre uzunluğundaki otoyolumuzun 2. kesimini de tamamladık. Açılışını yaptığımız 2. Kesim ile Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ile Tuz Gölü, Derinkuyu, Göreme ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezleri de otoyol bağlantısına kavuştu. 1,3 milyon metre fiber optik ağı ve yol boyunca yerleştirilen 500 trafik sensörü ile donatılan otoyolumuz, oluşabilecek tehlikeli durumlara karşı gerek operatörleri gerek sürücüleri uyaracak şekilde tasarlandı. Bugün açılışını yaptığımız 2. Kesim ile Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ile Tuz Gölü, Derinkuyu, Göreme ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezleri de otoyol bağlantısına kavuştu’’ dedi. Karaismailoğlu, "Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu Projesi'nde yapılan peyzaj işleri kapsamında, güzergah boyunca toplam 12 milyon 500 bin metrekare alana peyzaj uygulaması yapıldı. Bir milyon 819 bin metreküp alana bitkisel toprak serildi. Güzergahımız boyunca toplam 6 milyon 462 bin fidan, çalı grupları ve yer örtücüler bulunan bitki dikimi devam ediyor" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Karaismailoğlu, aracının direksiyonuna geçerek tamamlanan Ankara-Niğde Otoyolu'nda deneme sürüşü yaptı.

-İlhan Gülcan (Servisçi Esnafı): “Belediye Başkanımıza bize verdiği bu fırsattan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu zor dönemde bize yardımcı olduğu için Allah razı olsun.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159