Bireysel otobüsçü bitti, kiralama dönemi başladı

banner113

Tüm Otobüsçüler Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu 24 Mayıs Perşembe günü yapıldı.

banner114
GÜNDEM 28.05.2018, 09:44 28.05.2018, 09:50 Taşıma Dünyası
Bireysel otobüsçü bitti, kiralama dönemi başladı
Tüm Otobüsçüler Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu 24 Mayıs Perşembe günü Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda yapıldı. Başkan Yıldırım, “Şehirlerarasında, kaç yolcu olursa olsun yola giderim anlayışı artık bitti. Bireysel otobüsçü kalmadı. Türkiye’de kurbanlık kuzu kalmadı. İşini doğru yapan büyük firmalarımız bunu anladı. Ciddi kiralama bedeli veriyorlar” dedi. 

Genel kurulda 2015-2017 yılına yönelik faaliyet raporu okundu üyelerin onayına sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi. Yeni Yönetim Kurulu ve Başkanın seçimi de yapıldı. Mustafa Yıldırım, TOF Başkanlığına tekrar seçildi.  Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri de şu isimlerden oluştu: Ahmet Sümer Yığcı, Tahsin Yücefer, İbrahim Arttırdı, Mehmet Öksüz, Erhan Özkılıç, Nusret Ertürk, Halil Baylam, Cesim Alptekin, Hüseyin Satır, Temel Kolaçoğlu, Tuncay Karaca, Vedat Çakmak.

Dolmayan otobüs yola gidemeyecek
Mustafa Yıldırım, “Taşımacılar olarak maliyetlerimiz artıyor, ama gelirlerimiz aynı kalıyor. Bugün ÖTV oranlarının aşağıya çekilmesiyle akaryakıta zam yansımıyor. Ama bu zamlar, seçimden sonra yansıtılırsa, tam olarak dolmayan bir otobüsün yola gitmeye hakkı olmayacak. Şehirlerarasında artık kaç yolcu olursa olsun yola giderim anlayışı bitti. Bireysel otobüsçü kalmadı. Bu sektör, kendi geleceğini belirlemek için inovasyon yapmak zorunda. Biz kaynaklarımızı çok etkili kullanmalıyız. Hat esaslı çalışmamız lazım, kapasiteyi verimli kullanmamız lazım. U-ETDS sistemi hayata geçmek üzere. Bakanlık birçok kolaylıklar getirdi. Turizmciler de kiralamalarda pazarlığı sıkı yapmak zorundalar” dedi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159