Halkla ilişkilerciler ödüllendirildi

banner113

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu sene on üçüncüsü düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’ni kazanan proje ve kuruluşlara Altın Pusula’ları teslim edildi.

banner114
GÜNDEM 04.06.2014, 09:26 05.06.2014, 11:43 Taşıma Dünyası
Halkla ilişkilerciler ödüllendirildi
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu sene on üçüncüsü gerçekleştirilen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’ni kazanan proje ve kuruluşlar, 3 Haziran Salı akşamı, Radisson Blu Hotel Şişli’de gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Ödül töreni, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - İstanbul Uluslararası Özel Sektör Ve Kalkınma Merkezi Direktörü Simona Marinescu başta olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları, jüri üyeleri, kamu ve özel sektör temsilcileri, halkla ilişkiler profesyonelleri, medya mensupları, akademisyenler ve genç iletişimcilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Toksü açılış konuşmasında şunları söyledi; “Bu yıl da Altın Pusula’da birbirinde değerli projeler yarıştı. Dileğimiz, kamu ve özel sektörde gerçekleştirilen bütün iletişim projelerinin katılacağı yarışmalara ulaşabilmek.” Ayrıca, Halkla ilişkilerin bir yönetim bilimi olduğuna değinen Toksü; “Yöneticilerin, yönetim politikalarına ve kararlarına iletişim bakış açısını yerleştirmeleri, kurumların geleceği ve sistemli çalışmaları için gerekli” dedi. Bu süreçte yöneticilerin en büyük yardımcısının iletişim yöneticileri ve danışmanlarının olacağını da sözlerine ekledi.

13. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’ne 13 ana 10 alt kategoride toplam 113 proje başvuruda bulundu, 25 proje ödüllendirildi. Ayrıca, Altın Pusula’da bu yıldan itibaren, Betûl Mardin - Prof. Dr. Alâeddin Asna “Altın Baget Yönetici Ödülü” verilmeye başlandı. 

Bu kapsamda; Gazeteci Foto Muhabiri Ara Güler, Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Jak Kamhi, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) ile Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Kurucusu Merhum Nejat Eczacıbaşı, Dünya Gazetesi Kurucusu Merhum Nezih Demirkent, Sabancı Holding Kurucusu Merhum Sakıp Sabancı, Koç Holding Kurucusu Merhum Vehbi Koç bu ödüle layık görüldü.




13. Altın Pusula Ödülünü kazanan kuruluşlar, projeleri ve halkla ilişkiler ajansları şöyle;


• UNDP ÖZEL ÖDÜLÜ 

ENERJIMIZI HAREKETE GEÇIRIYORUZ
YEŞILIRMAK ELEKTRIK DAĞITIM A.Ş. / SU CSR

• BÜYÜK ÖDÜL  

TOPLUMSAL DUYARLILIK MERKEZI
GAZİANTEP ÜNIVERSITESI / MARK&MARK İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI


• JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ

DENİZTV 
DENİZBANK DENİZTV 

SABANCI VAKFI / “SABANCI VAKFI / ÇOCUK EVLİLİKLERİNE BERABER SON VEREBİLİRİZ: ÜLKELERDEN ÖRNEKLER ÇALIŞTAYI" ÇALIŞTAYI
HACI ÖMER SABANCI VAKFI / GRUP 7 İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI A.Ş

ZEYTIN AĞAÇLARININ TAŞINMASI
SOCAR TÜRKIYE ENERJI A.Ş.

• KURUMSAL İLETİŞİM

SHELL 90. YIL ETKİNLİKLERİ  
SHELL TÜRKİYE / ZARAKOL İLETİŞİM

• KURUM İÇİ İLETİŞİM

EZBERBOZAN ALEMİNE YOLCULUK
BOYNER HOLDİNG

• PAZARLAMA İLETİŞİMİ VE BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA

ÜLKER ALBENİ – AL SAHNELERE TAŞI BENİ
YILDIZ HOLDING

• ETKİNLİK YÖNETİMİ

YANDEX NAVİGASYON LANSMANI
YANDEX TÜRKİYE / CONCEPT CENTRAL

• KURUMSAL SORUMLULUK / ÇEVRE

DİKKUYRUK’U KORUYORUZ
YEŞİLIRMAK ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. / SU CSR

• KURUMSAL SORUMLULUK  / EĞİTİM

TURUNCU DAMLA
ING BANK / DESİBEL AJANS

• KURUMSAL SORUMLULUK / KÜLTÜR & SANAT

TÜRK KLASİKLERİ YENIDEN
GROUPAMA / HILL + KNOWLTON STRATEGIES

• KURUMSAL SORUMLULUK / SAĞLIK

“10 ŞEKER YÖNETMEN ARANIYOR” 
LILLY İLAÇ / BE WONK PRODUCTION HOUSE

• KURUMSAL SORUMLULUK /DİĞER

PEUGEOT İLE ENGELSİZ YAŞAM
PEUGEOT OTOMOTİV PAZARLAMA A.Ş. / TOKSÜ & CHASE HALKLA İLİŞKİLER

• DİJİTAL VE SOSYAL MEDYA İLETİŞİMİ

BOSCH’TA 5 DAKİKA STAJ UYGULAMASI
BOSCH TÜRKIYE

• KAMU KURULUŞLARI

TOPLUM KALKINMASINDA GÖNÜL ELÇİLERİ
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI

• SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

HAYAT VER SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
ORGAN NAKLİ BİLİNÇLENDİRME PLATFORMU / MEMORIAL SAĞLIK GRUBU

• SPONSORLUK İLETİŞİMİ / KÜLTÜR & SANAT

PANAROMİK KARPAZ
WORKS / PR ISLAND

• MEDYA İLİŞKİLERİ

VESTEL - MEGA FABRİKALAR BELGESELİ
VESTEL TİCARET A.Ş. / GRUP 7 İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI

• KATEGORİ DIŞI PROJELER

ERİŞİLEBİLİR TURİZM, ENGELSİZ İSTANBUL
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

GENÇ İLETİŞİMCİLER

• ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SoLoMoN ETKİSİ
• BARTIN ÜNİVERSİTESİ - HOP DEDİK MEDYA! 
• EGE ÜNİVERSİTESİ - BEN İNSANIM HAKLARIMLA VARIM
• KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - HAKLARINI BİLMEK, HAKKIN!                  
• KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - 12!


Altın Pusula Seçici Kurul Üyeleri şu isimlerden oluştu; 

13. Altın Pusula Seçici Kurul Başkanı ve Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, Habertürk TV Program Yapımcısı Balçiçek İlter, KİD-Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül, İDA-İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Tribeca İletişim Danışmanlık Genel Müdürü A. Cem İlhan, AK Parti, Ar-Ge Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, ÇYDD-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kurumsal Gelişim ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gül Tekalpan, IPRA - Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Stage İletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Dr. Zehra Güngör, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, Oger Telekom Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erem Demircan, UNDP-Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İletişim Koordinatörü Faik Uyanık, TÜHİD - Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Toksü, Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Gizem Keçeci, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, TOBB Medya ve İletişim Meclisi Başkanı ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, UNDP-Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İstanbul Ofisi Yöneticisi Hansın Doğan, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Grup Başkanı Okşan Atilla Sanön, Zayed Üniversitesi, İletişim ve Medya Bilimleri Fakültesi, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri Prof. Dr. Serra Görpe, TGC-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar, THY-Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur.

13. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri Genç İletişimciler Kategorisi Seçici Kurul Başkanı Benchmark Ajans Başkanı Fadile Paksoy, IPTV Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ünaldı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçe Gürel Boran, Effect Halkla İlişkiler Ajans Başkanı Gonca Karakaş, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, Project House Kurucu Ortağı Serhat Akkılıç.

13. Altın Pusula Ödül töreni; SOCAR Türkiye, Pepsico Türkiye, The Brandage, www.halklailiskiler.com, Marketing Türkiye, Medyaloji, Elapro, İltek, Quattro, Memorial, MNG Kargo, BSNODS, Kurumsal Haberler, Medya Takip Merkezi, Message Marketer, Özlem Kristal sponsorluğunda gerçekleşti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159