banner69

Mersin'de 'S' plaka ihalesi tartışma yarattı

banner113

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, bazı özel ve tüzel kişilerin, Büyükşehir Belediyesi’nin ihale yoluyla vereceği 110 adet ’S’ plakayı bahane ederek, ’D’ yetki belgeli araçlarla illegal yolardan servis taşımacılığı yaptığını belirterek, “Kimse servisçi esnafının ekmeğiyle oynamayı kendine hak görmesin” dedi.

banner114
GÜNDEM 10.11.2015, 13:54 10.11.2015, 14:00 Taşıma Dünyası
Mersin'de 'S' plaka ihalesi tartışma yarattı
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, ’D’ yetki belgesi ile çalışan araçların sadece turizmde yolcu taşımacılığında kullanıldığını hatırlatarak, “Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin 110 adet ’S’ plakayı ihale usulüyle vereceğini açıklamasından sonra, aldıkları işe göre kolay yoldan daha çok kazanç sağlamayı amaçlayan bazı özel ve tüzel kişilerin ’D’ yetki belgeli araçlarla servis taşımacılığı yaparak, servisçi esnafımızın ekmeğiyle oynama gayreti içerisinde olduklarını izlemekteyiz. Bu araçlar, amaçlarının dışında çalışamaz ve çalıştırılamaz. Bu araçlarla yapılan servis taşımacılığı tamamen suçtur” diye konuştu.

Sayıları iki elin parmakları kadar olan özel ve tüzel kişileri daha fazla yetki gaspı yapmadan, sadece kendi işlerini yapmaya davet eden Aydın, “ Kimse servisçi esnafının ekmeğiyle oynama gayreti içerisinde olmasın. Biz ekmeğimizin ve haklı davamızın takipçisiyiz. Bu gün ilimizde nasıl ’M’ plakalı araçlar minibüsçülük, ’H’ plakalı araçlar halk otobüsçülüğü yapıyorsa, servis taşımacılığında tek yetkili araçlarda ’S’ plakalı araçlardır. ’S’ plaka dışında ’D’ yetki belgeli araçlarla servis taşımacılığı yapmanın kimseye hakkı yoktur. Herkes kendi işini yapsın, kimse kendini imtiyazlı sınıf görerek, servisçinin ekmeğine elini uzatmasın. Bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok, kimsenin de gözü bizlerin ekmeğinde olmasın” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159