İSTAB: Plaka tahdidi mücadelemiz sürecek

banner113

Anadolu Isuzu, 17 Haziran Cuma akşamı Cemile Sultan Korusu’nda İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) üyelerine bir iftar verdi.

banner114
GÜNDEM 29.06.2016, 15:16 01.07.2016, 14:04 Taşıma Dünyası
İSTAB: Plaka tahdidi mücadelemiz sürecek


Anadolu Isuzu’dan İSTAB üyelerine iftar


Anadolu Isuzu, 17 Haziran Cuma akşamı Cemile Sultan Korusu’nda İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) üyelerine bir iftar verdi. İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, “Beklentimizin aksine Türkiye’de örneği olmayan bir yönerge çıktı. İBB Toplu Ulaşım Müdürlüğü’nün bu yönergesi, uygulanabilirliği çok zor ve sektörün sorunlarını çözemez. İstanbul’da da plaka tahdidi uygulanıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek” dedi. 

Anadolu Isuzu sponsorluğunda İSTAB Başkanı Ahmet Karakış ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde verilen iftar yemeğine; İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hakan Orduhan, Hasan Erkesim,  Anadolu Isuzu Satış Direktörü Tunç Karabulut, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, Turizm Taşımacıları Derneği Başkanı Sümer Yığcı, Uluslararası Anadolu Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Mehmet Erdoğan, Kaptanlar Kulübü-Ulaştırma Platformu Kurucuları Ekrem Özcan, Kemal Karayormuk, İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, Eski İSTAB Başkanı ve Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant ile çok sayıda İSTAB üyesi ile 500 davetli katıldı. 

Hep birlikte mücadele ettik 

İftar programında, haklı mücadelelerine devam edeceklerini belirten İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, “Sektör olarak da sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. İşimizin yapılması ile ilgili yol haritası yeniden çiziliyor. Biliyorsunuz sektör olarak yaklaşık bir yıldır plaka tahdidinin gerçekleşmesini bekliyorduk. Maalesef tehdit beklentimizin aksine Türkiye’de örneği olmayan bir yönerge çıktı. İBB Toplu Ulaşım Müdürlüğü’nün çıkardığı bu yönerge uygulanabilirliği çok zor olan ve sektörün sorunlarını çözmeyen bir çalışma. Bu yönergenin düzeltilmesi ve sektörün sorunlarını en aza indirecek bir çalışma olması için çok çalıştık. İSTAB, İTO Komitemiz ve İSAROD ile birlikte mücadele ettik. Türkiye’de, diğer illerde olduğu gibi İstanbul’da da plaka tahdidi uygulanıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek” dedi. 

Destekleyenlere teşekkür 

Plaka tahdidi konusunda sektöre verdiği destek için İTO Başkanı İbrahim Çağlar’a teşekkür eden Başkan Karakış konuşmasını şöyle tamamladı: “İSTAB olarak sektörün menfaatlerini korumak ve sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çok sıkıntı çektiğimizde İTO Başkanımız Sayın İbrahim Çağlar’a gidiyoruz. Başkanımız açamadığımız kapıları bizlere açıyor. Desteklerinden dolayı Sayın İbrahim Çağlar’a şahsım ve sektör adına huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Değerli meslektaşlarım bizi yalnız bırakmayan her zaman yanımızda olan bizi ve tüm ulaşım sektörünü destekleyen Anadolu Isuzu ailesine, Sayın Fatih Tamay’a, Sayın Tunç Karabulut’a teşekkür ediyorum.”

İSTAB 24 yıldır sektörün sesi 

Sektörün her zaman yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İSTAB’ın 24 yıldır sektörün sesi olduğunun altını çizdikten sonra şunları söyledi:  “Servis taşımacılığı sektörü hakikaten birlik içinde hareket eden nadide sektörlerimizden biri. Lobi gücünüz kuvvetli, birlikte hareket ettiğiniz zamanda ses getiriyorsunuz. Ahmet Bey arkadaşımın söylediklerine çok teşekkür ediyorum. İstanbul Ticaret Odası olarak sektörün her zaman yanında olduk ve bundan sonraki çalışmalarında da her zaman sektörün yanında olacağız. Plaka tahdidi meselesi evet gündemimizde, bugün iftardan önce de konuşuldu bu mesele. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yakın çalışıyoruz. Ancak belediyenin yetkisinde karar verilecek bir şey bu. Biz de elimizden geldiği kadar sektörün arzu ettiği şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım netice alırız. Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum, mübarek olsun diyorum.”

Anadolu Isuzu sektörün yanında 

İftar buluşmasının sponsoru Anadolu Isuzu’nun Satış Direktörü Tunç Karabulut ise şunları söyledi: “Bizler bu güzel buluşmaya sadece vesile olduk. Burada İSTAB yönetimine bize bu fırsatı sunduğu için de çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı hepimize, camiamıza sektörümüze hayırlı uğurlu olsun. Umuyorum ki sektörümüzün sıkıntıları hepimizin arzu ettiği şekilde çözüme kavuşur. Anadolu Isuzu olarak bizler hem ürünlerimizle hem de hizmetlerimizle her zaman sektörün içinde, sizlerin yanında olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzel haberlerle, daha güzel bir Türkiye’de hep birlikte bol kazançlı günler yaşarız.” ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159