Mercedes-Benz Türk İSTAB üyeleriyle iftarda buluştu

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği’nin her yıl gerçekleştirdiği geleneksel iftar yemeğinin sponsorluğunu Mercedes-Benz Türk yaptı. İftar yemeğinde yeni Sprinter de İSTAB üyelerine tanıtıldı.

banner114
GÜNDEM 22.05.2019, 16:14 22.05.2019, 16:40 Taşıma Dünyası
 Mercedes-Benz Türk İSTAB üyeleriyle iftarda buluştu
İSTAB üyelerinin yoğun katılım gösterdiği iftar yemeği 21 Mayıs Salı akşamı Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleşti. İftar yemeğinde İSTAB Başkanı Turgay Gül katılımcılara seslendi. Başkan Turgay Gül, konuşmasının başında iftar yemeğine verdiği destekler için Mercedes-Benz Türk’e teşekkür etti. İstanbul’da servis taşımacılarının 50 bin araçlık parka sahip olduğunu belirten Turgay Gül, “Sektörümüz 100 binlerce kişiye istihdam sağlıyor. İstanbul günlük toplu ulaşımından yüzde 20 paya sahip” dedi. 

Kamere, sensor ve hostes sorunu 

Okul servis taşımalarına yönelik geçen yıl çıkarılan mevzuat sonrasında sektörün haklarını koruduklarını ifade eden Başkan Turgay Gül, “Ankara’da yaptığımız toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine kamere ve sensör donanımlarının sadece yeni üretilen araçlarda olması konusunda talebimizi açık ve net şekilde ilettik. Sanıyoruz ki, bu yönde bir karar alınacak. Çünkü kamere ve sensör maliyetini sektörün karşılaması mümkün değil. Ötelemekte bu sorunun çözümüne imkan sağlamıyor. Hosteslerin eğitim durumu ile ilgili de mevcut çalışanların sertifikalandırılarak işlerine devam etmesi yönündeki görüşümüzü sunduk. Son alınan sınırlama kararını da doğru ve olumlu buluyoruz. Ücretini ödeseniz bile plaka alınamıyor. Gelinen noktada dışarıda bekleyen araçların sektöre dahil edilmesi için elbirliği ile çalışmamız gerekiyor. LA plaka serisi ile süreç tamamlanmak üzere. Servis kartları süresinin 10 yıldan 30 yıla çıkarılması da olumlu. Yaklaşan seçim süresi ile artık süresi olmayan bir yapıya geçilmesi noktasında umudumuzu koruyoruz” dedi. 



Yeni Sprinter muhteşem bir araç 

Mercedes-Benz Türk’ün tanıtımını gerçekleştirdiği yeni Sprinter’in muhteşem bir araç olduğuna dikkat çeken İSTAB Başkanı Turgay Gül, “Sprinter araçlar çok beğendiğimiz ve çok sevdiğimiz ürünler. Yeni araç yatırımı noktasında kamunun da bize destek vermesi ve değişik teşvik imkanları sunması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biz bir yandan kamu görevi yürütüyoruz. Sektöre yeni gelirler getirecek, araçların daha verimli çalışmasını sağlayacak olan kademeli saat konusunu çok önemli buluyoruz. Kademeli saat ülke ekonomisine ve kamuya, İstanbul trafiğine fayda sağlar. Bu çalışmaya herkes sahip olmalı. Sektörümüzde etik kuralları hayata geçirip, rekabeti bu etik kurallar çerçevesinde yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Hesaplarımızı kar etmek üzerine yapmalıyız” dedi.  Başkan Turgay Gül, İzmir’in ardından Ankara’da Çalıştay yaptıklarını yaz sezonu içinde İstanbul’da Çalıştay yapacaklarını belirterek konuşmasını tamamladı.   



Siz tercih ettiniz, Sprinter sınıfının lideri oldu 

İSTAB Başkanı Turgay Gül’ün ardından Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz konuştu. Servis sektörü ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Akdeniz, “ Sprinter aracı 10 yıl önce Türkiye’de tanıtmaya başladık. Gelip sizden akıl aldık, ‘Bizim nasıl ürün sağlamamız, nasıl bir finansman sağlamamız lazım” dedik. Hep siz bize akıl verdiniz. Bize “Bunun ikinci elini yüksek tutarsanız, biz bu tekerleği, bu işi döndürebiliriz. İkinci el fiyatını düşürürseniz, bizim cebimizden para çıkartısınız, böyle bir yanlış yapmayı. Bunun işletme maliyeti önemli. Bu araçlar bizim istediğimiz gibi terzi dikimi bir ürün olmalı” dediniz.. Sizlerin teveccühüne de teşekkür ederiz. Kendi sınıfının en çok tercih edilen aracı oldu. Bunu sizleri dinleyerek başardık. Siz yoksanız, biz yokuz. Bunun farkındayız.  Bugün burada İstanbul’dan tüm bayilerden arkadaşlarımız var. Sizin o tekeri döndürmeniz için bizim üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. 10 yıla böyle geldik, böyle de devam edeceğiz” dedi. 

İSTAB sonuç odaklı çalışan başarılı bir kuruluş 

Tufan Akdeniz’in ardından İTO Başkanı Şekip Avdağiç bir konuşma yaptı: İSTAB sektörüyle ilgili en kaliteli çalışmalar yapan, kaliteli şekilde takip eden, sonuç odaklı çalışan bir kuruluş. Başarılı çalışmaları nedeniyle İSTAB Başkanı Sayın Turgay Gül ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Kamunun sektöre yönelik alınacak kararlarla ilgili daha çok istişare içinde olması ve mevzuatlar konusunda sektörü dinlemesi çok büyük önem taşıyor.
İftar yemeğine katkı sunan Mercedes-Benz Türk yönetimine de teşekkür ediyorum.


Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz’e desteklerinden dolayı plaketini İSTAB Başkan Vekili Aziz Baş sundu. 

İftar yemeğinde İSTAB eski başkanlarına plaketlerde sunuldu. Ayrıntıları FOTO GALERİDE.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159