Kış lastiğine dikkat!

banner113

1 Aralık’ta başlayan ticari araçlarda şehirlerarası yollarda kış lastiği kullanım zorunluluğu, 1 Nisan’a kadar denetimlerde aranacak.

banner114
GÜNDEM 02.12.2013, 10:31 02.12.2013, 16:36 Taşıma Dünyası
Kış lastiğine dikkat!

UDH Bakanlığınca hazırlanıp 8 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik ile tüm ticari taşıtlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında “kış lastiği” kullanılması zorunlu hale getirildi. Bunun denetim ve cezalandırmasına ilişkin usul ve esaslar da belirtildi. 


27 Kasım 2012 tarihinde yayımlanan UDH Bakanlığı Genelgesinde adı geçen zorunluluğun şehirlerarası karayollarıyla sınırlı olduğu, bazı taşıtlar için M+S işaretli lastik kullanılmasının yeterli olduğu, bazı taşıtlar için ise bunun yanı sıra kar tanesi işaretinin de aranacağı belirtildi. Şehiriçi taşımalar ise valiliklerin yetkisine bırakıldı. 

Konuya ilişkin para cezası ve seyirden men cezalarına maruz kalmamak için taşımacıların bu kurala uyması gerekiyor. Zorunluluk ve cezanın ötesinde karşılaşılması olası kazalardan doğacak maddi tazminat ve vicdani sorumluluklardan kurtulmak için kış lastiği kullanımı büyük önem taşıyor. 

Ticari taşıtlara ve şehirlerarası karayollarına ilişkin zorunlulukların ötesinde, özel otomobiller dahil zorunluluk kapsamında olmayan araçlarda ve şehiriçi seyirlerde; bulunulan bölgenin iklim koşulları da göz önünde bulundurularak kış lastiği kullanımı, sizin ve çevrenizdekilerin can ve mal güvenliği açısından gereklilik gösteriyor. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159