Komşu il minibüs taşımacılığı “seyahat belgesi“nden muaf

banner113

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl İdare Kurulu ve İstanbul Pandemi Kurulu toplantıları gerçekleştirdi. Vali Yerlikaya, il sınırlarını geçen minibüs taşımacılığının "şehirlerarası seyahat" belgesinden muaf olduğunu duyurdu.

banner114
GÜNDEM 31.03.2020, 15:18 31.03.2020, 21:18 Taşıma Dünyası
Komşu il minibüs taşımacılığı “seyahat belgesi“nden muaf
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında açıklandığı yeni tedbirleri uygulamak için çalışmalara başlayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl İdare Kurulu ve İstanbul Pandemi Kurulu toplantıları gerçekleştirdi.  

Vali Yerlikaya koordinasyonunda yapılan İl İdare Kurulu ve İl Pandemi Kurulu toplantılarında İstanbul’da koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, vatandaşların alınan tedbirlere uymasının ve zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarının sağlanmasına yönelik konular görüşüldü.

Vali Yerlikaya koordinasyonundaki toplantılara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri, yetkilileri ve temsilcileri katıldı.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından İstanbul’da uygulanacak koronavirüs tedbirleri kapsamında yakın iller arası yolcu taşımacılığı konuşunda paylaşımlarda bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, il sınırlarını geçen minibüs taşımacılığı konusunda şu açıklamayı yaptı:

"-Fabrika çalışanlarını taşıyan servis araçları, çalışanların ikamet ettikleri yerden başka şehre yolcu taşımaları ile şehir içi yolcu taşımacılığının devamı niteliğinde olan ancak il sınırlarını geçen minibüs taşımacılığı (Gebze’de olan bir fabrikanın servislerinin çalışanları İstanbul’dan Gebze’ye ve Gebze’den İstanbul’a taşımaları, Gebze-Harem Minibüs hattı gibi) "şehirlerarası seyahat" kısıtlamasından muaftır. İşçi ve çalışan servislerinde de genelgede belirtildiği üzere sosyal mesafe kuralı ve en fazla %50 doluluk oranı kuralına uyulması zorunludur."

Diğer iller ne durumda?


İnternet üzerinden yaptığımız araştırmada, konuyla ilgili diğer illerde bir açıklamaya rastlamadık.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159