Mehmet Ünal Kıraç Turizm’e veda etti

banner113

31 yıldır turizm taşımacılığı alanında hizmet veren ve bu alanın en tecrübeli profesyonel yöneticileri arasında yer alan ve Kıraç Turizm’de Acenteler Operasyon Müdürü olarak görev yapan Mehmet Ünal, 13 yıldır çalıştığı Kıraç Turizm’e veda etti.

banner114
GÜNDEM 05.10.2020, 10:51 07.10.2020, 19:39 Erkan YILMAZ
Mehmet Ünal Kıraç Turizm’e veda etti
Mehmet Ünal, 31 yıllık sektör yolculuğu ile ilgili Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 1989 yılında turizm taşımacılığı alanına adım atışının Sertur Turizm ile olduğunu belirten Mehmet Ünal, 31 yıllık iş sürecini şu şekilde anlatttı: 1989 yılında işe başladığım Sertur Turizm’de 1992 yılına kadar operasyon elamanı olarak çalıştım. 1992 yılında Kıraç Turizm’in kurulmasıyla Kıraç Turizm’e geçtim ve 1995 yılı Kasım ayına kadar Kıraç Turizm’de çalıştım. 1996 yılında bu sefer turizm ve seyahat sektörünün öncü şirketlerinden olan, kaliteli servis ve hizmet anlayışı ile her zaman benim için çok önemli bir yeri olan, mesleki gelişimimde de çok büyük katkılarının olduğuna inandığım Vasco Turizm Seyahat A.Ş’de araç filo ve transport operasyon sorumlusu olarak göreve başladım. 11 yıl Vasco Turizm’de çalıştım. Vasco Turizm o dönemde turizm taşımacılığı alanına ilk Mercedes 0403 otobüsleri alan ve Antalya’da misafir memnuniyetini en önemli önceliği olarak belirleyen bir şirketti. Mercedes-Benz Finansman Pazarlama Satış Direktörü olarak görev yapan Sayın Uğur Erdinç ve Mercedes-Benz Otomotiv HTA Satış Müdürü Sayın Serdar Yaprak ve Mercedes-Benz Türk bayii Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Fevzi Bayraktar’ın filonun oluşmasında katkıları çoktur.

Kıraç Turizm ile yollar bir kez daha kesişiyor

Daha sonra 1992-1995 yılları arasında 3 yıl görev yaptığım Kıraç Turizm ile yollarımız tekrar kesişti ve 2007 yılı Mayıs ayında tekrar Kıraç Turizm’in Antalya Seyahat Acentesi departmanında göreve başladım. Kıraç Turizm ile Antalya’dan birçok ilkleri de gerçekleştirdik. Antalya’dan çıkışlı otobüslerle Karadeniz ve Güneydoğu bölgelerine uzun turlar düzenlemeye başladık. Yine otobüsle ilk Avrupa turlarını da gerçekleştirdik. İlkler bununla da sınırlı kalmadı ve otobüsle ilk büyük Balkan Turu’nu yine Kıraç Turizm ile başardık. Kıraç Turizm’deki görevim sürecinde öğrencilerin yetişmesine de önemli katkılar da sağladık. Antalya’daki birçok okulun üniversite tanıtım programlarını gerçekleştirdik. Otobüs ve uçakla bir çok öğrencinin yine hem eğitim programlarını düzenledik hem de kültür turlarımızı öğrencilerle birlikte koordine ederek eğitimine ve kültürel gelişimlerine katkılar sağladık.

Kıraç Turizm’e veda

Pandemi süreci turizm taşımacılığında birçok projeninde devamını engelledi. Ama 1989 yılında başladığım turizm taşımacılığı alanının 16 yılı Kıraç Turizm’de geçti ve Kıraç Turizm’den ve görevimden ayrıldım. 18 yıl emek verdiğim şirketim Kıraç Turizm’in bundan sonrada yolunun açık olmasını diliyor ve görev yaptığım mesai arkadaşlarım ile Kıraç Turizm yönetimine, sahiplerine bana verdikleri destekler ve katkılar için teşekkür ediyorum.

Sektör yolculuğum devam edecek

31 yıllık tecrübeyi yine sektöre aktarmak istediğini ve buna da devam edeceğini belirten Mehmet Ünal, “Umuyorum ki, 2021 yılı 2020’in kayıplarının giderildiği bir yıl olacak ve hepimize, tüm sektörümeze iyi gelecek bir yıl olur. Ben çok sevdiğim, turizm taşımacılığı alanındaki sektör yolculuğuma yine devam edeceğim ve yine kaliteli hizmet anlayışını sektörde ilke edinen bir anlayışla bu yolculuğu sürdüreceğim” dedi.

Yorumlar (1)
Şükrü GöRüR 4 yıl önce
Tanıdığım iyi bir şey nsanisiniz hayatınızın geri olan zamanında sağlık mutluluk ve başarı diliyorum Mehmet abi sen hiç müdür gibi değilde abi gibi olduk teşekkür ederim adıma Allah emanet olun ....
banner117
15
açık
banner159