KDV indirimi önemli, Gelir Vergisi müjdesi bekliyoruz

banner113

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, Hasılat Esaslı Vergilendirme Usulü uygulanacak vergi (KDV) oranının yüzde 1.5 olarak düzenlemenin yayınlanmasının çok önemli bir kazanım olduğunu belirterek, “Gelir vergisi indirimi ile ilgili de Mart ayından önce bir müjde bekliyoruz. Bu konuda da çalışmalarımızı bitirdik” dedi.

banner114
GÜNDEM 07.02.2019, 12:28 07.02.2019, 12:38 Taşıma Dünyası
KDV indirimi önemli, Gelir Vergisi müjdesi bekliyoruz
İstanbul Özel Halk otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, Hasılat Esaslı Vergilendirme Usulü uygulanacak vergi (KDV) oranının yüzde 1.5 olarak düzenlemenin yayınlanmasının çok önemli bir kazanım olduğunu belirterek, “Gelir vergisi indirimi ile ilgili de Mart ayından önce bir müjde bekliyoruz. Bu konuda da çalışmalarımızı bitirdik” dedi.

Başkanı Göksel Ovacık, toplu taşıma sektöründe çalışan işletmelere yönelik Hasılat Esaslı Vergilendirme Usulü uygulanacak vergi (KDV) oranı yüzde 1.5 olarak düzenleme hakkında değerlendirmelerde buldu.

KDV indirimi yürürlüğe girdi
Başkan Ovacık; ’Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız KDV ve gelir vergisi indirimi konularından KDV indirimi hasılat esaslı olarak yüzde 1.5 olarak Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 7 Şubat 2019 tarihi ile yürürlüğe girdi. Gelir vergisi indirimi ile ilgili de Mart ayından önce bir müjde bekliyoruz. Bu konuda da çalışmalarımızı bitirdik.  Sektörümüz için çok önemli olan bu kararda emeğe geçen tüm yöneticilerimize ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Çalışmalarımız sonuç verdi 
Yasal düzenlemenin çıkması için Ankara’da yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Ovacık, “Özulaş A.Ş. Başkanı olduğum dönemlerde bu konularda sürekli olarak Ankara ve İstanbul’da görüşmeler gerçekleştirdik. İstanbul Özel Halk otobüsleri sektör temsilcileri olarak dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal ile 9 Nisan 2017 Pazar günü Avcılar Hilton otel konferans salonunda buluşarak sorunların çözümü konusunda kendisinden destek talebinde bulundu. TBMM’sin de torba yasa ile 3065 Sayılı KDV Kanununda değişiklik yapılarak KDV indirimi ve gelir vergisi oranı belirlemede Hükümete verilen yetki toplu ulaşım sektörünü de kapsayacak şekilde genişletilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Naci Ağbal talimatı ile sektör temsilcileri ile bir araya gelinerek çalışmalara başlandı

O tarihten itibaren Tüm Türkiye’deki Özel Halk otobüsleri esnaf odaları, kooperatif, şirket, birlik, dernek temsilcileri olarak, gelir vergisi ile yeni hasılat esaslı KDV uygulaması indirimi düzenlemesi nasıl işleyecek, mükellefler bu sistemde nasıl bir yol izleyecek, ne zaman uygulamaya geçilecek, gelir vergisi ile birlikte KDV indiriminin avantaj veya dezavantajları ne olacak sorularını Maliye uzmanlarına ileterek ücretsiz taşımacılık yapan Özel Halk otobüsleri esnafının gelir vergisinde indirim talebini Maliye Bakanlığı bürokratlarına ilettik.

Ülkemizdeki tüm Özel Halk Otobüsü sektörü olarak, KDV indirimi ve Ücretsiz Taşıma Miktarı’nın artırılması ve ödemelerin tıklama başına yapılması yönünde yaptığımız çalışmalara karşın, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde TÖHOB çatısı altında düzenlediğimiz iftar programında Cumhurbaşkanımız hasılata dayalı KDV indiriminde oranı 1.5 olarak açıklarken, gelir desteğinde araç başı ödemelerin yüzde 33 artırıldığını belirtti. Açıklamalarını yurt geneli etkinliğimize katılan özel halk otobüsçüler ile birlikte dinledik. Sayın Recep Tayyip Erdoğan vergi konusunda da bir düzenleme yapılabileceğinden de söz ettiler.

Hasılat Esaslı Vergilendirme Usulü KDV Yüzde 1.5. Resmi Gazete 7 Subat 2019




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159