Emir Günaydın’ın hukuk mücadelesi sürüyor

banner113

Havalimanı+karayolu taşımalarında çıkartılan son düzenlemenin iptaline yönelik açılan dava savunma aşamasında.

banner114
GÜNDEM 04.03.2021, 12:06 04.03.2021, 13:56 Taşıma Dünyası
Emir Günaydın’ın hukuk mücadelesi sürüyor

Günaydın Turizm’e bağlı Havataş-Havabüs işletmeleri ile İstanbul Konfor firmalarının Yönetim Kurulu Başkanı Emir Günaydın, 25 Şubat 2021 tarihinde Ankara 8. Danıştay Daire Başkanlığı’nda görülen dava ile havalimanı+karayolu taşımalarında çıkartılan son düzenlemenin iptaline yönelik açılan davada savunma verdi: “Birçok kez bu düzenlemelerin hukuka uygun olmadığını kazandığımız davalarla kanıtladık. Ancak Bakanlık yine hukuka uygun olmadığını düşündüğümüz düzenlemeler yapmaya devam etti. Biz de yılmadan hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz. Son görülen duruşma da haklılığımızı gösteren bir karar alınacağına inanıyoruz. Adalete güvenimiz tam.” 

Emir Günaydın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın havayolu+karayolu taşımalarına yönelik çıkartılan düzenlemelere karşı yıllardır hukuk mücadelesi veriyor. Verdiği mücadele kendi şirketi için değil, tüm yolcu taşımaları için de büyük önem taşıyor. Bu hukuk mücadelesi sırasında birçok kez haklılığını gösteren sonuçlarla davalar kazandı. Ancak her davanın ardından Bakanlık yeni bir düzenleme çıkardı. Ancak bu, Emir Günaydın’ı yıldırmadı ve hukuk mücadelesi hiç durmadan devam ediyor. Bu hukuk mücadelesi yolculuğunda en son dava Ankara Danıştay 8. Daire Başkanlığı’nda görüldü. Yaşanan süreçlerle ilgili Emir Günaydın, Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu. 

Çıkartılan bütün zorluklara, engellemelere karşı hukuk mücadelesi vermeye devam edeceğini belirten Emir Günaydın, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın havalimanı+karayolu taşımalarına yönelik çıkardığı düzenlemelerin hukuka uygun olmadığını kazandığımız mahkeme kararları da kanıtlıyor. Ancak Bakanlık her kaybedilen davanın ardından yine sorunlu bir düzenleme ile bize engeller çıkartıyor. Biz de bu engellerle mücadelemize yine hukuk süreci ile devam ediyoruz. 25 Şubat Perşembe günü son davamız görüldü. Orada bizzat, yaşanan süreci mahkeme heyetine aktardım. Bizleri dinlediler. Haklılığımızı bir kez daha kanıtlayan bir kararın çıkacağına inancım tam. Çünkü adalete güveniyorum” dedi.

Mücadelemiz sürüyor 

Çıkartılan düzenlemeler nedeniyle 4 firmasının faaliyetinin durdurulduğunu, bu durumun yarattığı ekonomik kaybın telafisinin ise mümkün olmadığını belirten Günaydın, “Şu anda Günaydın Turizm’e bağlı Havabüs markasıyla havalimanlarından şehir içine taşıma işini İBB’ye çok ciddi kiralar ödeyerek yapmaya devam ediyoruz. Üstelik rakiplerimizin 20 yıldır aynı işi çeşitli illerde kira vs. vermeden yapmasına rağmen biz hukukun yanı sıra ikinci mücadelemizi de haksız rekabet ortamına rağmen sahada veriyoruz. Biz geri adım atmayınca bu sefer de mevzuat düzenlemeleri ile karşımıza engeller çıkartılmaya çalışıldı. Yapılan her düzenlemenin önce eşitlik içermesi ve diğer mevzuatlarla da çelişmemesi gerekiyor. İşte bizim dava süreçlerimizdeki kazanmamızı sağlayan temel dayanağımız da bu. Birilerine yönelik çıkartılan her özel düzenlemeyi, hukuk mücadelesi vererek iptal ettiriyoruz. Yeni düzenleme yapılıyor, vazgeçmiyoruz, ona yönelik de hukuk sürecimizi hemen başlatıyoruz. Biz iş süreçlerimizi iyileştirelim, ülkemize, yolcumuza daha iyi hizmet sunalım, daha fazla katma değer üretelim derken zamanımızın büyük bölümünü davalarda haklılığımızı kanıtlamakla geçiriyoruz. En azından haklılığımızı mahkeme kararları gösteriyor. Bu bize güç veriyor mücadele azmi veriyor” dedi.

Hakkaniyetli olmak gerekli 

Yaşanan pandemi sürecinin aslında öğretilerinin olduğunu belirten Emir Günaydın, “Salgın süreci de gösterdi ki, beklenen sonun başlangıcındayız. Daha adaletli, daha yaşanabilir bir dünya oluşturmamız gerekiyor. Aldığımız her kararda hakkaniyetli davranmak büyük önem taşıyor. Birilerine ayrıcalık yaratırken, diğer tarafta ne kadar büyük bir mağduriyet oluşturulduğunu da herkesin çok iyi görmesi gerekiyor” dedi. ■

Yorumlar (1)
Bafra lı... 3 yıl önce
Başka söze gerek yok.ne yaparlarsa yapsınlar yaptıkça bizler aklanıyoruz. Biz bize yeteriz
banner117
15
açık
banner159