İkinci el otobüs pazarında taşlar yerine oturdu

banner113

Grand Bus Market sahibi Erman Geyik ile Ayzen Tur firma sahibi Eyüp Çelebi, ikinci el otobüs pazarının hareketli günler yaşadığını belirterek, “Kurlarda ve faizlerdeki artışlar ikinci el otobüse talebi artırdı. Bu taleple birlikte ikinci el otobüs fiyatları da yükseldi. Sıfır ve ikinci el arasındaki makas da bir ölçüde azaldı. Böylece taşlar da yerine oturdu” dedi.

banner114
GÜNDEM 30.05.2019, 11:06 30.05.2019, 23:11 Taşıma Dünyası
İkinci el otobüs pazarında taşlar yerine oturdu
Grand Bus Market firma sahibi Erman Geyik ve Ayzen Tur firma sahibi Eyüp Çelebi ile ikinci el otobüs pazarını konuştuk. Kurlarda ve faizlerdeki artışla birlikte sıfır araç satışında yaşanan daralmanın ikinci el otobüs pazarına büyük bir hareketlilik getirdiğini belirten Erman Geyik, “Şirketi kurduğum 2018 Temmuz ayından itibaren işlerimiz iyi. Artık sıfır araca ulaşmanın maliyeti ağır. Bu da ikinci ele ilgiyi artıyor. Firmalar artık bireysel araç sahiplerinden peronda yüksek modelli aracın olsun yönünde bir talepte bulunamıyor. İkinci el otobüs fiyatları da yükseldi. Sıfır ve ikinci el arasındaki makas biraz kapandı. Böylece ikinci el otobüs pazarında taşlar yerine oturdu” dedi.

İkinci el otobüs ihracatı


Yurtiçinde satışın yanı sıra yurtdışına da otobüs sattıklarını belirten Erman Geyik, “2 adet otobüsü Moldova’ya 1 adet de Makedonya’ya ihraç ettik. Ayrıca 30’a yakın aracı da bizden satın alıp yurtdışına kendilerini
götürenler oldu” dedi. 


Eyüp Çelebi, Erman Geyik

70 otobüs alım satımı 

İkinci el otobüs alanında Ayzen Tur ile birlikte hareket ettiklerini belirten Erman Geyik, “Şu ana kadar 70 dolayında otobüs alım satımı gerçekleştirdik. İkinci el otobüs aldığımızd,a önce araçla ilgili eksiklikleri tespit ediyor ve bakımlarını yaptırıyoruz. Daha sonra araç satışa konuyor. Alan müşteri de sorunsuz işine başlıyor. Yılın geri kalanında ise 60 dolayında ikinci el otobüs alım satımı yapabileceğimizi düşünüyoruz” dedi. 

Kurumsal kimlikle çalışmak

1990 yılında otobüs işletmeciliği ile taşımacılık alanına adım attıklarını belirten Ayzen Tur firma sahibi Eyüp Çelebi de, “1993 yılında da ünlü sanatçıların turne programlarının taşımacılığını üstlendik. Nejat Uygur, Müjdat Gezen, Sezen Aksu, Kubat başta olmak üzere birçok sanatçının Türkiye turnesinin taşımacılığını yaptık. Pazarda böyle bir boşluk olduğunu görerek, 5 yıl önce araç alım satım işine de girdik. Geçen yıl, uzun süredir tanıdığımız Erman Geyik ile birlikte hareket etme kararı aldık. Kurumsal kimlik anlayışı ile çalışmak ve sadece yurtiçinde değil, yurtdışına da otobüs satmak için çalışmalara başladık. Müşteri memnuniyeti en büyük önceliğimiz oldu. Bugüne kadar satışını gerçekleştirdiğimiz araçta yaşanan bir sorunda hemen ticaretimizin arkasında durduk. İkinci ele ayrı bir güzellik, farklılık getirdik” dedi. ■


Yorumlar (1)
Rauf yaman 2 yıl önce
Serra plus evro 5 otobus almayi düşünüyorum
banner117
15
açık
banner159