Galip Öztürk'ten Fatih Tamay’a sektöre hoşgeldin yemeği

banner113

Anadolu Isuzu’da 37 yıl görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Fatih Tamay’a TOFED, TOSEV ve IPRU yöneticileri bir yemek verdi.

banner114
GÜNDEM 15.05.2017, 09:48 15.05.2017, 10:01 Taşıma Dünyası
Galip Öztürk'ten Fatih Tamay’a sektöre hoşgeldin yemeği
9 Mayıs akşamı gerçekleşen yemeğe, TOFED Kurucu Genel Başkanı Galip Öztürk, TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkanı Birol Özcan, TOFED Yönetim Kurulu Üyeleri, TOSEV Başkanı Latif Karaali ile çok sayıda üretici firma yöneticisi katıldı. 

TOFED Kurucu Genel Başkanı Galip Öztürk, “Fatih Tamay, sektörde marka olmuş bir isim. Her zaman sektör mensuplarına ve sivil toplum örgütlerine çok önemli destekler sağlamış bir kişi. Hizmetleri için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Anadolu Isuzu’daki 37 yıllık görevinin ardından sektörde kalması, bilgi ve deneyimiyle sektöre yeniden hizmet vererek katkı sağlaması çok büyük önem taşıyor. Sayın Fatih Tamay, Türkiye’de çok önemli bir kurumun, IPRU’nun başındadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yanailk ve tek uluslararası mesleki birliği olan ve merkezi Türkiye’de, İstanbul’da bulunan ve birçok ülkenin şu an üye olduğu, önümüzdeki süreçte üye sayısını arttıracağı önemli bir örgüt.  Bundan sonraki süreçte IPRU’ya bütün sivil toplum örgütlerinin ve üreticilerin destek vereceğine, Sayın Fatih Tamay’ın da bu süreçte büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum” dedi. 



Bu bir başlangıç…
TOFED Başkanı Birol Özcan, yemeğe katılan sektör mensuplarına ve Mercedes, Temsa, MAN, Isuzu, Otokar, ZF, Bridgston üst düzey yöneticileri ile turizm taşımacıları ve TOF yöneticilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, sektörde emeği çok olan Fatih Tamay’ın Isuzu’dan emekliye ayrılması dolayısıyla kendisine veda yemeği düzenlediklerini belirterek, “Fatih Bey sektörümüzde her kesimin takdirini, sevgisini ve saygısını kazanmış bir isim. Kendisinin bundan sonra daha bol zamanı olacağından kendi sektörümüz adına bunu bir başlangıç olarak görüyoruz. Bildiğiniz üzere kendisi IPRU’nun Genel Başkanı, bundan sonra IPRU’ya daha çok vakit ayırabilecek olmasından dolayı da ayrıca mutluyum” diye konuştu.

Sektör adına kazanç
TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım ile TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin de konuşmalarında Fatih Tamay’ın sektör tarafından kabul edilmiş ve benimsenmiş bir yönetici olduğunu, A’dan Z’ye sektörün kendisine güven duyduğunu ifade ederek, kendisinin IPRU başkanlığında yurtiçi ve uluslararası ilişkilerde çok başarılı sonuçlar alacağını söylediler. Her iki konuşmacı da, yönetiminde oldukları ve temsil ettikleri kurum adına Fatih Tamay’a her zaman destek olacaklarını açıkladılar.


Üreticilerin görüşleri…
Fatih Tamay’a sevgisinin ve saygısının çok büyük olduğunu söyleyerek söze giren MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, “Bu buluşma için Almanya’dan geldim. Fatih Bey, sektörümüz için bir kazançtır, onun deneyimlerinden ve bilgi birikiminden hepimiz çok yararlandık, daha uzun yıllar yararlanmak istiyoruz” dedi.
Bekiroğlu, Tamay’a bir plaket sundu.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül de, sahada büyük bir rekabet içinde olsalar da iş dışında çok büyük dostluklarının olduğunu dile getirdi. IPRU çatısı altında birlikte çalışmalarını sürdürecek olmanın mutluluğunu paylaştı.

Yemeğe katılan üreticilerin yöneticilerinden Temsa Yurtiçi Otobüs Satış Direktörü Murat Anıl, Fatih Tamay’ın kendisi için bir rol model olduğunu, görüş ve önerilerinden çok yararlandığını söyleyerek, IPRU’da birlikte çalıştıkları için birlikteliklerinin devam edecek olmasının bir sevinç kaynağı olduğunu ifade etti.



Sektör IPRU ile gelişecek
Onuruna TOFED tarafından yemek verilen gecede Fatih Tamay hem duygulandı hem de ileride yapılması gereken projeleri dile getirdi. Tamay, 40 yıla yakın sektörün içinde yer alan herkesi tanıdığını, iyi ilişkiler kurduğunu, bunun için tüm sektör mensuplarına teşekkürü bir borç bildiğini söyledi. Çalışmalarının yine sektör içinde, IPRU Başkanı olarak süreceğini açıkladı. Tamay, IPRU ile TOSEV’i birbirinden ayırt etmeden, “Sektörün her kesimini bir arada bulunduracak etkinlikler yapma hedefi ve sektör mensuplarının çocuklarına eğitim bursu vermeyi hedefledik. Bunun bir kısmını başardık. Bu yıl 250 öğrenciye burs imkanı sağlayabiliyoruz, ama seneye bu sayının 500’e çıkması için kendimize hedef koyduk” dedi.

Sıfır bütçeyle hizmet…
IPRU’nun sıfır bütçesi olmasına rağmen örgütlenme çalışmalarına hızla devam ettiğini, şu anda 19 ülkeden 22 örgütün yer aldığını, hedeflerinin 50 ülkede örgütlenmek olduğunu söyledi: “Beni çok mutlu eden bir durumu size aktarmak istiyorum. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’la görüşmeye gittiğimizde gördük ki sayın Bakan, IPRU’yu en az bizim kadar biliyor ve çok hakim. Sayın Bakanın IPRU’yu bu kadar takip etmesi bizleri son derece mutlu etti ve ilerisi için umut oluşturdu.”

Çok güzel bir düşünce
IPRU’nun çok güzel bir düşünce ile ortaya çıktığını belirten Tamay, Türkiye merkezli mesleki olarak ilk sivil toplum kuruluşu olduğuna değinerek, Kurucu Başkan Galip Öztürk’e bu güzel projeye öncülük ettiği için teşekkür etti. İleriki dönemlerde, ülkemizde kullanılmış ikinci el otobüslerin yurtdışına satılması imkanı kazanılırsa, bunun hem ülke ekonomisine hem de sektöre büyük katkı sağlayacağını söyledi:
“IPRU’da; TOFED var, TOF var. Sayın Mustafa Yıldırım ve Birol Özcan IPRU Genel Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu üyesi, TTDER ve İSTAB var. Temsa’dan Murat Anıl kardeşim, Otokar’dan Basri Akgül kardeşim, MAN MAPAR’dan Yalçın Şahin, Mercedes Has Otomotiv’den Reşat Kara, Mustafa Sarıgül var. Yani aslında IPRU bütün sektörün kuruluşu.” 
Tamay, sektör olarak herkesin el ele birlikte çalışarak IPRU’yu çok daha iyi yerlere getireceklerine inandığını da sözlerine ekledi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159