AŞTİ taşınıyor, 5 cep terminali daha yapılıyor

banner113

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 2016 yılı projelerini açıkladı. Gökçek, AŞTİ’nin taşınacağını ve yeni terminali özel sektörün yapacağını açıkladı. Melih Gökçek, Ankara’nın 5 girişine ufak cep terminalleri yapılacak. Bununla beraber aynı anda ihale edeceğiz” dedi.

banner114
GÜNDEM 22.12.2015, 11:56 22.12.2015, 12:03 Taşıma Dünyası
AŞTİ taşınıyor, 5 cep terminali daha yapılıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2016 yılında yapıma devam edeceklerle yeni gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verdi. 

Yeni terminali özel sektör yapacak

Gökçek, AŞTİ Terminali’ne yönelik yürütülecek çalışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yeni otobüs terminalini, şehir dışına taşımak istiyoruz. Bunun için de yerimiz hazır. Yeni Otobüs Terminali’ni NataVega Alışveriş Merkezi’nin kenarında, otobanın kenarında 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde özel sektöre ihale ediyoruz. Özel sektör tarafından yapılacak.  Yalnız şunun da bilinmesinde fayda var. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen insanlarımız ‘biz buraya nasıl gideceğiz, geleceğiz’ diye düşünmüş olabilirler. Ankara’nın 5 girişine ufak cep terminalleri yapılacak. Bununla beraber aynı anda ihale edeceğiz.Dolayısıyla Ankara’daki otobüs terminalini dışarıya taşıyacağız, Niyetimiz terminal taşındıktan sonra Ulus'taki esnafı mevcut yere taşımak. Yani mevcut olan terminal yerine taşımak ve Ulus Meydanı’nın 3 yıl içinde gerçekleşmesini sağlamak.”

Ankara’ya 10 milyon turist 

Başkan Gökçek, yapımı devam eden Ankara Tema Park’ın dünyanın en büyük temaparkı olduğuna dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, projeyle ilgili şunları söyledi:
“Dünyanın en büyük temaparkı, ANKAPARK; 1 milyon 200 bin metrekare bir alan üzerine kuruluyor. Üzerinde 86 bin metre kapalı alan var. İnşallah 365 gün çalışacakve Ankara turizmine büyük katkı sağlayacak. İlerleme kaydettik, şu anda yüzde 70’lerdeyiz.Şu ana kadar da 800 milyon lira civarında para sarf ettik. Süratle ilerliyor. Dünyanın en büyük dinozor parkı kuruluyor, dünyanın en büyük dinozoru da burada olacak. Ayrıca en büyük fıskiye grupları burada.Büyüklü küçüklü 15 Roller Coasteryer alacak. İnşallah 3 milyon ziyaretçiyle başlayacağız. Hedefimiz 10 milyon ziyaretçi çekmek. Ankara turizmine çok büyük katkı sağlayacak.”

İnanç ve tarih turizmi
 
Başkan Gökçek, Hacı Bayram ve çevresini bir inanç ve tarih müzesi haline getirmek için çalışmalar olacağını belirterek, “İkinci proje inanç ve tarih müzesi. Hacı Bayram’ın arka tarafında yapılacak. Hacı Bayram, bir inanç turizm merkezi haline getirilecek. 20. asrın sonunda ve 21. asrın başındaki teknoloji ile idrak edilebilen ayeti kerimeleri, universal stüdyoları ile halka anlatımı olacak” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159