Ankaralılar yeni otobüslere kavuşacak

banner113

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2010 yılında 2 bin 200 tane olan otobüs şimdi bin 400 tane. Otobüs kredimizi onaylanmıştır. Çalışmalara başlandı. inşallah en kısa zamanda Ankara'yı yeni otobüsler ile buluşturacağız” dedi,

banner114
GÜNDEM 09.12.2020, 16:07 Erkan YILMAZ
Ankaralılar yeni otobüslere kavuşacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Geçmiş dönemde yapılan harcamalardan göreve geldiği günden itibaren yapılan tüm harcamaları rakamlarla kamuoyuyla paylaşan ve kendisine yönelik iddiaları yanıtlayan Başkan Yavaş’ın canlı olarak yayınlanan basın toplantısı sosyal medyada izlenme rekorları kırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kasım ayında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi bütçe görüşmeleri sırasında kendisine yöneltilen soru ve iddialara düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

Başkentlileri yakından ilgilendiren haberleri de duyuran Başkan Yavaş, otobüs alımı için kredi talebinin meclisten geçmesine rağmen uzunca süredir onayda beklediğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:“Nisan ayı sonu itibarıyla kredi onay talebi Sayın Berat Albayrak'ın önünde duruyor diye mecliste ben söyledim. İki de bir soruyorsunuz. Pandemi döneminde zaten belediye 600 milyon TL zarar ediyor. Arkadaşlar bir de diyoruz ki yolcu sayısını yarı yarıya indirin, zarar katmerleniyor. Otobüs yok. 2010 yılında 2 bin 200 tane olan otobüs şimdi bin 400 tane. En acil kredi bu kredi, hala imzadan çıkmıyor diye biz söyledik. Sonuç itibarıyla yeni gelen bakanımız otobüs kredimizi onaylanmıştır. Çalışmalara başlandı. Bugün sabahtan da yine bir protokol imzaladık. Allah nasip ederse inşallah en kısa zamanda Ankara'yı yeni otobüsler ile buluşturacağız.”

Metro yapımı

Başkan Yavaş, Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Murat Köse’nin Kasım ayı meclis toplantısında Ankara’da vaat edilen metronun neden yapılmadığı yönündeki sorusuna da şu sözlerle yanıt verdi:

“Bize izin verilen tek metro hattı Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem hattı. Bir de Söğütözü’ne kadar uzatılacak metro. Bunların haricinde metro yapımının tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmiş. Hatta Havalimanı Metrosunu istedik ama hayır biz yapacağız dediler. Siz sadece bunu yapabilirsiniz dediler. Biz de başladık. Sayın Köse metronun nasıl yapıldığını falan da bilmiyor. Proje ihalesi yapılacak, kredisi temin edilecek. Biz bunların hepsine başladık. 6 Haziran 2020 tarihinde proje ihalesini, 14 Ekim 2020 tarihinde de sözleşmesini yaptık. Bilmemesi mümkün değil. Sosyal Medya hesaplarımızdan da yayınladık. Görev süremiz içerisinde metroya ödediğim para 648 milyon TL… Bizim sırtımıza 3 milyar 48 milyon lira nisan ayından sonra, seçildikten sonra borç yükü bindirildi. 2019 yılında 10 milyon 258 bin TL ödememiz gerekirken 123 milyon lira ödedik, 12 kat fazla. Tüm bunlara rağmen metro hattını tamamlayacağız.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159