IPRU Başkanı Fatih Tamay oldu

banner113

Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU) ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Anadolu Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay, IPRU başkanlığına seçildi.

banner114
GÜNDEM 20.08.2015, 16:25 31.08.2015, 17:32 Taşıma Dünyası
IPRU Başkanı Fatih Tamay oldu

HABER: CANER ÖZCAN


29 Ekim 2013 tarihinde 13 ülkeden 15 sivil toplum örgütünün katılımı ile kurulan, daha sonra 17 ülkeye ulaşan Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU), 20 Ağustos Perşembe günü ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. 

Anadolu Isuzu, Temsa, Otokar ve Pirelli sponsor olarak destek verdiği genel kurula, IPRU’ya üye 17 ülkenin temsilcilerinin yanı sıra, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, UYOF Başkanı İmran Okumuş, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öksüz, Fındıkkale Turizm sahibi Sabri Karataş, Özkaymak Genel Müdürü Metin Cevizci, Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Temsa Satış Müdürü Baybars Dağ, Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Satış Direktörü Tunç Karabulut, Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Has Otomotiv Otobüs Satış Danışmanı Sami Acerüzümoğlu ve gazetemizin köşe yazarı Akif Nuray katıldı. 

Hedef Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler 
TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, IPRU’nun karayolu yolcu taşımacılığını korumak, geliştirmek ve ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğini tesis etmek için kurulduğunu belirterek, kuruluşta emeği geçenlere teşekkür etti.


IPRU çatı örgütü olacak 
IPRU Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çıkkan, bilgi birikimlerini dünyadaki otobüsçülük uygulamaları ile harmanlayarak yola çıktıklarını belirterek, “Türkiye’ye yabancı ülkelerden günde 15 bin sefer yapılıyor. Yılda 200 milyon yolcu Türkiye’ye geliyor. Otobüsçülüğün dünya genelinde gelişmesine birlikte öncülük etmenin yanı sıra uluslararası taşımalarda firmaların karşılaştığı sorunları birlikte çözmeyi hedefledik. IPRU sadece Avrasya’nın değil tüm dünya otobüsçülerinin çatı örgütü olacak” diye konuştu.

Her zaman destek olduk 
UDH Karayolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, IPRU’yu yabancı ülkelere tanıtma konusunda her zaman destek verdiklerini söyledi ve geçiş belgelerinin standardizasyonu konusunda işbirliği yapılabileceğini ifade etti.

Önemli bir lobi platformu 
Genel kurulda yabancı konuklar da söz aldı. Sudan Temsilcisi Ahmed Ali Awadalla, Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Bayram, Sırbistan Temsilcisi Mirko Vucinic ve Rusya Federasyonu temsilcisi Sergey Moseykov, IPRU’nun karayolu taşımacılığı konusunda çığır açacak, bir organizasyon olduğunu söylediler. 


Büyük bir onur 
IPRU Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Fatih Tamay, IPRU başkanlığına seçilmenin büyük bir onur olduğunu söyledi. IPRU’nun bugünden itibaren uzun bir maratona başladığının altını 
çizen Tamay, “100 yıla yaklaşan Türkiye karayolu yolcu taşımacılığı, 50 yıllık Türkiye otomotiv sanayi ve siz üyelerimizin bilgi ve tecrübe birikimi ile yapacağımız örnek çalışmalar hem birliğimizin gelişmesi hem de yeni üye ülkelerin katılımının sağlanmasında çok büyük etken olacak. Karayolu yolcu taşımacılığının standartlarını belirlemek, teknik ve ticari işbirliğini geliştirmek için yola çıktık. Yolumuz açık olsun” dedi.


Ulaşımın önünde engeller kaldırılmalı 
TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, karayolu taşımacılığının uluslararası standartlarının IPRU tarafından oluşturulması gerektiğini belirterek, “IPRU çok önemli, biz insan taşımacılığı yapıyoruz. İnsan ulaşımının, karayolu taşımacılığının uluslararası standartlarını IPRU’nun oluşturması lazım. Karayolu taşımacılığının hak ettiği yere getirilmesi konusunda IPRU siyasete ağırlığını koyup regülasyonların yapılmasının önünü açmalı” diye konuştu. ■





Anadolu Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay, IPRU başkanlığına seçildi. 



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159