Büyük araçların feriboto ulaşması engelleniyor

banner113

Radyo Trafik’in özel haberine göre Kuzey Çevre Otoyolu’nun açılması ve ağır tonajlı araçlara zorunlu kılınmasının ardından son zamanlarda Sirkeci – Harem arabalı vapur hattına yönelen büyük araçlara Sahil Kennedy Caddesi’nde ceza kesilmeye başlandı. Sahil yolunda ağır tonajlı araç yasağı bulunduğunu aktaran emniyet yetkilileri cezai işlem uygulamaya devam ediyor.

banner114
GÜNDEM 02.03.2017, 12:30 02.03.2017, 12:49 Taşıma Dünyası
Büyük araçların feriboto ulaşması engelleniyor
Radyo Trafik’in edindiği bilgilere göre son dönemde Sirkeci – Harem hattında özellikle gün içinde her iki yakada da etkili yoğunluklar yaşanıyor. 

Kuzey Çevre Otoyolu’nun ilk etabının açılması ve bu güzergahın ağır tonajlı araçlara mecburi kılınmasının ardından çoğunlukla KÇO güzergahının yolu uzattığı ve ücretlerin yüksek olduğu gerekçesi ile deniz ulaşımına yönelen ağır tonajlı araçların yarattığı bu yoğunluk gün içinde Sirkeci ve Harem iskelelerinde uzun bekleyişlere neden oluyor.

İDO: KISITLAMA YOK

Yaşanan bu yoğunluğun ciddi boyutlara ulaşması ve diğer sürücülerin tepki vermeye başlaması nedeniyle Radyo Trafik muhabirlerinin irtibat kurduğu İDO yetkilileri, kurumlarının ağır tonajlı araç taşımalarını kısıtlayacak bir yaptırım bulunmadığını söyledi. 

Zaman zaman büyüklüğünün akışı olumsuz etkileyeceğine kanaat getirdikleri araçları geri çevirdiklerini söyleyen yetkililer, bunun dışında bir kısıtlama olmadığını ifade ettiler.

TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ: FERİBOT İSKELELERİ YASAK BÖLGENİN İÇİNDE

Ağır tonajlı araçların Sirkeci – Harem arabalı vapurunu kullanmasına bir engel görünmüyor ancak Sirkeci ve Harem’e ulaşılacak güzergahlar ağır tonajlı araçların kullanımına yasak bölgeler durumunda.

Son zamanlarda Sahil Kennedy Caddesi üzerinde ağır tonajlı araçlara trafik polisleri tarafından ceza kesilmesi ve sahil yolundan başka güzergahlara yönlendirilmesi üzerine Radyo Trafik muhabirlerinin irtibat kurdukları İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri,bu yasağın uzun süredir geçerli olduğunu ancak önceleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kullanımda olduğu ve köprü yasak saatleri olması nedeniyle sahilde ağır tonajlı araç olmamasından kaynaklı dikkati çekmediğini ifade ettiler. 

Ancak bugünlerde yaşanan Sirkeci – Harem yoğunluğu ve bu yoğunluğun sahili de kilitlemesi üzerine emniyet mensupları, ağır tonajlı araçlara yasak olan bölgeye girişlerden kaynaklı 95 TL ceza kesmeye başladı.

Radyo Trafik tarafından emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre Sahil Kennedy Cd. (Sirkeci – Florya sahil yolu) ağır tonajlı araçların kullanımına yasaklı bölge durumunda. 
Buna ek olarak saat 16.00 – 22.00 arasında da D100 Tuzla – Harem arasında yasak saati uygulanıyor ve denetimler gerçekleştiriliyor. Yasak saati dışında Anadolu Yakası D100’ü kullanıp Harem İskelesi’ne girecek ağır tonajlı araçlar da Avrupa Yakası’na geçtiğinde yasak bölgeye giriş yaptığı için cezai işleme tabi tutuluyor.

Türkiye’nin ilk trafik radyosu Radyo Trafik, İstanbullu sürücülerin hayatını kolaylaştırmak adına özel haberler yayınlamaya önümüzdeki dönemde de devam edecek.  


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159