banner69

Karayolu taşımacıları yine göz ardı edildi

banner113

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizm sektörünün 9 kuruluşunun yer aldığı Turizm İstişare Kurulu’nda karayolu taşımacıları yer almadı. Yine karayolu taşımacıları göz ardı edildi.

banner114
GÜNDEM 27.04.2018, 18:11 27.04.2018, 18:13 Taşıma Dünyası
Karayolu taşımacıları yine göz ardı edildi

Turizm sektör temsilcileri arasındaki iş birliğini arttırmak, sektörün gelişimini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Turizm İstişare Kurulu'nun (TİK) imza töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve sektör temsilcilerinin katılımıyla 27 Nisan 2018 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmecileri Derneği (TÖSHİD), Turist Rehberleri Birliği(TUREB), Deniz Turizmi Birliği( DTB ), Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği(TURYİD) Turizm İstişare Kurulu oluşturdu.

Turizm İstişare Kurulu; turizm sektörünün sürdürülebilir gelişimi ve istikrarlı büyümesini sağlamak, yurtdışında yapılan ülke tanıtımı ve pazarlama faaliyetlerini birlikte gerçekleştirmek, turizmde ‘Türkiye’ markasını oluşturmak, sektördeki sorunların çözümü için ortak hareket etmek, kültürel mirasımızı korumak ve tanıtmak, Türkiye turizminin geleceğinin ve vizyonunun ortak akıl ve çözümlerle birlikte çizmek amacıyla hayata geçirildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Turizm İstişare Kurulu’nun turizm sektörünün gelişimi açısından önemli bir platform oluşturacağını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un konuşmasının ardından Turizm İstişare Kurulu imza töreni gerçekleştirildi.

Törende; TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, THY Yurtiçinden Sorumlu Pazarlama ve Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TTYD Başkanı Oya Narin, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, TÜREB Başkanı Zeki Apalı, TÖSHİD Başkanı Teoman Tosun, DTB Başkanı Erkan Özdağ ve TURYİD Başkanı Kaya Demirer Turizm İstişare Kurulu Protokolüne imza attılar. İmza töreninin ardından teşekkür plaketleri takdim edildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159