İki kişiden biri 6 ay içinde seyahate çıkmayı planlıyor

banner113

Kısa adı ETC olan Avrupa Seyahat Konseyi Avrupa’nın 10 ülkesinde insanlardaki seyahat talebini araştırdı. AB üyesi ülkelerden; Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İtalya, Belçika, İsviçre, İspanya, Polonya ve Avusturya’da yapılan ankete verilen yanıtlara göre 2 kişiden 1'i (yüzde 54) önümüzdeki 6 ay içinde seyahate çıkmayı planlıyor.

banner114
GÜNDEM 13.10.2020, 10:58 Erkan YILMAZ
İki kişiden biri 6 ay içinde seyahate çıkmayı planlıyor

Koronavirüs salgını Avrupa’da düşüş yerine yükselip ve yayılırken insanların tepki yükseliyor beklentileri artıyor. Avrupa’da insanların yapma isteği artan etkinlikler arasında seyahat ilk sıralarda yer alıyor.

10 ülkede 6 bin kişiye soruldu

Araştırma kapsamında 6 bin kişiyle yapılan ankette; ne zaman seyahate çıkmayı planlıyorsunuz, seyahate çıkmak için nelere dikkat edersiniz, seyahat için hangi destinasyonu tercih edeceksiniz soruları yöneltildi.

AB üyesi 10 ülkede soruldu

AB üyesi ülkelerden; Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İtalya, Belçika, İsviçre, İspanya, Polonya ve Avusturya’da yapılan ankete verilen yanıtlara göre 2 kişiden 1'i (yüzde 54) önümüzdeki 6 ay içinde seyahate çıkmayı planlıyor.

Destinasyon tercih

Araştırmaya göre, seyahate çıkmayı planlayanların yüzde 80'i 'Avrupa seyahat etmeyi düşünüyor. Seyahatçileri için 'Avrupa içi' diyenler yüzde 39, 'kendi ülkem' diyenler yüzde 41.

Koronavirüs salgınından Avrupa genelinde en çok etkilenen İspanya, İtalya ve Fransa tercihte ilk sırada.

Öncelikler

Seyahatlerde öncelik yüzde 21 ile güvenlik ilk sırada. En büyük engel ise karantina korkusu. Karantina endişesi seyahat planlarının ertelenmesine neden olabilecek düzeyde.

Endişeler

ETC’nin raporlaştırdığı araştırmaya göre ankete katılanların yüzde 15'i seyahatin bir aşamasında karantinaya girmek zorunda kalmaktan, yüzde 9’u değişen seyahat kısıtlamalarında endişe ediyor.

Kaynak: www.turizmgazetesi.com

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159