banner69

AŞTİ̇, her gün sıcak suyla yıkanıyor…

banner113

Günde ortalama 150 bin kişinin giriş-çıkış yaptığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en yoğun işletmesi konumunda olan AŞTİ, 200 kişilik bir ekiple her gün sıcak su, ozonlu su ve özel parfümlü deterjanlarla temizleniyor.

banner114
GÜNDEM 03.08.2015, 17:32 03.08.2015, 17:50 Taşıma Dünyası
AŞTİ̇, her gün sıcak suyla yıkanıyor…

AŞTİ’nin işletmesini yapan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı  BUGSAŞ Şirketi'nin Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, hijyeni sağlamak ve kötü kokuları önlemek amacıyla ekiplerin modern araçlarla 24 saat çalıştığını belirterek, “AŞTİ, Türkiye’nin en temiz otogarlarından biri olarak adlandırılıyor. Biz AŞTİ’nin, Türkiye’nin en temiz otogarı olduğunu iddia ediyoruz” dedi.   

Bayramlarda, asker celp dönemlerinde ve özellikle tatillerde AŞTİ’nin en yoğun günlerini yaşadığını ifade eden Odabaşı, şunları söyledi:
“AŞTİ’de 200 kişilik temizlik ekibi, 3 vardiya halinde temizlik yapıyor. AŞTİ, 128 bin metrekare kapalı olmak üzere toplamda 350 metrekarelik bir alana sahiptir. En yoğun olduğumuz saatler, sabah ve akşam saatleridir. Yoğun saatlerin dışında da ekiplerimiz, gece saat 01.00- 04.00 arası AŞTİ’yi ozonlu su ve deterjanla yıkıyor, ilaçlama yapıyorlar. AŞTİ’nin yeşil alanının da sürekli bakımı yapılıyor. Yazın özellikle ilaçlamaya önem gösteriyoruz.”  

“AŞTİ, KENTİN AYNASIDIR” 

AŞTİ’nin, kent  imajı için çok önemli bir konuma sahip olduğunun altını çizen Odabaşı, “AŞTİ,  Ankaramızın aynasıdır. Vatandaşlarımız ilk burayı ziyaret ediyor" dedi.  AŞTİ’de günlük rutin temizlik, haftalık ve aylık bakımların yanı sıra kötü görüntülere neden olacak durumların da önüne geçildiğini ifade eden Odabaşı, şunları söyledi:  “AŞTİ’nin 8 bölgesinde çöp toplama merkezlerimiz var.  Bu merkezler,  açık alanda değil, kamufle edilmiş doğal bir görünüm içerisinde. Kesinlikle dışarıdan gelen vatandaşlar, bu çöplerimizi görmüyor. Bu çöpler, kamufle edilmiş yerlerden alınıp döküm yerlerine götürülüyor.  Ayrıca burayı mesken tutmuş, evsiz barksız vatandaşlar var.  Burada bulunan banyo ve hamamda da bu insanların yıkanmasını sağlıyoruz. "

“KAPANAN SAĞLIK OCAĞINI YENİDEN AÇACAĞIZ" 

AŞTİ’de, otobüs firmalarına ait 186 ofis, 80 gişe ile 56 büfe ve 100’ün üzerinde işletme, kafe, tamirhanenin faaliyette olduğunu bildiren Odabaşı, bu birimlerde 10 binin üzerinde çalışan bulunduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "24 saat açık olan AŞTİ,  ilçe büyüklüğünde bir nüfusa sahiptir. Burada çalışan 10 bin kişilik personelden rahatsızlananlar oluyor. Tabii sağlık kontrolünden geçmeleri gerekebiliyor. Yolculuk sırasında rahatsızlananlar da oluyor. Hazırda bulundurduğumuz ambulansla, bu vatandaşları acil servislere gönderiyoruz. Ancak burada bir sağlık ocağına ihtiyaç duyuyoruz. Daha önce kapanan sağlık ocağını yeniden açmak için protokol imzalama aşamasındayız. Önümüzdeki günlerde AŞTİ’ye sağlık ocağını getirmiş olacağız.” 

"GÜVENLİK İÇİN ÜST DÜZEYDE ÇALIŞIYORUZ"

AŞTİ’nin güvenliği için de 201 kişilik güvenlik personeliyle Emniyet İstihbarat bölümüne bağlı birimlerle koordineli çalıştıklarını belirten Odabaşı, şunları söyledi: “Güvenlik personelimizle şu an üst düzeyde çalışıyoruz. Burada karakol var. İstihbarat bölümüne bağlı birimlerle koordine halinde çalışıyoruz. 186 adet gelişmiş kameralarla, hiçbir kör nokta kalmayacak şekilde güvenliği en yüksek seviyede sağlıyoruz." 

Odabaşı, AŞTİ’nin çok büyük bir alanı kapsaması nedeniyle 10 adet "ginger aracı"  aldıklarını da belirterek, "Bu pratik araçlarla personelimiz, istediği noktaya çok hızlı şekilde ulaşabiliyor” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159