İZTAD’tan ‘S Plaka’ açıklaması

banner113

İzmir Toplu Taşımacılık ve Servis Hizmetleri Derneği (İZTAD) son bir haftadır İzmir’de devam eden S plaka tartışmaları ve İZTAD’a yönelik yapılan eleştirilerle ilgili bir açıklama yayınladı.

banner114
GÜNDEM 11.08.2020, 17:20 11.08.2020, 17:22 Taşıma Dünyası
İZTAD’tan ‘S Plaka’ açıklaması
 İZTAD tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde;

Derneğimiz ‘İZTAD’,tüzüğü gereği, okul ve personel taşımacılığı yapan gerçek ya da tüzel kişilerin üyeliğinden oluşmaktadır.Amacı,sektörün ileri gitmesi,gelişip düzene girmesi,sektör ihtiyaçlarının ilgili kurum ve makamlara ulaştırılarak çözüm üretmektir. Özellikle son bir haftadır,derneğimizin,maalesef maksatlı olarak,gerçeğe tamamen aykırı,haksız ve mesnetsiz şekilde görsel-işitsel basın ve sosyal medya üzerinden gerek yazılı gerekse sözlü ithamlara, hatta hakaret ve küfre varan türlü olumsuz beyanlara maruz kaldığı görülmektedir.



Yapılan açıklamalarda,‘S plaka’ ile ilgili oluşan tüm spekülatif beyan ve görüşlerin derneğimiz tarafından örgütlenerek ortaya atıldığına dair iddialarda bulunulmaktadır. Derneğimizin bahse konu itham ve iddialarla hiçbir ilgisi yoktur…

Çünkü derneğimizin hukuken bu şekilde bir teşebbüste bulunma hak ve yetkisi de yoktur… Bu yetkiler,yasal çerçeve içine alınmış ve ilgili meslek odalarına verilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım master planı (ana planı) bulunmakta olup konu derneğimizce de takip edilmektedir. Ancak belediyece alınacak kararlara, yapılacak uygulamalara derneğimizin müdahil olma imkanı yasal olarak yoktur.

Açıklanan nedenlerle,başta dernek başkanımızın şahsı ile şirketlerine yönelik olmak üzere,tüm dernek üyelerimize karşı saldırı halini alan,eleştiri maksadını çok aşarak alenen hakaret ile küfür içeren açıklamalarda bulunulmaya devam edilmesi halinde,tüm ilgililer hakkında yasal haklarımızın sonuna kadar kullanılacağını şimdiden önemle duyurmaktayız…

Sorunların çözümü birlikte görüşülüp ortak kararlar alınması ile mümkündür.Bu konuda,derneğimiz yönetim kurulunun,isteyen herkesle her zaman görüşmeye açık ve istekli olduğunu önemle belirtiriz..
Derneğimiz, bundan sonra da,hiç kimseden korkmadan,hukuk ve ahlak kuralları çerçevesinde her türlü girişimlerde bulunarak sektörün gelişmesi için çalışmalarına ara vermeksizin devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur….
(İZTAD) İzmir Toplu Taşımacılık ve Servis Hizmetleri Derneği







 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159